Bitcoin oglasi pojavljuju se u Hong Kongu dok PBoC ocrtava DCEP utjecaje

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga.

Bio je naporan tjedan u kineskoj i hongkonškoj blockchain sferi. Zamjenik guvernera Narodne banke Kine objavio je članak o utjecaju DCEP-a na kinesku novčanu masu. Uz to, bitcoin oglasi postaju virusni u Hong Kongu.

Evo svega što ste možda propustili u vezi s ovim pričama i još mnogo toga u ovotjednom izdanju OKEx Insights ‘China Market Watch.

Zamjenik guvernera PBoC-a iznosi pet utjecaja DCEP-a na kinesku novčanu masu

Fan Yifei, nedavno zamjenik guvernera Narodne banke Kine Objavljeno članak o utjecaju kineske digitalne valute, DCEP, na njezinu M0 novčanu masu. Pet najvažnijih stvari koje treba imati na umu su:

 1. DCEP je dio kineskog M0, što znači da je dio opskrbe papirnatih novčanica i kovanica – tj. Fizičke gotovine.
 2. DCEP je centralizirana valuta i njome upravlja PBoC.
 3. Izdavanje i promet DCEP-a moraju biti u skladu s važećim zakonima i propisima koji se odnose na upravljanje gotovinom.
 4. DCEP je javno dobro koje osigurava PBoC. Kineska središnja banka ne naplaćuje kamate ili naknade javnosti za upotrebu digitalne valute.
 5. Komercijalne banke u Kini odgovorne su za olakšavanje pretvorbe DCEP-a i fiat RMB-a za širu javnost.

Ključna za poneti

 • Pokretanje DCEP-a označava važnu prekretnicu u digitalizaciji kineskog sustava novčane mase. Prema Fanu, potražnja za takvim korakom proizlazi iz brzog razvoja mobilnih i elektroničkih plaćanja u Kini.
 • Izdavanje i promet DCEP-a, poput fiat valuta, također podliježu propisima protiv pranja novca i financiranja terorizma.

Blockchain Service Network pozdravlja službeni programski jezik

Red Date Technology – programer koji stoji iza kineskog nacionalnog blockchain projekta, Blockchain Service Network – uveo jezik za modeliranje digitalnih sredstava kao jedinstveni programski jezik za pametne ugovore za BSN. Otvoreni izvor i blockchain-agnostički programski jezik razvija američki blockchain startup Digital Asset Holdings i bit će dostupan programerima BSN-a 2021. godine.

Prema He Yifanu, izvršnom direktoru tvrtke, jezik za modeliranje digitalnih sredstava bit će ekskluzivni standard za razvoj decentraliziranih aplikacija na uslužnoj mreži Blockchain. Usvajanjem jedinstvenog programskog jezika za pametne ugovore želi se poboljšati interoperabilnost BSN-a, jer programeri ne trebaju prepisivati ​​svoje pametne ugovore svaki put kad na njega postave aplikaciju..

Ključna za poneti

 • Očekuje se da će jezik za modeliranje digitalnih sredstava završiti svoj prvi pilot u studenom 2020. i da će raditi i na IBM-ovoj Hyperledger Fabric i WeBank-ovoj FISCO BCOS.
 • BSN nastavlja integrirati očekuje se povezivanje još javnih blockchaina, s Algorandom, ShareRingom i Solanom.

Bitcoin edukativne kampanje pojavljuju se u Hong Kongu

Nakon objavljivanja bitcoin reklame u Apple Daily, tabloidnim novinama u Hong Kongu, dogodio se još jedan val reklama na tramvajima i reklamnim panoima u Hong Kongu.

Pokrenute od strane Bitcoin udruge iz Hong Konga, oglasi imaju za cilj podići svijest javnosti o kriptovalutama kao alternativi tradicionalnim financijama. Prema najava, postoji pet poruka s bilborda koje raspravljaju o zaslugama i rizicima Bitcoina usred svjetske ekonomije koja se brzo mijenja.

Ključna za poneti

 • Oglasi ističu ekonomske zasluge Bitcoina kao alternative tradicionalnim financijama. Na primjer, ograničena ukupna ponuda BTC-a izbjegava problem raširene inflacije uzrokovane neprestanim ispisivanjem fiat-valuta.
 • Bitcoin oglasi sa sloganom "Budite svoja banka" postavljeni su ispred sjedišta glavnih hongkonških banaka, kao što su HSBC i Standard Chartered – pokrećući raspravu o financijskoj uključenosti u regiji.

# Bitcoin oglasi su ispred #HSBC sjedište u #HongKong – je li ovo izazov ili još jedan korak naprijed za financijsku uključenost? pic.twitter.com/ywPXY3x7wV– Jay Hao @OKEx (@ JayHao8) 11. rujna 2020

Maloprodajna prodaja u Kini prvi je put porasla 2020. godine

Tržište dionica u Kini i Hong Kongu ovaj je tjedan blago poraslo. Shanghai SE Composite i CSI 300 trenutno se trguju na 3.284 i 4.657, prema vremenu tiska, uz tjedni dobitak od 0,90%, odnosno 1,58%. U Hong Kongu je Hang Seng indeks ovog tjedna porastao 0,92% i trenutno iznosi 24,694.

Kineski i hongkonški tržišni indeksi malo su se oporavili. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Mali oporavak kineske burze potaknut je rastom maloprodajne prodaje u kolovozu. Prema Državnom zavodu za statistiku, kineska maloprodaja rasla za 0,5% u kolovozu – prvi rast u maloprodajnom sektoru ove godine. Rast maloprodaje u skladu je s kineskim gospodarskim oporavkom COVID-19.

Ključ za poneti

 • Unatoč nedavnom rastu u kolovozu, prodaja na malo i dalje je najslabije područje kineskog gospodarskog oporavka. Za usporedbu, industrijski rast pokazao je jače znakove oporavka jer je u kolovozu porastao 5,6% na godišnjoj razini – pobijedivši procjene od 5,1%.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner