Ulaganje u dionice Tesle, Inc (NASDAQ: TSLA)

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) je autonomni proizvođač električnih vozila koji ubrzano revolucionira automobilsku industriju. Prije malo vremena, troškovi električnih vozila bili su previsoki, a privlačnost niska. Tesla je uspio riješiti oba ova problema, čineći jeftinu i zabavnu vožnju vozilima kao rezultat inovativnog napretka u tehnologiji. Tvrtka je brzo postala ime domaćinstva i uživa prepoznatljivost marke koja se rijetko viđa u automobilskoj industriji. S vizionarskim izvršnim direktorom na čelu, Tesla je jedna od najperspektivnijih tvrtki na današnjem tržištu.

Što je Tesla, Inc (TSLA)?

Iako je sinonim za Teslu, Elon Musk zapravo nije bio jedan od prvotnih osnivača tvrtke. Umjesto toga, dvojica inženjera, Martin Eberhard i Marc Tarpenning, bili su ti koji su pokrenuli tvrtku 2003. Musk se prvi put uključio kao rani investitor, ali se ubrzo nakon toga pridružio tvrtki kao predsjednik uprave. Rana vizija Tesle bila je stvoriti proizvođača automobila koji je ujedno bio tehnološka tvrtka. Ulažući u istraživanje i razvoj, tvrtka je tijekom godina pionirala hardver i softver koji su doveli do revolucionarnih otkrića poput autonomne vožnje.

Teslino prvo vozilo bio je Roadster, koji je ciljao tržište višeg razreda. Proizvodnja je započela 2008. godine, a prva isporuka obuhvaćala je ukupno 147 vozila, Musk je iskoristio ovu prodaju kako bi uložio u smanjenje troškova, a također je uložio vlastiti novac da podrži tvrtku kroz postupak pokretanja. S obzirom na to da su mnogi investitori zainteresirani za potencijal Tesle, tvrtke koju predvode vizionari koji stoje iza pothvata poput Paypala i SpaceX-a, tvrtka je napokon ušla u IPO 2010. godine..

Sljedećih godina Tesla je uspio smanjiti troškove i ući u nove segmente tržišta. Vozila s nižim troškovima kao što su Model X, Model S i Model 3 predstavljena su sljedećih godina, što je pomoglo proširiti privlačnost masovnog tržišta električnih vozila. Ovom proširenom linijom proizvoda Tesla je značajno uložio u izgradnju proizvodnih kapaciteta. Izvorna Teslina tvornica nalazila se u Fremontu u Kaliforniji na mjestu bivše GM tvornice. Od tada je tvrtka proširila proizvodnju u New York, Nevadu, Teksas, Šangaj i Berlin.

Zašto Tesla, Inc (TSLA) Pitanja

Jedan od Teslinih najvećih inženjerskih podviga bio je njihov baterije dizajnirane za stol koji su najavljeni 2020. Izvorno su Tesline baterije proizvodili Panasonic i drugi dobavljači. Međutim, vlastitu proizvodnju donijeli su 2020. Patentiranim dizajnom uklanja se potreba za vodljivim metalnim jezičkom koji povezuje bateriju s glavnim pogonskim sklopom u automobilu. Ova revolucionarna tehnologija riješila je dvije glavne prigovore koje mnogi imaju u vezi s električnim vozilima: njihovu cijenu i nedostatak dometa. Kao najskuplji dio električnih vozila, ova inovacija baterija omogućila je Tesli da drastično smanji troškove baterije i kao rezultat prodaje vozila po nižim cijenama. Očekuje se da će promjene smanjiti troškove proizvodnje za 56 posto, omogućujući Tesli da se natječe s automobilima na benzinski pogon. Uz to, baterija će moći zadržati pet puta više energije i proširiti domet vozila za 16 posto

Za razliku od nekih proizvođača automobila, Teslin proizvodni postupak visoko je vertikalno integriran. Dok drugi proizvođači svoja istraživanja i razvoj usredotočuju na proizvodnju motora i proizvodnju drugih dijelova naručioci, Tesla je potrošio znatan dio vremena usavršavajući cjelokupni proizvodni proces od početka do kraja. Unatoč povećanju proizvodnje koja se bori zbog problema u 2017. godini sa Postupak izrade Teslinih sjedala za Model 3, problemi su sada razrađeni. Ovi rastući bolovi usko su usko stvarali proizvodnju i postavili Teslu na rub bankrota između 2017.-2019, ali su dugoročno vrijedile. Ovaj poslovni model omogućuje nesmetan proizvodni proces i veću kontrolu nad kvalitetom i rokovima isporuke, što je velika prednost u odnosu na njihove konkurente.

Tesla, Inc (TSLA) Izgledi

Nema sumnje da su električna vozila budućnost. Iako mnogi tradicionalni proizvođači automobila sustižu i počinju razvijati električna vozila, nema sumnje da je Tesla prednjačio u pogledu prepoznavanja marke i lojalnosti marki. 2020. Tesla je održao 18 posto tržišnog udjela za električna vozila, s VW-om koji dolazi u dalekoj sekundi sa 6 posto. Iako je njihov položaj i dalje jak, mnogi proizvođači automobila počeli su značajno ulagati u tehnologiju električnih vozila. Čak i da se konkurencija povećala, prodaja i prihodi vjerojatno bi nastavili rasti. Zbog rasta ukupnog sektora u narednim godinama, smanjeni tržišni udio značio bi da će Tesla moći dobiti manji komad puno veće pite. U 2019. godini električna vozila činila su samo 2 posto svjetske prodaje automobila, a prednjačili su Europa i Azija. Procjene predviđaju da će do 2030. godine računati električna vozila 31 posto ukupne kupnje novih vozila, pri čemu Kina i Europa čine četrdeset devet, odnosno dvadeset i sedam posto. Promjene politike donose se u cijelom svijetu kako bi se ovaj proces dodatno ubrzao. Instrumenti kojima zakonodavci obuhvaćaju uključuju porez na ugljik, ograničenja pristupa gradu i novčane subvencije za kupnju električnih vozila.

Iako je Tesla najpoznatiji po svojim vozilima, još jedan ključni pokretač rasta u budućnosti vjerojatno će biti podružnica SolarCity. Kao jedan od najnižih proizvođača solarne energije u Sjedinjenim Državama, SolarCity je ključni dio Teslinog portfelja. Telu je stekao 2016. godine, a tvrtka je dobro integrirana u ostale Tesline ponude proizvoda i dobro se uklapa u viziju tvrtke o prelasku svijeta prema održivoj ekonomiji. Iako je SolarCity zauzeo treće mjesto po tržišnom udjelu solarnih instalacija u 2020. godini i ne uživa prepoznatljivost marke koju Tesla vozila uživaju, oni su ipak vrlo važan dio tvrtke koji ide naprijed.

Gdje kupiti Tesla, Inc (NASDAQ:TSLA)?

Posrednik kojeg preporučujemo je Firstrade.

Firstrade je vodeća internetska brokerska tvrtka koja nudi čitav niz investicijskih proizvoda i alata osmišljenih kako bi pomogla investitorima poput vas da preuzmu kontrolu nad svojom financijskom budućnošću. Od svog osnutka 1985. godine Firstrade se zalaže za pružanje usluga visoke vrijednosti i kvalitete.


Kombinirajući vlasničku tehnologiju trgovanja, izuzetno intuitivno korisničko sučelje, izvanrednu korisničku uslugu i mobilne aplikacije, Firstrade nudi cjelovito rješenje za sve vaše potrebe ulaganja.  Firstrade član je FINRE / SIPC-a.

Ulaganje u dionice Tesle, Inc (NASDAQ: TSLA) Ulaganje u dionice Tesle, Inc (NASDAQ: TSLA) Ulaganje u dionice Tesle, Inc (NASDAQ: TSLA)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

100 dolara

Minimum računa

Nijedna

Promocije

Besplatne dionice *

* Pojedinosti potražite na web mjestu.

Promocije

Nijedna

Promocija

Nijedna

Sažetak

Tesla je bez sumnje jedan od lidera u globalnoj tranziciji prema održivijoj budućnosti. Tvrtka je bila u mogućnosti samostalno promijeniti percepciju javnosti o električnim vozilima i razvila je kultne sljedbenike. Ulaganja ostvarena tijekom godina ostvarila su se, a Tesla je sada mogao smanjiti troškove i proizvoditi u velikoj mjeri. Kako se cijene još više smanjuju kroz buduće inovacije, stope usvajanja električnih vozila samo će rasti. Dugoročni izgledi za rast tvrtke vrlo obećavaju, a postavljeni temelji osiguravaju da tvrtka ima jasan put ka održivom rastu i u budućnosti.

Do sada smo razgovarali o Teslinoj električnoj i solarnoj budućnosti, trenutno je vodstvo u AI jednako važno kao što je istraženo u našoj značajci Ulaganje u umjetnu inteligenciju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map