Beruházás a mesterséges intelligenciába (AI) – minden, amit tudnia kell

A mesterséges intelligencia (AI) egy olyan terület, amely nem igényel bevezetést. Az AI meglovagolta Moore-törvény frakkjait, amelyek Államok hogy a számítógépek sebessége és képessége kétévente megduplázódhat. 2012 óta a legnagyobb mesterséges mesterséges mesterséges edzés során felhasznált számítás mennyisége ugrásszerűen növekszik az a-val 3-4 havonta megduplázódik, azzal a végeredménnyel, hogy az AI-hez rendelt számítási erőforrások mennyisége 2012 óta 300 000-szeresére nőtt. Semmilyen más iparág nem hasonlíthatja össze ezeket a növekedési statisztikákat.

Megvizsgáljuk, hogy az AI mely területei vezetik ezt a gyorsulást, milyen vállalatok képesek a legjobban kihasználni ezt a növekedést, és miért számít.

A gépi tanulás típusai

Gépi tanulás az AI részterülete, amely lényegében gépeket programoz a tanuláshoz. A gépi tanulási algoritmusoknak több típusa létezik, messze a legnépszerűbb mély tanulás, ez magában foglalja az adatok betáplálását egy Mesterséges neurális hálózat (ANN). Az ANN egy nagyon kiszámított intenzív matematikai függvény-hálózat, amely az emberi agyban található ideghálózatok által inspirált formában van összekapcsolva.

A több nagy adat amit egy ANN-ba adagolnak, annál pontosabb lesz az ANN. Például, ha egy ANN-ot próbál meg betanítani a macskaképek azonosításának megtanulására, ha a hálózat 1000 macskaképét táplálja, akkor a hálózat kis pontosságú, talán 70% -os lesz, ha 10000 képre növeli, a pontosság szintje 80% -ra emelkedhet, ha 100 000 képpel növeli, akkor a hálózat pontosságát csak 90% -ra növelte.

Ebben rejlik az egyik lehetőség, az AI chip fejlesztés területén domináló vállalatok természetesen megérettek a növekedésre.

Számos más típusú gépi tanulás is ígéretet mutat, mint pl megerősítő tanulás, ez egy ügynököt képez a cselekvések és a kapcsolódó jutalmak megismétlésével. A megerősítő tanulás alkalmazásával az AI rendszer versenyezhet önmagával azzal a szándékkal, hogy javítsa a teljesítményét. Például egy sakkozó program ismételten játszik saját maga ellen, a játék minden példánya javítja a következő játékban nyújtott teljesítményét.

Jelenleg a mesterséges intelligencia legjobb típusai mind a mély tanulás, mind az erősítő tanulás kombinációját használják az általánosan emlegetett módon mély megerősítő tanulás. A világ összes vezető mesterséges intelligencia-vállalata, például a Tesla, valamilyen mély megerősítő tanulást alkalmaz.

Míg vannak más fontos gépi tanulási rendszerek, amelyek jelenleg fejlõdnek, mint pl meta-tanulás, az egyszerűség kedvéért a mély tanulás és a fejlettebb unokatestvér mély elmélyítő tanulás az, amit a befektetőknek leginkább ismerniük kell. Azok a vállalatok, amelyek a technológiai fejlődés élén járnak, képesek lesznek legjobban kihasználni azt a hatalmas exponenciális növekedést, amelynek tanúi vagyunk az AI-ben.

Beruházás a mesterséges intelligenciába (AI) - minden, amit tudnia kell

Adattudomány & Nagy adat

Ha van egy megkülönböztetés a sikert arató, piacvezetővé váló és a kudarcot valló vállalatok között, az igen nagy adat. A gépi tanulás minden típusára erősen támaszkodnak adattudomány, ezt leginkább úgy lehet leírni, mint a világ megértését az adatminták alapján. Ebben az esetben az AI tanul az adatokból, és minél több adat van, annál pontosabbak az eredmények. Van néhány kivétel ez alól a szabálytól az úgynevezett miatt túlfeszített, de ez az aggodalom, amelyet az AI-fejlesztők tisztában vannak és kompenzáció érdekében óvintézkedéseket tesznek.

A nagy adatok fontossága miatt az olyan vállalatoknak, mint a Tesla, egyértelmű piaci előnye van az autonóm járműtechnikában. Minden egyes Tesla, amelyik mozgásban van és automatikus pilótát használ, adatokat szolgáltat a felhőbe. Ez lehetővé teszi a Tesla számára, hogy mélyreható tanulást és más algoritmus-módosításokat alkalmazzon az általános autonóm járműrendszer javítása érdekében.

Ezért is nehéz olyan vállalatok számára, mint például a Google, a trónfosztók. Minden nap eltelik, amikor a Google számtalan termékéből és szolgáltatásából gyűjti az adatokat, ide tartoznak a keresési eredmények, a Google Adsense, az Android mobileszközök, a Chrome böngésző és még a Nest termosztát is. A Google fullad, több adat, mint a világ bármely más vállalata. Ez még nem számolja az összes holdfényt, amelyben részt vesznek.


Ha megértjük, miért számít a mély tanulás és az adattudomány, akkor arra következtethetünk, hogy az alábbi vállalatok miért olyan hatalmasak.

AI cégek, amelyekbe befektetni kell

Három jelenlegi piacvezető van, akiket nagyon nehéz lesz kihívni.

Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL)

Alphabet Inc. az összes Google-termék ernyőcége, amely magában foglalja a Google keresőmotort is. Rövid történelemóra szükséges annak megmagyarázására, hogy miért olyan piacvezetők az AI-ban. 2010-ben egy brit cég DeepMind azzal a céllal indult, hogy különféle gépi tanulási technikákat alkalmazzon az általános tanulási algoritmusok felépítése felé.

2013-ban a DeepMind különféle teljesítményekkel viharozta meg a világot, többek között a világbajnok lett hét Atari játék mély megerősítéses tanulás alkalmazásával.

2014-ben a Google 500 millió dollárért megszerezte a DeepMind-et, nem sokkal később, 2015-ben a DeepMind’s AlphaGo lett az első AI program, amely legyőzte a profi emberi Go játékost, és az első program, amely legyőzte a Go világbajnokát. Azok számára, akik nem ismerik a Go-t, sokan a létező legnagyobb kihívást jelentő játéknak tartják.

A DeepMind jelenleg a piacvezető mély megerősítő tanulásban, és vezető versenyző az elérésértMesterséges általános intelligencia (AGI), egy futurisztikus típusú AI, amelynek célja az emberi szintű intelligencia végső elérése vagy meghaladása.

Még mindig figyelembe kell vennünk a többi olyan mesterséges intelligencia-típust, amelyekben a Google jelenleg is részt vesz Waymo, piacvezető az autójármű-technológiában, csak a Tesla, és a Google keresőmotorjában jelenleg használt titkos AI rendszerek.

A Google jelenleg annyi mesterséges intelligencia-szinttel foglalkozik, hogy kimerítő papírra lenne szükség, hogy mindet lefedje.

Tesla (NASDAQ: TSLA)

Amint azt korábban elmondtuk Tesla kihasználja a közúti járműparkból származó nagy adatokat, hogy adatokat gyűjtsön az automatikus pilótától. Minél több adat gyűlik össze, annál jobban javulhat a mélységes megerősítő tanulás segítségével, ez különösen fontos a szélsőséges eseteknek, ez olyan forgatókönyvek, amelyek a való életben nem gyakran fordulnak elő.

Például lehetetlen megjósolni és beprogramozni minden olyan forgatókönyvet, amely az úton előfordulhat, például egy forgalomba kerülő bőrönd, vagy az égből leeső repülőgép. Ebben az esetben nagyon kevés specifikus adat van, és a rendszernek számos különféle forgatókönyv adatait kell társítania. Ez egy másik előnye a hatalmas adatmennyiségnek, bár lehet, hogy egy houstoni Tesla először találkozik egy forgatókönyvvel, lehetséges, hogy egy dubaji Tesla valami hasonlóval találkozhatott.

A Tesla piacvezető a következő országban: akkumulátor technológia, valamint a járművek villamos technológiájában. Mindkettő az AI rendszerekre támaszkodik, hogy optimalizálja a jármű hatósugarát, mielőtt újratöltést igényelne. A Tesla a gyakori on-air frissítések AI optimalizálással, amely néhány százalékponttal javítja járműparkjának teljesítményét és hatótávolságát.

Mintha ez nem lenne elegendő, a Tesla is saját AI chipek megtervezése, ez azt jelenti, hogy már nem támaszkodik harmadik fél chipjeire, és optimalizálhatják a chipeket, hogy az alapoktól kezdve működjenek a teljes önvezető szoftverükkel.

NVIDIA (NASDAQ: NVDA)

NVIDIA a vállalat képes a legjobban kihasználni a GPU (grafikus feldolgozó egység) chipek jelenlegi keresletének növekedését, mivel ezek jelenleg felelősek Az összes GPU 80% -a értékesítés.

Míg a GPU-kat kezdetben videojátékokhoz használták, gyorsan használták őket az AI-ipar elfogadta kifejezetten a mély tanuláshoz. A GPU-k annyira fontosak, hogy az AI számításának sebessége nagyban megnő, ha a számításokat párhuzamosan hajtják végre. Mialatt egy mély tanulási ANN képzésre van szükség, inputokra van szükség, és ez nagyban függ attól mátrix szorzások, ahol fontos a párhuzamosság.

Az NVIDIA folyamatosan kiad egy új mesterséges intelligencia chipeket, amelyeket az AI kutatók különböző felhasználási eseteihez és igényeihez optimalizáltak. Ez az állandó innovációs nyomás tartja fenn az NVIDIA piacvezető szerepét.

Válasszon tőzsdeügynököt

Utazásának első lépéseként tőzsdei brókert kell választania. Az általunk ajánlott bróker az Firstrade.

Beruházás a mesterséges intelligenciába (AI) - minden, amit tudnia kell Beruházás a mesterséges intelligenciába (AI) - minden, amit tudnia kell Beruházás a mesterséges intelligenciába (AI) - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Firstrade felülvizsgálata

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ M1 Pénzügyi áttekintés

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A tőzsdei alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Díjak

Zero Commission

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

100 USD

Számla minimum

Egyik sem

Akciók

Ingyenes készletek *

* Részletek a weboldalon.

Akciók

Egyik sem

promóció

Egyik sem

Összegzés

Lehetetlen felsorolni mindazokat a vállalatokat, amelyek valamilyen mesterséges intelligencia-formában részt vesznek, fontos az a gépi tanulási technológiák megértése, amelyek felelősek az iparág által tapasztalt innováció és növekedés legnagyobb részéért. 3 piacvezetőt emeltünk ki, még sokan jönnek. Ahhoz, hogy lépést tudjon tartani az AI-vel, érdemes maradnia AI hírek, kerülje az AI hype-t, és értse meg, hogy ez a terület folyamatosan fejlődik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map