DCEP piloti, Bitmain naselja i kineska blockchain infrastruktura

Slika kineskog tržišta

Kineski Watch Watch tvrtke OKEx Insights daje osvrt na najvažnije vijesti s kripto tržišta u Kini i Hong Kongu.

Od razvoja digitalnih valuta središnjih banaka do uspostavljanja nacionalnih blockchain infrastruktura, 2020. bila je bogata godina za kripto i blockchain sferu u Kini i Hong Kongu. Kako se godina bliži kraju, OKEx Insights proučava pet najboljih priča u ovom posebnom izdanju časopisa China Market Watch.

Kina lansira službene DCEP pilote

Kineska službena digitalna valuta, Digital Electronic Currency Payment, pokrenula je svoje službene pilote 2020. U travnju je to bilo izvijestio da je kineska središnja banka započela DCEP pilot u Shenzhenu, Suzhouu, Chengduu i Xiong’anu – od kojih je potonji obuhvaćao transakcije s hranom i maloprodajom koristeći DCEP i uključivao strana poduzeća poput McDonald’s i podzemne željeznice.

Narodna banka Kine proširila je opseg svog testiranja digitalnih valuta za javnost početkom listopada podijelivši 50.000 DCEP crvenih paketića građanima Shenzhena – što bi se moglo potrošiti kod 3.389 trgovaca u četvrti Luohu u Shenzhenu. U naknadnom suđenju u Suzhouu, PBoC se udružio s maloprodajnim divom JD.com radi pilotiranja mrežnih DCEP plaćanja. DCEP se koristi u gotovo 20 000 transakcija od početka Double 12 Shopping Festivala.

Ključna za poneti

  • Iako su se pilot ispitivanja DCEP-a usredotočila na usvajanje u maloprodaji, PBoC također ispituje upotrebu DCEP-a u prekograničnim transakcijama i na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.. 
  • Iako ne postoji konkretan vremenski okvir za pokretanje DCEP-a, možemo očekivati ​​veća javna ispitivanja i jasne smjernice objavljene o regulativi DCEP-a 2021. godine.

Kineski nacionalni blockchain proširio je međunarodnu prisutnost

Uslužna mreža temeljena na blockchainu, nacionalna kineska blockchain infrastruktura, najavio svoje službeno predstavljanje za globalnu komercijalnu upotrebu 25. travnja.

Da bi podržao svoju međunarodnu strategiju rasta, BSN uspostavljen BSN-International kao zasebna cjelina. BSN-International podržava integraciju javnih blockchaina i planira postići interoperabilnost s odobrenim blockchains u Kini. BSN China, s druge strane, posjeduje većinu gradskih čvorova BSN-a u Kini – koji se ne mogu povezati s javnim blockchainima.

Ključna za poneti

  • Kako bi postigao interoperabilnost globalne mreže BSN-a, BSN China odabrao je pet gradskih čvorova za povezivanje s BSN-Internationalom. Međutim, decentralizirane aplikacije koje se izvode na tih pet čvorova moraju biti u skladu s kineskom regulativom o blockchainu i kriptovalutama.
  • Red Date Technology, programer koji stoji iza BSN-a, najavio je jezik modeliranja digitalnih sredstava kao jezik pametnog ugovora za programere BSN-a. Objedinjeni jezik pametnog ugovora poboljšava interoperabilnost globalne mreže BSN-a.
  • BSN ima ukupno 136 gradskih čvorova – od kojih je 98 povezano s BSN China. Postoji osam inozemnih čvorova, a preostalih 30 čvorova je u izradi.

Blockchain se učvrstio u 14. kineskom ekonomskom planu

Blockchain tehnologija postaje sve važnija u kineskom nacionalnom strateškom planiranju. U 14. petogodišnjem planu, za 2021. do 2025., Kina uključeni blockchain tehnologija kao jedan od strateških visokotehnoloških prioriteta. To je u skladu sa strateškim fokusom Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, gdje blockchain bio određen kao informacijska infrastruktura i dobili su prioritete za istraživanje i razvoj. 

Ključna za poneti

  • Da bi se uskladio s kineskim ciljevima tehnološkog rasta, Peking identificirani četiri stupa blockchain tehnologije za potporu gospodarskom rastu i objavio prvi blockchain nacrt za vladine usluge u srpnju.
  • Kao jedan od strateških prioriteta visoke tehnologije, Kina je ubrzala standardizaciju blockchain tehnologije 2020. godine. 

Bitmain postiže pravnu nagodbu nakon dulje borbe za moć

Dugotrajni pravni sporovi između Jihan Wua i Micree Zhan postigli su u prosincu nagodbu od 600 milijuna dolara. 

Kao dio naselje, Wu će se povući iz upravljanja Bitmainom. Preuzet će BTC.com rudarski bazen i Bitmainova prekomorska rudarska središta. S druge strane, Zhan će preuzeti rudarski bazen Antpool i rudnike farmi Bitmain u Kini.

Za strukturnu promjenu potrebna je kupnja Wuova udjela u Bitmainu za 600 milijuna dolara, što će Zhan privremeno staviti pod hipoteku da bi dovršio. Kao dio nagodbe, Zhan namjerava dovršiti početnu javnu ponudu za Bitmain u Sjedinjenim Državama prije kraja 2022. godine.


Ključna za poneti

  • Čini se da je pravna nagodba naklonjena Zhanu, jer je preuzeo kontrolu nad glavnim operacijama Bitmaina u Kini i dobio je mogućnost kupnje Wuova udjela kako bi učvrstio svoju kontrolu nad tvrtkom.
  • Za financiranje kupnje Wu-ovog udjela od 600 milijuna dolara, Bitmain će možda trebati izbaciti nove rudarske modele za financiranje nagodbe.

Prvi regulirani kripto fond i platforma za virtualnu imovinu odobrena u Hong Kongu

Hongkonška komisija za vrijednosne papire i fjučerse odobrila je prvi fond za kriptovalute i platformu za virtualnu imovinu u 2020. Arrano Capital, blokchain ogranak Venture Smart Asia Limited, primio regulatorno odobrenje za upravljanje prvim reguliranim BTC fondom koji je isključivo usmjeren na profesionalne investitore. 

U međuvremenu, OSL Digital Securities dobio je prvu licencu za virtualno trgovanje imovinom od strane SFC-a u prosincu. Digitalni ogranak BC Group koji podržava Fidelity dobio je preliminarno odobrenje u kolovozu.

Ključna za poneti

  • Kao prvi regulirani BTC fond u Hong Kongu, Arrano Capital mora to učiniti poštivati s preduslovima i odredbama za upravitelje virtualnih portfelja imovine izdanim u listopadu 2019.

OSL Digital Securities može ponuditi virtualno trgovanje imovinom u okviru reguliranih aktivnosti tipa 1 i 7 – koje definiraju trgovanje vrijednosnim papirima i pružanje usluga automatiziranog trgovanja. Tvrtka je također prvi podnositelj zahtjeva za virtualnu platformu za trgovanje imovinom nakon SFC-a regulatorna smjernica na virtualnim platformama za trgovanje imovinom objavljenim u studenom.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map