Az Ethereum 2.0 Testnet, a Goldman Sachs Stablecoin és a ‘Crypto Mom’ megerősítve – A hét kriptohírei

Mint mindig, eseménydús hét volt ez a blokklánc és a kriptovaluta világban. A várva várt Ethereum 2.0 tesztnet életbe lépett, az Egyesült Államok Federal Reserve felgyorsítja az azonnali fizetési platform elindításának erőfeszítéseit, a Goldman Sachs pedig nagyon érdeklődött saját kriptopénzének elindítása iránt – ezek a történetek és még sok más az OKEx Insights ezen kiadásában – A hét kriptohírje!

Az Ethereum 2.0 tesztnet Medalla életbe lép, 21 373 érvényesítővel rendelkezik

Medalla, az Ethereum 2.0 utolsó nyilvános teszthálózata, élõbe ment augusztus 4-én, kedden.

Az Ethereum 2.0 leginkább az első és legfontosabb altkoint állítja át a munka igazolásáról a tét igazolására vonatkozó konszenzusos mechanizmusra. A sajtóidőszakig 21 373 validátor összesen 683 936 ETH-t kötött be a hálózatra – bár ezek a tesztnet tokenek technikailag nem valódi éterek.

Maga az Ethereum 2.0 0. fázisú bevezetése előzetes tervek szerint 2020 végére várható – bár a jövedelmezők egy újabbra számítanak a késések hosszú történetében.

Főbb elvihetők:

  • A Medalla piacra dobása nagyban hozzájárul az Ethereum 2.0 jövőbeli bevezetésének bizalmának biztosításához, amelyet közismerten sokszor késleltettek.
  • Az éter ára jelentős emelkedést tapasztalt az elmúlt hetekben. Az egyik lehetséges ok többek között az az igény, hogy megvásárolják az ETH-t hálózati validátorként való szereplés céljából az új tétbiztosítási rendszerben.

Az érintett étereket és az aktív validátorokat szemléltető ábra a Medalla tesztneten. Forrás: beaconcha.inAz érintett étereket és az aktív validátorokat szemléltető ábra a Medalla tesztneten. Forrás: beaconcha.in

1,2 milliárd dolláros MicroStrategy, figyelembe véve a BTC beruházásokat

A MicroStrategy, egy 1,2 milliárd dolláros vállalat, amely üzleti intelligencián, mobil szoftvereken és felhőalapú szolgáltatásokon keresztül segíti a vállalkozásokat elemzési és mobilitási alkalmazások kiépítésében és telepítésében, 250 millió dollárt tervez befektetni "alternatív befektetések vagy eszközök" – mint például a Bitcoin (BTC).

A híreket a (z) alatt tett megjegyzések adják egy június 28-i jövedelemhívás, Phong Le társaság elnökével és pénzügyi igazgatójával a következőket nyilatkozta:

"Ezenkívül további 250 millió dollárt igyekszünk befektetni az elkövetkező 12 hónapban egy vagy több alternatív befektetésbe vagy eszközbe, amelyek tartalmazhatnak részvényeket, kötvényeket, árukat, például aranyat, digitális eszközöket, például Bitcoin, vagy más eszköztípusokat."

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor később a BTC-t aranyakkal és ezüsttel töltötte be, mint eszközök "nem lehet felfújni, vagy kevésbé valószínű, hogy felfújják őket."

Főbb elvihetők:

  • Bár a MicroStrategy nem erősítette meg kifejezetten, hogy kifejezetten tőkét osztana ki a BTC-be, opcióként való felajánlása tovább szilárdítja a kriptovalutát, mint értékes eszközt és potenciális értéktárolót.
  • A vállalat nyilatkozatai azt is szemléltetik, hogy az Egyesült Államok dollárának leértékelődése miatt a COVID-19 járvány közvetlen gazdasági következményeinek ellensúlyozására irányuló hatalmas pénznyomtatási erőfeszítések közepette széles körű aggodalom merült fel..

A MicroStrategy Incorporated éves részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: GoogleA MicroStrategy Incorporated éves részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: Google


A Goldman Sachs saját digitális pénznemét fontolgatja

A Goldman Sachs állítólag saját kriptovalutájának létrehozását fontolgatja.

A hír az amerikai multinacionális befektetési bank és a pénzügyi szolgáltató vállalat új digitális eszköz globális vezetőjén, Matthew McDermotton keresztül érkezik. megerősített hogy a Goldman Sachs saját digitális eszközét fontolgatja – amelyről széles körben úgy gondolják, hogy stabil érme. McDermott azt mondta:

"Saját fiat digitális tokenünk létrehozásának kereskedelmi életképességét vizsgáljuk, de még korai a nap, amikor tovább dolgozunk a lehetséges felhasználási eseteken."

Főbb elvihetők:

  • A Goldman Sachs kriptográfiai megfontolásainak komolyságát támasztja alá a közelmúltban felvett Oli Harris, aki nagyban részt vett a JPMorgan Quroum blokkláncában és a JPMCoin-ban..
  • A Goldman Sachs szempontjai nagyrészt összhangban vannak a rivális JPMorgan szempontjaival, valamint a Facebook törekvéseivel saját digitális pénzneme, a Mérleg bevezetésére. McDermott nem zárta ki a vállalatok közötti együttműködést.
  • Nyilvánvaló, hogy a hagyományos pénzügyek világa egyre inkább magában foglalja mind a blokklánc-megoldásokat, mind a digitális pénznemeket.

A Goldman Sachs Group Inc. hosszú távú részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: GoogleA Goldman Sachs Group Inc. hosszú távú részvényárfolyamát szemléltető ábra. Forrás: Google

"Kripto Anya" második megbízatásra megerősítették SEC-biztosként

Hester Peirce-t, a híresen kripto-barát pénzpiaci szabályozót második megbízatásra megerősítették az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottságának biztosaként.

A megerősítés keresztül érkezett hangos szavazás a szenátustól csütörtökön.

Peirce második megbízatása SEC-biztosként 2025-ben jár le.

Kulcs elvihető:

  • Széles körben várható, hogy a blokklánc- és kriptovaluta-iparban ismert Peirce "Kripto Anya," folytatja jórészt kriptopárti álláspontját – például ő megjegyezte az érdekképviseletet egy Bitcoin ETF-hez.

Fed siet, hogy elindítsa az azonnali fizetési szolgáltatást

Az Egyesült Államok Federal Reserve állítólag felgyorsítja erőfeszítéseit saját azonnali fizetési szolgáltatásának elindítására, FedNow

A FedNow-t eredetileg egy 2023/2024-es bevezetésre tervezték, de a Fed most a közeljövőben fokozatos bevezetést szorgalmaz. Lael Brainard, a Federal Reserve Board kormányzója szerint a jegybank be akarja indítani nagysebességű fizetési platformját "a lehető leghamarabb."

Főbb elvihetők:

  • Az Egyesült Államok pénzügyi hatóságai köztudottan húzták a lábukat, amikor a pénzügyi szektor innovációjáról van szó. A Fed új felfedezése a FedNow elindítására utalhat arra a felismerésre, hogy az Egyesült Államok ezen a fronton veszít más fejlett gazdaságoktól, mint például Kína és fejlett központi banki digitális pénzneme.
  • A jegybanki digitális pénznemek kérdésében eddig sok szó esett és kevés intézkedés történt a digitális dollárral kapcsolatban. Különösen a FedNow-ról szóló legújabb beszéd nem említett semmit a CBDC-kről.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map