2020: Godina kriptopolovine

Jeste li spremni za jedan od najiščekivanijih događaja u kripto prostoru ove godine? Prepolovljenje bitcoina udaljeno je samo 1 mjesec! Da biste osvježili svoje pamćenje, evo kratkog pregleda povijesti, implikacija i načina trgovanja za ovaj događaj koji se događa svake četiri godine.

Globalna ponuda bitcoina

Od trenutka kada je Satoshi Nakamoto stvorio Bitcoin, postoji samo 21 milijun bitcoina koji se mogu ukupno otključati. Stoga je Bitcoin deflacijska imovina, koja je suprotna fiat valuti.

Globalna ponuda bitcoina dolazi iz procesa koji se naziva rudarstvo, u kojem rudari potvrđuju zapise transakcija bitcoina rješavajući složena matematička pitanja. Nakon što završe, rudari bitcoina mogu primati bitcoin nagrade.

U najranijim danima rudari mogu dobiti 50 novih bitcoina svaki put kad su uspješno stvorili blok. Otprilike je potrebno oko 10 minuta da se proizvedu novi bitcoin. Od sada ukupna ponuda BTC-a iznosi oko 18 milijuna. Oko 86% Bitcoina je već iskovano. Međutim, nagrada je trenutno 12,5 BTC, zbog događaja nazvanog Bitcoin Halving.

Što je prepolovljenje bitcoina?

Prepolovljenje bitcoina događaj je koji prepolovljuje broj bitcoin nagrada rudarima. To se događa kada se stvori 210.000 blokova, što traje oko četiri godine. U prošlosti su postojala dva prepolovljenja bitcoina. Nakon svakog prepolovljenja, rudari su dobivali 50% manje bitcoina svaki put kad su proizveli blok.

Izvor: OKEx

Slijedeći obrazac u gornjoj tablici, možete vidjeti da će se s vremenom izraditi manje bitcoina. Na kraju dana, nakon otključavanja 21 milijuna bitcoin-a (vjerojatno 2140.), iskoristit će se ukupna ponuda bitcoina. Stoga deflacija bitcoina stvara oskudicu, a bitcoin čini vrijednijim.

Kako prepolovljivanje bitcoina utječe na BTC cijenu?

Prepolovljivanje bitcoina važan je događaj za trgovce, jer je povijest pokazala kako su oba događaja prepolovljavanja u prošlosti praćena značajnim skokom cijena bitcoina. Pogledajte povijesne statistike BTC cijene:

Prvo prepolovljenje bitcoina u 2012

Dan prepolovljenja: 12,35 USD

Godinu dana kasnije: 1100 USD

2. prepolovljenje bitcoina u 2016. godini

Dan prepolovljavanja: 650,63 USD

Godinu dana kasnije: 2634,17 USD

1,5 godinu kasnije: 20 000 USD

Da biste razumjeli razlog koji stoji iza skoka cijena Bitcoina, morate znati da zakon na ponudu i potražnju uvelike utječe na cijenu bitcoina. Kad se dogodi prepolovljenje bitcoina, rudari dobivaju manje bitcoin nagrada. Tako se smanjuje iznos koji mogu prodati tržištu. S obzirom na smanjenu ponudu, kada se potražnja povećava ili ostaje ista, cijena imovine raste.

Kako trgovati za prepolovljenje Bitcoina

Hoće li BTC cijena doseći još jedan vrhunac svih vremena? Ovo je pitanje potaklo rasprave među kripto zajednicom, posebno nakon nedavnog zastoja na kripto i globalnom ekonomskom tržištu koji je nastao globalnom pandemijom. Ako niste sigurni je li pravo vrijeme za kupnju bitcoina, možete isprobati terminsko trgovanje ili trgovanje opcijama, što ne zahtijeva držanje imovine. Možete zarađivati ​​špekulirajući o promjeni cijene bitcoina.

U terminsko trgovanje, ako očekujete porast cijene Bitcoina, možete ući u dugu poziciju. Ako očekujete pad cijene bitcoina, možete ući na kratku poziciju. Pružamo do 100 puta poluge kako biste i vi umnožili dobitak.

Možete i razmotriti trgovanje opcijama, popularni alat za zaštitu i arbitražu za profesionalne trgovce. Kada očekujete da će cijena bitcoina porasti, kupite call opciju. Naprotiv, ako očekujete da će cijena pasti, kupite put opciju. Ako se osjećate pomalo zbunjeno, naše Otkrivanje opcija stranica vodi vas kroz različite strategije trgovanja opcijama koje odgovaraju vašim potrebama i sklonostima riziku.

Još nadolazećih događaja prepolovljavanja

2020. godina je godina kriptopolovljenja, osim BTC-a koji se prepolovio u ožujku, slijedi još događaja kriptopolovljenja, uključujući Bitcoin Cash (BCH) u travnju, Dash (DASH) u svibnju, Zcoin (XZC) u rujnu i Zcash (ZEC) u listopadu.

Jedva čekamo vidjeti kako će se svi ovi događaji odigrati, a nadamo se da će ovo biti plodna godina za sve vas. U međuvremenu, javite nam svoje mišljenje o ovoj temi i ostavite svoje komentare u tweetu ispod!

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner