Beruházás 3D nyomtatási készletekbe (adalékanyagok gyártása)

A 3D nyomtatással (más néven additív gyártással) kapcsolatos befektetési lehetőségek áttekintésekor a befektetők gyakran olyan 3D-s fogyasztói vállalatokhoz fordulnak, amelyek prototípus gépeket árulnak a lakóházak belsejében, de a valóság az igazi lehetőség a 3D nyomtatással foglalkozó vállalatok számára az ipari gyártás oldalán. Akár 3D nyomtatás testszövet, vagy rakéták, ez az iparág érett a növekedésre.

Megvizsgáljuk, hogy mi az adalékanyag-gyártás, hogyan különbözteti meg magát a szokásos gyártástól, a megszakadt iparágaktól, valamint néhány piacvezetőt ezen a téren.

Mi az adalékgyártás?

Leírásához egyszerűen az additív gyártás használ számítógépes tervezésű (CAD) szoftvereket vagy 3D-s objektum-szkennereket, hogy a nyomtatót rétegenként és rétegenként, pontos geometriai alakzatokban rakják le és adják hozzá az anyaghoz. Az adalékanyagok előállításának folyamata ezért anyagot ad hozzá, hogy objektumot hozzon létre az anyag kivonása helyett. Ez jelentős hulladékcsökkenést eredményez, környezetbarátabb, és lényegesen kisebb súlyú terméket eredményez. A súlycsökkentés előnyei rendkívül fontosak a szállítás költségeinek csökkentése érdekében, és ez a költség megnő az űriparban, ahol a rakéták gyártott hasznos tehereket dobnak pályára. A súlycsökkentés egyik példája a Anyagszerűsíteni egy olyan cég, amely sikeresen 3D-s nyomtatást végzett a titánból a 63% -os súlycsökkenés.

A 3D nyomtatással megszakítandó iparágak

A 3D nyomtatás több iparágat is megzavar, de nem, hol lesz ez hatásosabb, mint az egészségügyben. Könnyen elképzelhetünk egy olyan jövőt, ahol a precíziós orvoslás képes egy olyan tabletta 3D-s kinyomtatására, amely pontosan igazodik valaki genomjához, neméhez, súlyához és más egyedi azonosítóihoz. Egy 130 fontos nőnek más mennyiségű orvosi összetevőt kell bevennie, mint egy 260 fontos férfi.

Ugyanezek a szabályok érvényesek, amikor a tényleges testrészeket kinyomtatják, ezeket potenciálisan embrió vagy genetikai anyaggal lehet kinyomtatni, amelyet egy adott genom / egyén szem előtt tartásával terveztek. Ez a pontosság megakadályozná az immunszuppresszánsok használatát, ezek olyan gyógyszerek vagy gyógyszerek, amelyek csökkentik a test képességét az átültetett szerv kilökődésére, de sajnos azt eredményezik, hogy a szervezet elveszíti képességét a fertőzések elleni küzdelemben. A 3D nyomtatás segítséget nyújt abban, hogy az általánosított, egyforma, minden gyógyszert alkalmazó gyógyszerről a precíziós genomot célzó gyógyszerre lépjünk.

Ami a divatot illeti, az ember arcát vagy lábát beolvashatja mobiltelefonnal, és az általa választott cipő vagy napszemüveg pontosan az adott személy lábának vagy arcának megfelelő méretű lehet. Egy nő, aki ruhát vásárol, választhatja a ruhát, átvizsgálhatja a testet, hogy megmérje a pontos illeszkedést, és a ruhát a helyszínen gyártják, vagy másnapi szállításra szállítják..

A személygépkocsik és az űrkutatás is jelentős hatással lesz. Képzelje el az üzemanyag- vagy villamosenergia-fogyasztás különbségét, amikor az autóalkatrészeket vagy potenciálisan teljes gépkocsikat 3D-s formában lehet kinyomtatni, ami jelentős súlycsökkenést eredményez. A fele tömegű konténerek szállítása szintén csökkentené az óriási költség- és környezeti megtakarításokat, ugyanúgy, mint rakéták űrbe dobása, könnyű 3D nyomtatott műholdakkal.

Az alábbiakban három olyan vállalat található, amelyek jó helyzetben vannak ahhoz, hogy élen járjanak a gyártásban.

Megvalósul (NASDAQ: MTLS)

Székhelye Belgium, fióktelepei világszerte, Anyagszerűsíteni egyesítette az iparág legnagyobb szoftverfejlesztői csoportját a világ egyik legnagyobb 3D nyomtatási lehetőségével. A materializálás több iparágat is megzavar, beleértve az űrhajók titánbetétjeinek tervezését, amelyek 66% -kal könnyebbek, mint a hagyományos gyártás. 2013 óta több tucat márkával álltak együtt, hogy a szemüveg kollekcióikat piacra hozzák.

Belgiumban egy sebészi csoport Phillip Blondeel professzor vezetésével a genti egyetemi kórházban sikeresen teljesített Belgium első teljes arcátültetése a betegspecifikus tervezésnek és a Materialize 3D nyomtatásának köszönhetően. Ha van olyan vállalat, amely megzavarja a piacot és piacvezetőnek számít, az a Materialize.

3D Systems Corp (NASDAQ: DDD)


A 3D Systems Corp piacvezető számos iparágban, amelyek támaszkodnak az adalékanyagok gyártására. Az egyik példa arra, hogy partnerek a digitális fogászatban a laboratóriumok, a fogászati ​​disztribútorok és az OEM gyártók számára. Egyedülálló, csúcskategóriás gyártási technológiája tökéletes illeszkedést, működést és esztétikát biztosít minden fogpótláshoz, legyen az cementált, kivehető vagy implantátummal megtartott.

Ők is kínálnak csúcskategóriás 3D nyomtatási szolgáltatások fémimplantátumokhoz és műszerekhez ortopédiai, gerinc-, kraniomaxillofacial (CMF), fogászati ​​és állatorvosi alkalmazásokhoz használják. Az orvostechnikai eszközökkel foglalkozó cégek a szakértelemre és a közvetlen fémnyomtatási (DMP) képességekre támaszkodva irányítják őket a prototípus gyártástól és a próbasorozatoktól a nagy mennyiségű gyártásig..

Ami az autógyártás hardverét illeti, a szoftver- és szolgáltatási megoldások az általuk kínált termékek segítenek a könnyebb alkatrészek kifejlesztésében a gyártási költségek csökkentése érdekében, olyan innovatív szerelvények tervezésében és gyártásában, amelyek csökkentik az alkatrészszámot, nagyobb erőt és hatékonyságot nyújtanak, valamint reális prototípusokat hoznak létre, amelyek hónapokat képesek eltávolítani a termékfejlesztési folyamatból..

Más iparágak, amelyekben részt vesznek, a repülőgépipar, a védelem és az ékszerek.

Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Stratasys Ltd. az egyik legnépszerűbb háztartási név, amikor a 3D nyomtatásról van szó, a cég amerikai-izraeli 3D nyomtatók és 3D gyártási rendszerek gyártója irodai gyors prototípus készítéshez és közvetlen digitális gyártási megoldásokhoz. Megbízható 3D nyomtatási partnerként szerzett hírnevet olyan iparágakban, mint a repülőgépipar, az autóipar, a fogyasztási cikkek, a fogászat, az orvoslás és a közlekedés.

A Stratasys azzal különbözteti meg magát, hogy miként váltak egyablakos megoldássá az ipar különböző szereplői számára. Az autóipar számára lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy soha nem látott sebességgel és hatékonysággal prototípusokat készítsenek, teszteljenek és gyártanak mindenféle szerszámot, felszerelést, felszerelést és utcára kész alkatrészeket..

Az egészségügyben az orvosi szakemberek képesek az eszköz teljesítményének ellenőrzése a beteg által készített 3D nyomtatott anatómiai modelleken, összehasonlítva a már létező modellekkel, például állatokkal és káderekkel. A valódi betegképalkotás alapján a 3D nyomtatott modellek a szövet sokféle tulajdonságát utánozzák egyetlen nyomtatásban.

Tőzsdeügynök kiválasztása

Utazásának első lépéseként tőzsdei brókert kell választania. Az általunk ajánlott bróker az Firstrade.

Beruházás 3D nyomtatási készletekbe (adalékanyagok gyártása) Beruházás 3D nyomtatási készletekbe (adalékanyagok gyártása) Beruházás 3D nyomtatási készletekbe (adalékanyagok gyártása)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade felülvizsgálata

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ M1 Pénzügyi áttekintés

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

100 USD

Számla minimum

Egyik sem

Akciók

Ingyenes készletek *

* Részletek a weboldalon.

Akciók

Egyik sem

promóció

Egyik sem

Összegzés

A 3D nyomtatásnak még mindig korai napja van, sok befektető elutasította az ipart, mivel nem ismerik el olyan jól, mint más ismert iparágakat, például a mesterséges intelligenciát és a blokkláncot. Mindazonáltal ez egy olyan iparág, amely teljesen megzavarja és megváltoztatja az emberek termékgyártási módját. A hozzáértő befektetőknek meg kell ismerniük ezt az ágazatot, és fel kell ismerniük, hogy a jövő egészen más lesz, mint a modern szabványos futószalagos gyártási folyamat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map