AMA Recap: CoinGecko & Defi Ponovni posjet budućnosti financija – Defi sa suosnivačima CoinGecko

21. travnja 2020. bili smo vrlo uzbuđeni što smo imali sesiju Ask-Me-Anything sa suosnivačima CoinGecka: Bobbyjem Ongom i TM Leejem, kako bismo razgovarali o njihovom stavu o Defiju i knjizi „How To Defi“ koju je napisao CoinGecko.

CoinGecko je web mjesto za rangiranje i procjenu kriptovaluta koje ima kvantitativne i kvalitativne podatke razvrstane za niz različitih mjernih podataka. Primijenjeni mjerni podaci uključuju sljedbenike Twittera, pretplatnike Reddita, zajednicu novčića, cijenu napada 51, broj programera koji rade na novčiću i još mnogo toga što nudi ukupnu ocjenu novčića i ocjenu za svaku kategoriju.

Ovaj AMA podijeljen je u dva dijela, gdje je CoinGecko zamoljen da podijeli svoje mišljenje o Defiju, nakon čega slijedi zagrijani Q uživo&A u našoj grupi.

Odjeljak 1

P1: DeFi je trenutno jedna od najzanimljivijih tema u blockchain prostoru. Može li CoinGecko podijeliti s nama vaše mišljenje o DeFi-u? Mislite li da će DeFi poremetiti postojeći financijski sustav? Što je CoinGecko pristup prema DeFi sektoru?

A1: Da, mislimo da DeFi ima stvarno velik potencijal u kripto prostoru i ima priliku promijeniti način na koji ljudi u budućnosti pružaju financijske usluge.

Trenutno sve zahtijeva središnjeg posrednika. DeFi ima potencijal ukloniti tog posrednika. Uklanjanje posrednika može rezultirati jeftinijom i bržom isporukom financijskih usluga.

Trenutno nas je prostor DeFi stvarno zanimao, a mi ga pomno nadgledamo kako bismo vidjeli kako možemo aktivno sudjelovati.

Prisiljavamo da će postojati puno podataka specifičnih za DeFi koji bi bili od interesa za kripto zajednicu. A uskoro razmišljamo o dodavanju odjeljka DeFi u CoinGecko.

Za one koji se bavite DeFi-om i tražite mjesto za početak, već smo započeli objavljivanjem prve knjige DeFi ikad objavljene pod nazivom "Kako se DeFi".

Na ograničeno vrijeme možete ga besplatno dobiti https://landing.coingecko.com/how-to-defi/ (https://landing.coingecko.com/how-to-defi/) i naučiti sve o DeFi-u sve na jednom mjestu!

P2: CoinGecko, laički rečeno, "Kako mogu zaraditi pasivni prihod sa $ DeFi?"

A2: S globalnim padom kamata na nulu (ili negativnom u nekim zemljama), fiksni depoziti banaka sada plaćaju vrlo malo. DeFi aplikacije sada pružaju korisnicima veću kamatnu stopu što vam omogućuje zaradu pasivnog prihoda. Na primjer, na Compoundu trenutno možete zaraditi do 8% na svojim DAI depozitima.

P3: Povjerenje i sigurnost su najvažnija stvar u kripto. Nedavno objavljeni Defi dForce protokol. Koji biste savjet dali da ubuduće izbjegavate ove situacije?

A3: Naš prijedlog korisnicima bio bi da koriste samo aplikacije DeFi koje su revidirane i pokušavaju što više istražiti sigurnosni naglasak tih usluga.

Drugi je pristup pronalaženju i korištenju popularnih DeFi usluga koje postoje dulje vrijeme. Iako rizik postoji, popularne DeFi aplikacije korisnici i članovi zajednice mnogo su testirali umjesto novih DeFi aplikacija.

Putem puta vjerojatno ćemo vidjeti i uobičajenije usvajanje decentraliziranog osiguranja kao što su Nexus Mutual i Opyn koje pružaju mogućnosti osiguranja korisnicima DeFi-a.

To vam smanjuje potencijal zarade, ali barem ste donekle zaštićeni.

Zbog nove faze DeFi-a ili čak cijele blockchain industrije, uvijek će postojati rizici.

Kao korisnici toga moramo biti svjesni i nastojati ih ublažiti. Zbog toga samo stavite novac koji ćete ugodno izgubiti, nemojte stavljati sva jaja u jednu košaru.

P4: Hoće li CoinGecko prijeći na DEFI? Iz Službe za praćenje novca koja ide u Defi. Kako je to moguće?

A4: Imamo velike planove za kripto industriju. Bili smo prvi agregator podataka koji je pratio kripto derivate – pratimo vječne zamjene i terminske pogodnosti s različitih razmjena od prošle godine – https://www.coingecko.com/en/derivatives

Također smo bili prvi agregator podataka koji je izašao s rješenjem za rješavanje problema lažnog volumena koji prevladava među mnogim razmjenama. Vidjeli smo da se količinama mnogih razmjena više ne može vjerovati i uveli smo ovu metriku pod nazivom Rezultat povjerenja gdje razvrstavamo razmjene navedene na CoinGecko koristeći kombinaciju mjernih podataka kao što su web promet, dubina knjige narudžbi, širenje ponude / traženja, kvaliteta API-ja i još mnogo toga. Više možete pročitati ovdje: https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

Prostor blockchaina nastavlja svakodnevno inovirati i činimo sve da budemo u toku i pratimo razvoj događaja koji se događa u ovom prostoru!

CoinGecko (https://www.coingecko.com/en/derivatives)

P5: Jeste li planirali tražiti partnerstva? Ili mislite da “biti svoj” CoinGecko čini pouzdanijom platformom?

A5: Definitivno, uvijek smo u potrazi za dobrim partnerima koji će zajedno raditi što može koristiti široj kripto zajednici, a također i međusobno.

U prošlosti smo surađivali s raznim strankama kao što su Kyber Network, Chainlink, AMLT Network, Axie Infinity, Decentraland i mnogi drugi.

Kao rezultat toga, šira je zajednica sada svjesna nezamjenjivih tokena, proročanstava, razmjene dubinske analize, među ostalim koji su relativno novi koncepti u prostoru.

Što se tiče partnerstva, održavamo naša načela da budemo neovisni agregator podataka, istovremeno održavajući decentralizirani duh blockchain industrije tijekom rada s partnerima.

P6: Negdje sam pročitao o "Kako Defi" napisali ste vi, ali ja to nisam pročitao. Možete li sažeti njegov sadržaj? Detaljno ću ga pročitati nakon AMA sesije.

A6: Definitivno! “Kako se DeFi” prva je knjiga objavljena koja pokriva ekosustav DeFi. Ako ste čuli za DeFi, ali ne znate odakle započeti, ovo je savršena knjiga za vas!

Ova je knjiga prepuna jezgrovitih i sveobuhvatnih detaljnih vodiča o početku rada s različitim aplikacijama DeFi. To je vrhunac višesatnih istraživanja, kao i bezbroj pomahnitalih sesija pisanja tima CoinGecko. Knjiga se bavi raznim odjeljcima DeFi-a kao što su decentralizirani stabilan novac, decentralizirane platforme za pozajmljivanje, decentralizirane burze, decentralizirani derivati, decentralizirane lutrije itd. Ulazi u detalje i proučava projekte kao što su Maker, Dai, Compound, Synthetix, dydx i mnogi drugi.

Cijena ove knjige je 14,99 USD, ali doista želimo zahvaliti svim našim dragim pristašama (da, vama!) Na podršci koju smo dobili. Stoga ćemo ovu knjigu učiniti dostupnom za besplatno digitalno preuzimanje do 30. travnja 2020. Nabavite je odmah – https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

P7: Pomisao na DEFI kao budućnost blokchaina zapravo nije bila ISTINA. Ono što mislim reći je: Kako biste mogli očekivati ​​povjerenje u financiranje kad se u posljednje vrijeme HACK-uju milijuni? Nadam se da možete napraviti matematiku, gubitak vs dobit?

A7: Doista je DeFi pretrpio nekoliko iskorištavanja u posljednjih nekoliko mjeseci, a da ne spominjemo nedavni haker Dforcea za 25 milijuna dolara prošlog vikenda koji je najveći.

Čini se da postoje projekti DeFi-a koji su slijepi zbog važnosti sigurnosti, odnosno zbog novosti ovog prostora, neki se scenariji ne očekuju. Jedan od primjera bio bi iskorištavanje flash kredita.

Današnji projekti DeFi-a koje vidimo kako mnogi od njih drže milijune dolara korisničkih sredstava, moraju imati visok stupanj odgovornosti, a tim mora provesti pametnu reviziju ugovora kako bi smanjio ovaj rizik kako bi se taj prostor pomicao naprijed.

Kao rani korisnici DeFi-a, rizike treba očekivati ​​i ublažiti što je više moguće.

DeFi je i danas vrlo opasan i rizičan. Iako ima dobre izglede za oblikovanje budućnosti, čovjek mora staviti samo novac koji si može priuštiti da izgubi.

Kad vidite da usluga obećava visok povrat, dolazi s velikim rizicima.

Vidjeli smo kako je DeFi uveo neke nove ideje poput decentraliziranog stabilnog novčića, posudbe, posuđivanja itd. I nadamo se da će se s vremenom stvari poboljšati kako bi bile spremne za veće tržište u budućnosti.

Sljedeća prirodna evolucija najvjerojatnije bi bila osiguranje poput Nexusa i Opyna koje korisnicima može pomoći da smanje rizike i pomoći projektima da ozbiljnije vide sigurnost.

P8: Što mislite o budućnosti DEFI-a i STABLECOIN-a?

A8: Mislim da će stablecoin vidjeti vrlo zanimljivu ulogu u budućnosti DeFi-a. Vidjeli smo kako se središnje banke širom svijeta trude kako bi uskoro lansirale svoje digitalne valute središnje banke (CBDC). Čini se da je Kina ispred utrke s maketama njihovog DCEP-a koji se cirkuliraju putem interneta. Mnogo je glasina o tome da središnje banke žele zabraniti stabilan novac, jer to smatraju prijetnjom vlastitom CBDC-u.

Doista decentralizirani stabilcoin može biti rješenje koje će nam trebati za suzbijanje ove prijetnje, a vlade će teško zaustaviti takav razvoj događaja ako je doista decentralizirano. Vjerujem da ćemo u budućnosti vidjeti više decentraliziranih stabilcoin projekata koji će izazvati dominaciju Daija.

P9: Sad kad je cmc kupila burza, čini se da ste vodeći u vašem području, čestitamo.

A9: Hvala! Da, CoinGecko je sada najveći neovisni agregator podataka na svijetu. Djelujemo od početka 2014. godine i namjeravamo ostati neutralni i nastaviti rasti CoinGecko praćenjem različitih izvora kripto podataka transparentno.

Održavanje integriteta podataka nešto je u što čvrsto vjerujemo. Prošle smo godine prvi uveli ocjenu povjerenja kako bismo bolje izmjerili stvarnu likvidnost burzi kako bismo riješili goleme probleme trgovanja pranjem koji prevladavaju u ovom prostoru.

Ove godine vidjet ćete kako pratimo više mjernih podataka kako bismo dodatno poboljšali transparentnost podataka u industriji.

Kao što vidite, ova je industrija prilično nova, još uvijek ima puno izazova i puno neriješenih problema.

Svakodnevno se uvode nove inovativne ideje, a naš je zadatak indeksirati ih tako da ih šira kripto zajednica može lako razumjeti!

Puno je toga što treba učiniti.

P10: Kako CoinGecko može doprinijeti razvoju DeFi-a? Što mislite, koji bi nas projekt mogao iznenaditi ove 2020. godine?

A10: CoinGecko želi pomoći ljudima da shvate potencijal za DeFi. Zbog toga smo napisali početničku knjigu o DeFi-u s naslovom "Kako se DeFi". Knjiga je na 200 stranica koja sadrži preko 26 000 riječi i daje dobar pregled ekosustava DeFi. Knjiga također nudi detaljni vodič za korištenje nekih od najpopularnijih DeFi aplikacija za brzi početak. Bila je to knjiga za koju smo željeli da postoji kad smo prvi put pogledali DeFi. Budući da ga nema, preuzeli smo inicijativu da ga napišemo. Preuzmite ga sada besplatno do 30. Travnja (nakon toga 14,99 USD) s https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

Sesija 2 – AMA pitanja uživo:

P1: Što znači “COINGECKO”?

A1: Novčić = to znate

Gecko = &# 129422;

P2: pruža li Coingecko API usluge za prikazivanje podataka na web mjestima? Ako je tako, možete li komercijalno koristiti te API podatke?

A2: Da, naš API je besplatan i može se koristiti u komercijalne svrhe

P3: Masovno usvajanje problem je za blockchain projekte. Pa kako će #CoinGecko riješiti ovaj problem kako bi postigao usvajanje u stvarnosti?

A3: U CoinGecko pokušavamo pomoći ljudima koji ne prate pomno blockchain industriju putem edukacije o sadržaju.

Jedan od naših najdosljednijih napora bilo bi naše tromjesečno izvješće koje možete pronaći na https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

A sada smo nedavno objavili knjigu o DeFi-u koju možete dobiti besplatno na https://landing.coingecko.com/how-to-defi

Očekujte da će od nas dolaziti više obrazovnih materijala i knjiga, a nadamo se da će to pomoći mainstreamu da razumije kripto i blockchain – za šire usvajanje.

Osim toga, naš API (coingecko.com/api) koji je jedan od najboljih API-a koji možete naći na tržištu je besplatno dostupan koji je pomogao pokretati mnoge blockchain aplikacije u ekosustavu. To nama pomaže zajednici da raste u cjelini.

P4: Koja su postignuća coingecko postignuta tijekom istraživanja i razvoja? @bobbyong @tmLeeLtm

A4: Već dulje vrijeme objavljujemo svoja tromjesečna izvješća. Prvi smo se put zagledali u to 2017. godine. Ovdje pogledajte naše najnovije izvješće za Q1 2020. – https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

P5: Koje naknade naplaćuje koingecko za navođenje kovanica? P2. Koliko su API coingecka bolji u odnosu na CMC, kriptorangove koje vrste dodatnih značajki ćemo dobiti od coingecko?

A5: za popisivanje kovanica na CoinGecko ne naplaćuje se naknada.

API CoinGecko ima najopsežniju bazu podataka o kovanicama – možete dobiti sve vrste malih tokena, uključujući DeFi žetone kao što je cDAI. Također ga koriste mnoge stranke kao što su Etherscan, Myetherwallet, Mycrypto, Trezor i mnogi drugi. I da ne spominjem, naš API je besplatan! Saznajte više ovdje: coingecko.com/api

P6: Što je rezultat povjerenja u Coingecko? O čemu to ovisi?

A6: CoinGecko Trust Score kombinirana je formula koja kombinira likvidnost razmjene, web promet i API rezultat kako bi se utvrdilo je li razmjena pouzdana i likvidna za upotrebu. Dizajniran je da pomogne našim korisnicima da pronađu najbolju i najlikvidniju burzu za trgovanje prilikom pretraživanja kovanica na coingecko. Imamo puno detalja o tome na https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

P7: Koje ste pozadine i kako ste došli na ideju da kreirate svoj projekt??

A7: Moje je obrazovanje iz računalnih znanosti, dok je Bobby iz ekonomije. Oboje smo stvarno zainteresirani za bitcoin i blockchain, a vidjeli smo i prazninu za agregator podataka koji treba popuniti. Umjesto da čekamo da to netko učini, odlučili smo da pokušamo!

P8: Koji je vaš plan za 2020. godinu?

A8: Puno smo planirali za 2020. Ne možemo sada sve otkriti, ali već smo puno toga dosad učinili. Pokrenuli smo našu CoinGecko Store, CoinGecko Podcast, CoinGecko Virtual Meetup, CoinGecko Q1 Report, CoinGecko Earn, How to DeFi knjigu. Sve to za samo 3,5 mjeseca u godini. U ostalim mjesecima u godini pokrećemo još stvari, pa budite s nama!

P9: Imate li planove istaknuti neki kripto kao „Gecko preporučeni novac“? Kao što znate, većina ljudi je nova u kriptovanju, a ako biste mogli dati neke dodatne informacije o tome koji se novčići u pogledu očekuju da će biti vrući u narednih mjesec / godina, to će biti korisno za korisnike.

A9: Ovo je zanimljiva ideja, ali nešto što moramo pažljivo razmotriti. Trenutno nemamo takve planove jer vjerujemo da se korisnici trebaju educirati i naučiti koje su prednosti kupnje svakog novčića. Pružamo obrazovni materijal, a korisnici sami uče i biraju.

P10: Kakve probleme vidite da se danas javljaju u blockchain industriji i kako vaš projekt želi riješiti te probleme?

O10: Neki od problema s kojima se svakodnevno susrećemo bili bi integritet podataka. Postoji mnogo podataka kao što su napuhani volumen, napuhana deklaracija opskrbe itd., A naš se tim jako trudi osmisliti okvir i izgraditi značajke za rješavanje tih problema.

Neke od njih možete vidjeti u akciji s ocjenom povjerenja, a također i padajući izbor odakle dobivamo opskrbu radi transparentnosti.

Osim toga, prostor se općenito uvijek razvija novim proizvodima. Jedan od primjera su izvedenice poput trajnih i terminskih ugovora. Nikada ne predviđamo indeksiranje tih podataka, a sada to i činimo.

Zatim su tu DeFi, Posuđivanje itd. Uvijek se uvode novi idei, i mi moramo naći način da educiramo zajednicu o tome i indeksiramo ih

P11: Kakav je odnos između coingecka i OKEx-a?

A11: Ovdje surađujemo na hrpi stvari poput ove AMA, a također je OKEx oglašivač na CoinGecko

P12: Je li CoinGecko dobro mjesto za one koji su u kripto svijetu naučili o tome & omogućite im ugodniju upotrebu tehnologije & ekosustav? Ako da, što CoinGecko nudi novopridošlim kripto korisnicima? Ako ne toliko, planirate li svoju platformu učiniti boljim sustavom sve na jednom mjestu za uključivanje novih korisnika?

A12: Radimo na poboljšanju ovoga. Naša knjiga Kako defificirati prvi je korak za koji se nadamo da će blockchain tehnologiju učiniti pristupačnijom za početnike. Pratite nas dok razvijamo više planova u narednim mjesecima &# 128522;

P13: Možete li nam reći kako će CoinGecko odrediti točne podatke o likvidnosti razmjene & Količina novčića? Naročito kako Coingecko sustav isključuje trgovanje opcijama / lažni volumen?

A13: Naš pristup rješavanju ovog problema je uvođenje ocjene povjerenja. Na primjer, umjesto rangiranja razmjena po volumenu za dati token, to činimo na temelju naše kombinirane formule https://www.coingecko.com/en/coins/0x#markets

Ako ste zainteresirani za dublje podatke, također možete vidjeti dubinu i raspon knjige narudžbi, što su dva ključna atributa za likvidnost tečaja. To je ono što koristimo za izračunavanje ocjene povjerenja između ostalih.

Dajemo sve od sebe da pomognemo našim korisnicima da dođu do razmjena za koje mislimo da imaju najbolju likvidnost na temelju različitih mjernih podataka

P14: Je li API u Ckingecku dostupan samo za programere novčanika? Ili ga mogu koristiti?

A14: Svatko može slobodno koristiti naš API na coingecko.com/api

P15: Tijekom Covid-19, na koliko je projekata CoinGecko utjecalo i koje su mjere trebale biti prevladane?

A15: Dok se svijet zaustavlja, mi imamo sreću da i dalje nastavljamo s poslovanjem kao i obično, jer su svi članovi našeg tima navikli raditi od kuće. Kratkoročno prekriženih prstiju, trebali bismo biti u mogućnosti nastaviti s razvojem proizvoda i nastaviti podržavati naše kupce.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner