Bitmain rješava pravni spor, uvodi se novi Ethereum ASIC rudar

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga

Slika kineskog tržišta

Rudarstvo kriptovaluta zauzelo je središnje mjesto ovog tjedna u Kini i Hong Kongu. Dugotrajni pravni sporovi između suosnivača Bitmaina Jihana Wua i Micree Zhan postigli su nagodbu koja uključuje kupnju Wu-ovog udjela u Bitmainu za 600 milijuna dolara.

U ostalim vijestima vezanim uz rudarstvo, Chris Zhu iz INBTC-a podijelio je svoja tri predviđanja o kripto rudarskoj industriji za sljedećih pet godina. U međuvremenu, ovog je tjedna konkurencija rudarstva Ethereuma zahuktala jer je Linzhi Inc. započeo s izbacivanjem svog najnovijeg rudarskog modela, Phoenix.

Evo svega što ste možda propustili u vezi s ovim pričama, pa i više, u ovotjednom izdanju OKEx Insights ‘China Market Watch.

Bitmain pravna bitka doseže 600 milijuna dolara nagodbe

Bilo je izvijestio da su suosnivači Bitmaina Jihan Wu i Micree Zhan postigli nagodbu od 600 milijuna dolara nakon duljih pravnih sporova oko nadzora istaknute tvrtke za rudarstvo kriptovaluta. Kao dio nagodbe, Wu će se povući iz upravljanja Bitmainom. Preuzet će BTC.com rudarski bazen i Bitmainova prekomorska rudarska središta. S druge strane, Zhan će preuzeti rudarski bazen Antpool i rudnike farmi Bitmain u Kini.

Za strukturnu promjenu potrebna je kupnja Wuova udjela u Bitmainu za 600 milijuna dolara, što će Zhan privremeno staviti pod hipoteku da bi dovršio. Prema Sequoia Capital, posredniku u sporu, očekuje se da će trenutni uvjeti sporazuma biti ratificirani na predstojećem sastanku dioničara Bitmaina 28. prosinca. Kao dio nagodbe, Zhan namjerava dovršiti početnu javnu ponudu za Bitmain u Sjedinjene Države pred kraj 2022.

Ključna za poneti

  • Bitmain će možda trebati predstaviti nove rudarske modele za financiranje nagodbe.
  • Uspješan IPO olakšao bi zabrinutost Bitmainovih ulagača zbog likvidnosti.

Osnivač INBTC-a iznosi tri trendova kripto rudarstva

Chris Zhu, osnivač kineskog rudarskog bazena INBTC, podijeljeni njegova predviđanja za rudarsku industriju u sljedećih pet godina. Iznio je tri ključna trenda:

  1. U kripto rudarskoj industriji dominirat će institucije, što znači da je malo vjerojatnije da će rudari u maloprodaji preživjeti.
  2. Kripto rudarska industrija bit će regulirana – u smislu oporezivanja, revizija i provjere autentičnosti.
  3. Davatelji energije dominirat će na strani potražnje i potražnje kriptokopa, dok će Kina ostati "optimalno" mjesto za rudare kriptopisa kako bi nastavili svoje poslovanje.

Ključ za poneti

  • Oko 70% kripto rudarskih tvrtki u Kini jest regulirano. Rudarske farme u Kini moraju se pridržavati propisa Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme.

Linzhi Inc. izbacio je novi Ethereum ASIC rudar

Linzhi Inc., tvrtka za kriptokop, sa sjedištem u Kini, ima započeo izbacujući novi Ethereum ASIC rudar, nazvan Phoenix. Prema a demo objavljen u F2 bazenu, Phoenix je nadmašio suparničkog Innosilicon-ov A10 Pro ETH rudar u pogledu procesorske snage i energetske učinkovitosti.

Ključ za poneti

  • Dok Ethereum prolazi kroz tranziciju s provjere rada na provjeru udjela, Phoenixu će trebati povećanje veličine memorije ili komponenti za zamjenske dijelove. Inače, rudarski stroj zastarjet će nakon faze 1.5 Ethereuma 2.0.

Svjetska banka upozorava Kinu da ne smije brzo povući poticaj

Bio je to stagnirajući tjedan za burze u Hong Kongu i Kini. Od trenutka tiska, Shanghai SE Composite i CSI 300 trenutno se trguju na 3.385 i 5.014 – s tjednim dobitkom od 0,54%, odnosno 1,21%. U Hong Kongu je indeks Hang Seng ovaj tjedan pao za 0,84% i trenutno iznosi 26.238.

Tjedan je stagnacije za glavne indekse dionica u Kini i Hong Kongu. Izvor: Trading Economics, Investing.com


U najnovijem ekonomskom ažuriranju o Kini, Svjetska banka rekao je da bi Kina trebala održavati prilagodljivu monetarnu politiku i izbjegavati svaku "značajna kontrakcija" u fiskalnoj politici 2021. da održi svoj gospodarski oporavak na pravom putu.

Ključna za poneti

  • Najveći rizik za gospodarski oporavak Kine bit će ponovno oživljavanje koronavirusa sljedeće godine.
  • Rastuće investicije iz privatnog sektora i jača potrošnja kućanstva možda će biti ključni pokretači kineskog gospodarskog rasta sljedeće godine.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map