BSN-ove Blockchain integracije, Alibaba-in vodeći u Blockchain patentima i Yearn.Financeov dobitak od 35.000% – China Market Watch

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga.

Na tržištu dionica u Kini i Hong Kongu ovaj je tjedan zabilježen blagi pad. Trenutno Shanghai SE Composite i CSI 300 trčanje na 3.289 i 4.656 uz lagani tjedni pad od 1,09%, odnosno 1,19%. The Objesite indeks Seng također je ovaj tjedan objavilo -2,38%, trenutno na razini od 24,661.

Gubitak na kineskom tržištu dionica može se pripisati rastućim slučajevima COVID-19 u Kini. Kina je u četvrtak prijavila 105 novih slučajeva COVID-19, što je najveći dnevni skok u posljednja tri mjeseca. Međutim, gubici su bili ograničena zavjetom američke Federalne rezerve za jačanje globalne ekonomije. Predsjednik Fed-a Jerome Powell priznao usporavanje gospodarskog oporavka nakon pandemije COVID-19 u SAD-u, naglašavajući da je put do oporavka "izvanredno nesigurno."

Pad indeksa Hang Seng potaknut je nedavnom najavom BDP-a u drugom tromjesečju 2020. hongkonško gospodarstvo smanjio se za 9% u drugom tromjesečju, što je gore od medijane prognoze od -8,3%. Povećan broj registriranih slučajeva COVID-19, gdje je u četvrtak pronađeno 150 novih slučajeva, još je jedan faktor koji dovodi do pada hongkonške burze.

U međuvremenu, indeks SZSE Blockchain 50 trenutno iznosi 3.982, s tjednim padom od 2,01%. Među 50 dionica uključenih u indeks, Jiangsu Akcome Solar Science & Tehnologija (002610.SZ) je dnevni najveći dobitnik, s porastom od 9,88%, dok je Red Phase Inc. (300427.SZ) najveći gubitnik, sa tjednim učinkom od -4,96%.

Izvedba kineskih tržišnih indeksa. Izvor: Trading Economics, Investing.comIzvedba kineskih tržišnih indeksa. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Vijesti tjedna

Od blokchain integracije mreže Blockchain Service do vodstva Alibabe u rangiranju patentnih paketa blockchain i hapšenja Yearn.financea u decentraliziranim financijama – zvanom DeFi – OKEx Insights pogledava tri najbolje tjedne vijesti o kripto vijestima iz Kine i Hong Konga.

Blockchain Service Network želi integrirati 40 javnih blockchaina do lipnja 2021. godine

Pokrenuta u travnju, Blockchain Service Network prva je blockchain inicijativa iza koje stoji kineska vlada. He Yifan, nedavno izvršni direktor tvrtke Red Date Technology, koja je privatna tvrtka koja stoji iza BSN-a rekao je da BSN želi integrirati 40 javnih blockchain mreža do lipnja 2021. godine.

BSN je u početku osmišljen kako bi pomogao malim i srednjim poduzećima u implementaciji blockchain aplikacija na odobrenim blockchainsima. Međutim, BSN je ažurirao svoj strateški fokus slijedeći stvaranje BSN-Internationala u srpnju. Cilj novog entiteta je podržati međunarodno širenje mreže.

Uz podršku BSN-International, BSN je integriran šest javnih blockchain mreža od 21. srpnja – naime Ethereum, EOS, Tezos, Neo, Nervos i IRISet. Od 10. kolovoza programeri ovih javnih blockchain mreža moći će koristiti pohranu podataka i propusnost od inozemnih podatkovnih centara BSN-a za postavljanje svojih decentraliziranih aplikacija, poznatih i kao DApps.

Ključna za poneti

  • Blockchain Service Network želi integrirati 40 javnih blockchain mreža do 2021. godine.
  • U srpnju je stvoren BSN-international kao zaseban entitet koji podupire međunarodno širenje BSN-a.
  • BSN je integrirao šest javnih blockchain mreža od 21. srpnja, uključujući Ethereum i EOS.

Alibaba je na prvom mjestu ljestvice patentnih blokova u prvoj polovici 2020. godine

IPRdaily, medij u industriji intelektualnog vlasništva, udružio se s istraživačkim centrom incoPat Innovation Index, dobavljačem patentnih podataka za blockchain, puštanje „Globalna rang-lista patentnih izuma za poduzetništvo u prvoj polovici 2020. (TOP 100).“

Poredak blockchain patenata uzima u obzir broj zahtjeva za blockchain patentima koje su poduzeća podnijela između siječnja i lipnja 2020. Prema IPRdaily ljestvici, Alibaba je na prvom mjestu s 1.457 prijavljenih blockchain patenata, a slijedi Tencent s 872. Među ne-kineskim poduzećima, IBM je na prvom mjestu grafikon s prijavljenim 251 blockchain patentom.

Važno je razlikovati blockchain patentne prijave ili prijave i stvarno dodijeljene blockchain patente. Dodijeljeni blockchain patent znači da je blockchain patent odobren od strane regulatora, poput Ureda za patente i zaštitne znakove Sjedinjenih Država.

Kinesko udruženje za zaštitu patenata pušten globalno izvješće o autorizaciji patenata Blockchain 2020. početkom srpnja. Izvješće uključuje vodeća svjetska poduzeća u pogledu dodijeljenih blockchain patenata. Prema izvještaju, Alibaba ostaci lider u blockchain patentima s 212 nagrada, dok je IBM došao na drugo mjesto sa 107 dodijeljenih blockchain patenata.

Ključna za poneti

  • Alibaba je trenutno lider u blockchain patentima, kako u pogledu patentnih prijava (1.457), tako i dodijeljenih blockchain patenata (212).
  • Dodijeljeni blockchain patenti razlikuju se od blockchain patenata, jer ih prvi odobravaju regulatori.

Rudarstvo likvidnosti Yearn.finance pokreće ogroman kinez na tržištu DeFi-a

Nakon hajra sa Compound-om i Balancerom u DeFi-u tijekom proteklih mjesec dana, o porastu yearn.financea naveliko se raspravljalo u kineskoj zajednici.

Yearn.finance je a decentralizirani agregat zajma koji korisnicima omogućuje odabir davatelja kredita za DeFi, poput Compound i Aave. Stvoritelj protokola, Andre Cronje, najavio puštanje svog upravljačkog tokena, YFI, 17. srpnja.

Distribucija YFI slijedi mehanizam za rukovanje likvidnošću, omogućavajući korisnicima da zarade dodatne jedinice YFI davanjem likvidnosti na platformi yearn.finance. Rudarstvo likvidnosti odnosi se na situaciju kada poljoprivrednik prinosa sudjeluje u stvaranju tržišta kako bi doprinio potrebnom likvidnošću određenom novčiću ili žetonu – i pritom zarađuje stopu povrata uz dodatnu jedinicu tokena protokola.

Model rudarstva likvidnosti yearn.finance doveo je do masovne aktivnosti uzgoja prinosa od strane nositelja YFI. Prema Uniswap-u, YFI rezultiralo u porastu od 35.000% u prvom tjednu uvrštavanja. Čeznite i za financiranjem primio ogroman porast ukupne vrijednosti zaključan od 18. srpnja, s 9,3 na 345 milijuna dolara 26. srpnja.

Usprkos tržišnom previranju, cijenu YFI tokena može pokretati cijena simbola DeFi platnih platformi dostupnih na platformi yearn.finance. Na primjer, ako postoji značajan pad vrijednosti u tokenima Compound i Aave, vrijednost YFI tokena mogla bi zabilježiti i masivan pad.

Ključna za poneti

  • Yearn.finance je a decentralizirani agregat zajma koji korisnicima omogućuje odabir davatelja kredita za DeFi, poput Compound i Aave.
  • Yearn.finance stekao je popularnost među kineskom zajednicom svojim modelom rudarstva likvidnosti. YFI posljedično naglo naglo više od 35.000% u prvom tjednu uvrštavanja na Uniswap.
  • Cijena YFI tokena može se odrediti cijenama tokena izvornih za DeFi platforme za pozajmljivanje dostupnih na yearn.finance.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner