Datoteke vjernosti za Bitcoin ETF-sličan fond i Vaga Nabs DC veteran

Najveće priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili

Svijet kriptovaluta nikad se ne prestaje kretati, a ni ovaj tjedan nije bio iznimka. Vidjeli smo kako se prijavljuje novi institucionalni Bitcoin (BTC) proizvod usmjeren na ulaganje, kako novi div ulazi u prostor za kriptokop, udruga Vaga provodi još jednog državnog dužnosnika i još mnogo toga. 

Nadoknadite ono što ste možda propustili u ovotjednom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

Vjernost podnošenja novog fonda usmjerenog na BTC za institucionalne investitore

Fidelity Investments Inc., velika američka multinacionalna korporacija za financijske usluge, podnijela je zahtjev dokumenti s Američkom komisijom za vrijednosne papire i burze pokrenuo je novi fond usmjeren na BTC, nazvan Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP.

Minimalni iznos ulaganja je, kako je navedeno u prijavi, 100.000 američkih dolara – što ga čvrsto usmjerava prema institucionalnim investitorima, koji u posljednje vrijeme postaju izloženi važećim digitalnim valutama.

Ključna za poneti

  • Pristalice bitcoina već dugo imaju pogled na fond kojim se trguje na burzi, a koji se obično naziva ETF. Iako je SEC više puta odbijalo zahtjeve za takav proizvod, Fidelity-ov novi fond usmjeren na BTC može djelovati kao druga održiva alternativa za institucionalnu publiku.
  • Neki u prostoru 401 (k) dovoljno su optimistični da zabilježite njihova očekivanja da bi Fidelityjev fond mogao doseći milijardu dolara imovine pod upravljanjem.

Digital Currency Group ulazi u prostor za kriptokop s Foundryem

Digital Currency Group, poznata tvrtka za kripto rizični kapital koja najviše posluje s tvrtkama Grayscale Investments, Genesis i CoinDesk, pridružuje se industriji rudarstva kriptovaluta putem nove podružnice. Nazvana Ljevaonica, tvrtka sa sjedištem u Rochesteru, NY bavit će se rudarstvom, ulaganjem, financiranjem hardvera, nabavom opreme i savjetovanjem.

Digital Currency Group planira uloživši više od 100 milijuna dolara u svoju podružnicu do kraja sljedeće godine.

Ključ za poneti

  • U industriji rudarstva bitcoina uglavnom dominiraju operacije u Kini, koje drže potraživanje od 65% ukupne brzine raspršivanja prve i najvažnije kriptovalute. Ljevaonica bi mogla pomoći sjevernoameričkim rudarima da ostvare veći tržišni udio od trenutnog približno 8%.

Kina dominira u rudarstvu bitcoina. Izvor: Cambridge centar za alternativne financije

Udruga Vaga angažirala je bivšu pravnu šeficu Državne sigurnosti

Udruga Vaga – grupa koja stoji iza digitalne valute, vage, povezane s Facebookom unajmljen bivši glavni savjetnik Odjela za nacionalnu sigurnost SAD-a Steve Bunnell kao glavni pravni dužnosnik.


Ključna za poneti

  • Unajmljivanje Bunnella ilustrira kontinuirani napor Udruge Vaga da zadobije naklonost američkih zakonodavaca angažiranjem bivših vladinih dužnosnika. Zamijenit će bivšeg direktora Mreže za provođenje financijskog kriminala.
  • Bunnell ima prošla iskustva s privatnošću i sigurnošću podataka u odvjetničkom uredu O’Melveny & Myers, koja je djelovala kao savjetnik za stvaranje Vijeća za ocjenu kriptografije. Kao takav, on može donijeti prijeko potrebnu stručnost Vagi nakon mnoštva problema s privatnošću podataka s Facebooka tijekom posljednjih godina.

ShapeShift tuži za naknadu štete nakon unutarnjeg posla

ShapeShift tuži bivšeg starijeg inženjera Azamata Mukhiddinova za štetu nastalu zbog očite krađe 900.000 američkih dolara u BTC-u zlonamjernim softverom. Optuženik je navodno već vratio digitalnu razmjenu imovine putem deviznih transfera, BTC transakcija i sitnih vreća punih gotovine.

Građanska parnica je bila podnesena na saveznom okružnom sudu Kolorada.

Ključ za poneti

  • ShapeShift je ranije doživio nimalo različito "Unutarnji posao" u 2016., što ukazuje da će razmjena možda morati ojačati svoju unutarnju sigurnost.

SAD podižu tužbu protiv navodnih kaznenih djela Sjeverne Koreje

Američki tužitelji imaju podnio tužbu za oduzimanje protiv 280 računa kriptovaluta s navodnim vezama sa sjevernokorejskim državnim sponzorima krilatica i pranjem novca.

Predmetni hakovi uključuju krađu 272.000 američkih dolara s neimenovane burze i krađu 2,5 milijuna američkih dolara s burze u SAD-u. Otuđena sredstva navodno su oprana preko kineskih trgovaca koji su prodavali bez recepta s poviješću pranja novca umiješanog u kripto..

Ključ za poneti

  • Među vijestima usmjerenim na kriptovalute već se dugo kruži da je Sjeverna Koreja mreža za hakiranje kriptovaluta, koju financira država, opsežna. Ova nova pritužba može osvijetliti svjetlost unutarnjih mehanizama mreže očiglednih kriminala.

 

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map