Čeznuti za eksploatacijom nakon što je Elon Musk izbacio Dogecoin, a naknade za Ethereum dosegle rekordne razine

Vijesti tjedna – Najveće priče tjedna u svijetu kriptovaluta

Ovaj je tjedan, kao i uvijek, bio bogat događajima u industriji blockchaina i kriptovaluta. Vidjeli smo kako je Yearn eksplotiran za milijune dolara u nekoliko minuta, dok je narasla potražnja za decentraliziranim financijama mrežne naknade Ethereuma dovela do rekordnih visina. Elon Musk također je uklonio referencu na Bitcoin iz svog biologa na Twitteru u korist tweetova o Dogecoinu.

Evo svega što trebate znati o ovim pričama i još mnogo toga u ovotjednom izdanju OKEx Insight vijesti tjedna.

Čežnja za iskorištavanjem uzrokuje gubitak od 2,8 milijuna dolara u 10 minuta

U četvrtak kasno navečer bila je decentralizirana platforma za financiranje Yearn Finance iskorištavan. Unatoč tome što je ublažen u približno 10 minuta, 2,8 milijuna dolara izgubljeno je za napadača, dok je trezor izgubio 11 milijuna dolara.

Ključna za poneti

 • Yearn je dobro poznata platforma u DeFi prostoru i u njoj se održava mnoštvo partnerstava. Iskorištavanje će nesumnjivo naštetiti – barem privremeno – projektu koji je u posljednje vrijeme imao vlastite rasprave o upravljanju.
 • Iskorištavanje dolazi u trenutku kada tokovi upravljanja DeFi-jem rastu u procjeni. Vijest o Yearnovom problemu malo je pomogla da se odmah zaustavi rast ostalih tokena.
 • Napad je bio vrlo složene prirode i mogao bi zasijati sumnje u pogledu sigurnosti druge dobro uspostavljene platforme DeFi.

Cijena YFI-a zabilježila je promjenjivost odmah nakon eksploatacije. Izvor: OKEx

Elon Musk uklanja Bitcoin iz biologije, shills Dogecoin

Elon Musk uklonio je "#bitcoin" hashtag iz svog Twitter biografije u četvrtak prije objavljivanja niza tweetova o Dogecoinu. Povećanje cijene za DOGE odmah je uslijedilo, ali nije uspjelo dosegnuti najnovije maksimume nakon naleta povezanih s klađenjem na Wall Streetu.

Ključna za poneti

 • Muskovo Twitter-bio odobrenje Bitcoina kratko je trajalo, ali to ne znači da ga ne zanima. Zagonetni Teslin osnivač spomenuo je na sastanku Clubhousea da potencijal vidi u vodećoj kriptovaluti.
 • Neki u blockchain industriji pronalaze Muskove Twitter-ove smicalice – posebno njegove Dogecoin tweetove neiskren i opasno za maloprodaje.

Cijena DOGE-a doživjela je posebno nestalni tjedan. Izvor: OKEx

Ruffer je prodao 40% izloženosti BTC-u za 650 milijuna dolara dobiti

Ruffer otkrio prodaja otprilike 40% ukupne izloženosti BTC-u u srijedu za 650 milijuna dolara dobiti. Tvrtka za upravljanje investicijama vrijedna nekoliko milijardi dolara kupila je kovanice u studenom 2020. godine i još uvijek održava izloženost vodećoj kriptovaluti u vrijednosti od oko 700 milijuna dolara.

Ključ za poneti

 • Kao institucionalni investitor, Rufferova uspješna trgovina može signalizirati da će slično veliki igrači također biti voljni uzimati dobit nakon opsežnih povećanja BTC cijena – za razliku od pukog držanja cjelokupne izloženosti na duži rok.

Prosječne naknade za Ethereum postavile su nove visoke vrijednosti svih vremena

Sa zanimanjem za decentralizirano financiranje i porast tokena na bazi Ethereuma, prosječne naknade za transakcije na gore spomenutom osnovnom sloju dosegnuli su novi vrhunac svih vremena i više od 20 dolara.

Ključna za poneti

 • Korisnici Ethereuma i sudionici DeFi-a smatrali su da su naknade za transakcije loše prošlog ljeta, kada je interes za decentraliziranim financijama uistinu uzeo maha. Sada su naknade u osnovi dvostruko veće nego što su bile tijekom "DeFi ljeto."
 • Mnogi preispituju očigledan nedostatak skalabilnosti Ethereuma i pitaju se koliko je mreža održiva "budućnost financija."
 • Rudari Ethereuma najveći su korisnici dramatičnog povećanja naknada za transakcije.
 • Manjim maloprodajnim korisnicima cijene se decentralizirane razmjene, poput Uniswap-a i SushiSwap-a.

Prosječne naknade za transakcije na mreži Ethereum rastu u nebu. Izvor: Blokchair

Guggenheim CIO povećao je BTC na 600 000 USD

Scott Minerd iz Guggenheim Partnersa povećao je predviđanje cijene za BTC na više od 600 000 američkih dolara po novčiću. Glavni revizorski direktor investicijske tvrtke vrijedne više milijardi dolara postavio je ovaj revidirani cilj godine intervju s CNN-om u utorak.

Ključna za poneti

 • Unatoč dugoročnom cilju, Minerd vjeruje da institucionalno sudjelovanje trenutno nije dovoljno za podržavanje trenutne razine cijena ispod 40 000 USD po novčiću.
 • Ipak, Minerdov osjećaj još je jedan primjer da BTC postaje prihvaćeniji kao imovina u koju se vrijedi ulagati od institucionalnih investitora i pojedinaca visoke neto vrijednosti.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner