Befektetés a Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) készleteibe

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) egy autonóm elektromos járműgyártó, amely gyorsan forradalmasítja az autóipart. Nem sokkal ezelőtt az elektromos járművek költségei túl magasak voltak, és alacsony volt a vonzerő. A Tesla mindkét kérdéssel foglalkozni tudott, olcsó és szórakoztató járműveket vezetve a technológia innovatív fejlődésének eredményeként. A cég hamarosan elterjedt elnevezéssé vált, és élvezi a márkafelismerést, amely ritkán fordul elő az autóiparban. A látomásos vezérigazgatóval az élen a Tesla napjaink egyik legígéretesebb vállalata a piacon.

Mi a Tesla, Inc. (TSLA)?

Annak ellenére, hogy szinonimája volt a Teslának, Elon Musk valójában nem tartozott a társaság eredeti alapítói közé. Ehelyett két mérnök, Martin Eberhard és Marc Tarpenning volt az, aki 2003-ban alapította a vállalatot. Musk először korai befektetőként kapcsolódott be, de nem sokkal később az igazgatóság elnökeként csatlakozott a társasághoz. A Tesla korai elképzelése az volt, hogy létrehozzon egy autógyártót, amely szintén technológiai vállalat volt. A kutatásba és fejlesztésbe történő befektetéssel a vállalat az évek során úttörő szerepet játszott a hardver és szoftver területén, amely olyan forradalmi áttörésekhez vezetett, mint az autonóm vezetés.

A Tesla első járműve a Roadster volt, amely a felső kategóriás piacot célozta meg. A gyártás 2008-ban kezdődött, és az első szállítás összesen 147 járművet tartalmazott. Musk ezeket az értékesítéseket felhasználta a költségek csökkentésére való befektetéshez, és saját pénzét is felhasználta a vállalat támogatásához az indítási folyamat során. Sok befektető iránt érdeklődött a Tesla, egy olyan vállalkozás elképzelései által vezetett vállalat, mint például a Paypal és a SpaceX, a társaság végül 2010-ben tőzsdére lépett.

A következő években a Tesla képes volt csökkenteni a költségeket, és belépni a piac új szegmenseibe. A következő években debütáltak az alacsonyabb költségű járművek, mint például az X, az S és a Model 3, amelyek hozzájárultak az elektromos járművek tömegpiaci vonzerejének bővítéséhez. Ezzel a kibővített termékcsaláddal a Tesla jelentős beruházásokat hajtott végre a termelési kapacitás kiépítésében. A Tesla eredeti gyára a kaliforniai Fremontban volt egy korábbi GM-gyár helyén. Azóta a vállalat kibővítette New York, Nevada, Texas, Sanghaj és Berlin termelését.

Miért a Tesla, Inc. (TSLA) Fontos

A Tesla egyik legnagyobb mérnöki bravúrja az volt tablet nélküli elemeket amelyeket eredetileg a Tesla akkumulátorait a Panasonic és más gyártók gyártottak. A gyártást azonban 2020-ban házon belül hozták meg. A szabadalmaztatott kialakítás miatt nincs szükség olyan vezető fém fülre, amely összeköti az akkumulátort az autó fő hajtásláncával. Ez a forradalmi technológia két fő panasszal foglalkozott, amelyek sokaknak vannak az elektromos járművekkel kapcsolatban: az ára és a hatótávolság hiánya. Az elektromos járművek legdrágább részeként ez az akkumulátor-újítás lehetővé tette a Teslának, hogy drasztikusan csökkentse az akkumulátor költségeit, és ennek eredményeként alacsonyabb áron értékesítse a járműveket. A változások várhatóan 56 százalékkal csökkentik az előállítási költségeket, lehetővé téve a Tesla számára a versenyt a benzinüzemű autókkal. Ezenkívül az akkumulátor ötször több energiát képes megtartani, és 16 százalékkal bővíti a járművek körét

Néhány autógyártótól eltérően a Tesla gyártási folyamata vertikálisan integrált. Míg más gyártók kutatási és fejlesztési tevékenységüket a motorgyártásra összpontosítják, és más alkatrészek gyártását kiszervezik, a Tesla jelentős időt töltött a teljes gyártási folyamat tökéletesítésével az elejétől a végéig. Annak ellenére, hogy a 2017-es problémák miatt a termelés felgyorsulása küzd A Tesla üléseinek gyártási folyamata a 3. modellhez, a problémák már megoldódtak. Ezek a növekvő fájdalmak szűk keresztmetszetet okoztak a termelésben, és a Tesla-t tették a a csőd szélén 2017-2019 között, de hosszú távon megérte. Ez az üzleti modell zökkenőmentes gyártási folyamatot, valamint a minőség és a szállítási ütemtervek jobb ellenőrzését teszi lehetővé, mindkettő óriási előnyökkel rendelkezik versenytársaikkal szemben.

Tesla, Inc. (TSLA) Kilátások

Nem kérdéses, hogy az elektromos járművek jelentik-e a jövőt. Míg sok hagyományos autógyártó felzárkózik és kezdi fejleszteni az elektromos járműveket, kétségtelen, hogy a Tesla jó előrelépést mutat a márkafelismerés és a márkahűség terén. 2020-ban a Tesla tartott Az elektromos járművek piaci részesedésének 18 százaléka, a VW 6 százalékkal távoli másodperccel érkezik. Bár pozíciójuk továbbra is erős, sok autógyártó jelentős beruházásokat kezdett az elektromos járművek technológiájába. Még ha nőne is a verseny, az eladások és a bevételek valószínűleg tovább nőnek. Az elkövetkező években a teljes szektor növekedése miatt a csökkent piaci részesedés azt jelentené, hogy a Tesla képes lenne kapni egy kisebb darabot egy sokkal nagyobb tortából. 2019-ben az elektromos járművek a világ autóértékesítésének csak 2 százalékát tették ki, Európa és Ázsia az élen. A becslések szerint 2030-ra az elektromos járművek fognak számolni 31 százalék az új járművásárlások aránya, Kína és Európa negyvenkilenc, illetve huszonhét százalékot tesz ki. A folyamat további felgyorsítása érdekében az egész világon politikai változásokat hajtanak végre. A törvényhozók rendelkezésére álló eszközök közé tartoznak a szén-dioxid-adók, a városok hozzáférésének korlátozása és az elektromos járművek vásárlásához nyújtott készpénz-támogatás.

Míg a Tesla leginkább járműveiről ismert, a jövő növekedésének másik kulcsfontosságú hajtóereje valószínűleg a leányvállalat, a SolarCity lesz. Az egyik legolcsóbb napenergia-termelő az Egyesült Államokban, a SolarCity kulcsfontosságú része a Tesla portfóliójának. A Tesla által 2016-ban felvásárolt vállalat jól integrálódott a Tesla egyéb termékkínálatába, és jól illeszkedik a vállalat elképzeléséhez, miszerint át kell állítani a világot a fenntartható gazdaság felé. Míg a SolarCity 2020-ban a harmadik helyet szerezte meg a napelemes berendezések piaci részesedésében, és nem élvezi a Tesla járművek márkanév-elismerését, mindazonáltal a vállalat nagyon fontos részei a továbbhaladásnak.

Hol lehet megvásárolni a Tesla, Inc.-t (NASDAQ:TSLA)?

Az általunk ajánlott bróker az Firstrade.

A Firstrade egy vezető online brókercég, amely teljes befektetési termékeket és eszközöket kínál, amelyek célja, hogy segítsenek az Önökhöz hasonló befektetőknek irányítani pénzügyi jövőjét. Az 1985-ös alapítása óta a Firstrade elkötelezett a magas értékű és minőségi szolgáltatások nyújtása mellett.

A saját kereskedési technológiát, a rendkívül intuitív felhasználói felületet, a kiemelkedő ügyfélszolgálatot és a mobil alkalmazásokat ötvöző Firstrade átfogó megoldást kínál minden befektetési igényéhez.  Firstrade a FINRA / SIPC tagja.

Befektetés a Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) készleteibe Befektetés a Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) készleteibe Befektetés a Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) készleteibe
★★★★★ ★★★★★ Firstrade felülvizsgálata

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ M1 Pénzügyi áttekintés

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

100 USD

Számla minimum

Egyik sem

Akciók

Ingyenes készletek *

* Részletek a weboldalon.

Akciók

Egyik sem

promóció

Egyik sem

Összegzés

A Tesla kétségkívül az egyik vezetője a fenntarthatóbb jövő felé vezető globális átmenetnek. A vállalat egyedül képes megváltoztatni az elektromos járművekről alkotott közvéleményt, és kultuszszerű követői alakultak ki. Az évek során végrehajtott beruházások megvalósultak, a Tesla most képes csökkenteni a költségeket és a termelést. Mivel a jövőbeli innovációk révén az árak még tovább csökkennek, az elektromos járművek elfogadási aránya csak emelkedni fog. A vállalat hosszú távú növekedési kilátásai nagyon ígéretesek, és a megalapozott alapok biztosítják, hogy a vállalat egyértelmű utat nyújtson a tartós növekedés felé a jövőben is.

Eddig megvitattuk a Tesla elektromos és szolár jövőjét, az AI-ben a jelenlegi vezetés ugyanolyan fontos, mint a Befektetés a mesterséges intelligenciába funkciónkban vizsgáltuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner