Filecoin groznica, plagijat pametnog ugovora i pritisak dvije provincije na blokchain – China Market Watch

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga.

Na tržištu dionica u Kini i Hong Kongu ovaj je tjedan zabilježen blagi pad. Trenutno Shanghai SE Composite i CSI 300 trčanje na 3.210 i 4.516, s padom od -6,97% i -6,7% tijekom tjedna. The Objesite indeks Seng je također zabilježio tjedni pad vrijednosti od -4,73%, koji trenutno iznosi 24,971.

Pad na kineskom tržištu dionica može se objasniti nedavnim poslovnim ograničenjima koja su kineskim poduzećima nametnuli Sjedinjene Države. Američki državni tajnik Mike Pompeo najavio je da će SAD nameće vizna ograničenja za neke zaposlenike kineskih tehnoloških divova poput Huaweija zbog navodnih kršenja ljudskih prava.

Štoviše, administracija predsjednika Donalda Trumpa također je očekivano da poduzmu akciju protiv kineskih tehnoloških tvrtki TikTok i WeChat nakon podizanja zabrinutosti zbog nacionalne sigurnosti.

U pogledu kineskog razvojnog okruženja blockchaina, pogledali smo Blockchain 50 berze u Shenzhenu (SZSE) indeks, koja se sastoji od top 50 tvrtki s SZSE liste koje imaju projekte povezane s blockchainom.

SZSE Blockchain 50 indeks trenutno iznosi 3.920,18, nakon tjednog pada od -6,14%. Među 50 dionica uključenih u indeks, HengBao (002104.SZ) je dnevni dnevni dobitnik, s porastom od 2,26%, dok je Guangdong Advertising Group (002400.SZ) najveći gubitnik, sa padom od -10,03%.

Izvedba kineskih tržišnih indeksa. Izvor: Trading Economics Blockchain indeks u Kini s najboljim dobitnicima / gubitnicima. Izvor: JRJ.com, OKEx Insights

Vijesti tjedna

Od Filecoin groznice do plagiranja pametnih ugovora u Kini, kao i blok-guranja provincije Zhejiang, OKEx Insights baca pogled na tri ovotjedne kripto vijesti iz Kine i Hong Konga ovog tjedna.

Filecoin token naglo je porastao prije pokretanja glavne mreže

Službena objava na blogu iz očekivane decentralizirane mreže za pohranu Filecoin 14. srpnja otkrio da se lansiranje njegove matične mreže očekuje između 31. kolovoza i 21. rujna 2020. Nakon toga, dnevna vrijednost transakcije matičnog kovanica Filecoin-a, FIL, dosegla je 300 milijuna juana (42,86 milijuna dolara) u Kini i trenutno trguje mnogo više od početne cijene novčića za 2017. godinu.

Od 15. srpnja statistika usluge kripto tržišta podataka Feixiaohao naznačiti da cijena FIL-a odstupa od 377 RMB (53,86 USD) na burzama kriptovaluta, jer se cijene kreću od 40 do 417 RMB. Takve razlike u cijenama nude ogromne mogućnosti trgovcima arbitražom.

U međuvremenu, FIL-ov dnevni obim trgovine trenutno je koncentrirani na tri burze – CITEX (25,08%), EXX (19,94%) i Biki (15,7%) – a njihov USDT par činio je 88,7% FIL trgovanja.

Najviša i najniža cijena FIL-a među burzama kriptovaluta. Izvor: Feixiaohao


Ključna za poneti

  • FIL je token koji tek treba pokrenuti i nema optjecaj, ali trguje po raznim cijenama na različitim burzama.
  • ICO Filecoin-a 2017. dobio je široku pozornost, jer je tvrtka za manje od pola sata prikupila preko 200 milijuna dolara.
  • Osim tržišne pompe, Filecoin je upravo dosegao prekretnicu od 20 petabajta ugrađene pohrane, što ukazuje na brzi razvoj rudarske zajednice Filecoin. Programeri također rade na blokovskim poticajima za nagrađivanje i programu nagrađivanja bugova prije zakazanog pokretanja.

Yao iz CSRC-a: Plagijarizam kodova pametnih ugovora virus je u Kini

12. srpnja Yao Qian – poznata ličnost u kineskoj blockchain industriji, koji je vodio istraživanje o kineskom digitalnom juanu i direktor je Kineske regulatorne komisije za vrijednosne papire – prisustvovali seminar koji su organizirali Istraživački institut Tencent i Škola za javnu politiku i upravljanje Sveučilišta Tsinghua.

Na događaju o kojem su naširoko izvještavali mediji na kineskom jeziku, Yao je naglasio da, iako su blockchain aplikacije u Kini zabilježile značajan rast, plagijarizam koda pametnih ugovora ostaje ključna bolna točka za kineski razvoj u industriji.

Yao primijetio da blockchain projektni timovi u Kini obično kopiraju kod pametnih ugovora otvorenog koda i promijenili su nekoliko parametara kako bi ih smatrali vlastitim. U budućnosti vjeruje da bi se blockchain inženjeri i programeri trebali usredotočiti na privatnost, sigurnost i interoperabilnost blockchaina.

Ključna za poneti

  • Plagiranje pametnih ugovora poznata je prepreka za razvoj kineskog blockchaina od 2018. Istraživanje Netta Labs i Sveučilišta Xi’an Jiaotong u 2018. otkrio da su od uzorka od 488 postojale 324 digitalne valute koje su u kodu pametnog ugovora izgledale 95% –100%.
  • Plagijarizam koda pametnih ugovora također se vidi u niši decentraliziranih financija ili DeFi-a. Primjerice, u travnju 2020. dForce je bio optuženik plagiranja koda iz Compounda.

Provincije Yunnan i Zhejiang pripremaju se za ubrzavanje usvajanja blockchaina

U nastojanju da potakne ulaganja u “Novu infrastrukturu” – trend termin u Kini, što ukazuje na poticaj zemlje za izgradnju infrastrukture pomoću tehnologije kao što su 5G, AI, blockchain i računalstvo u oblaku – provincije Yunnan i Zhejiang uključile su blockchain u svoje trogodišnje strateške razvojne planove.

Prema Yunnan’s trogodišnji strateški plan razvoja, vlada očekuje ukupno ulaganje od 377,6 milijardi RMB (gotovo 54 milijarde USD), što uključuje uvođenje blockchaina u financijske usluge, oporezivanje, autentifikaciju proizvoda, zdravstvenu zaštitu i prekogranične transakcije.

Za provinciju Zhejiang, provincijska vlada također najavio svoj trogodišnji strateški plan razvoja u Novoj infrastrukturi, s očekivanim ukupnim ulaganjem od 1 bilijuna RMB (gotovo 142,88 milijardi USD). Pokrajinska vlada želi potaknuti razvoj blockchaina u smislu propisa, uzgoja talenta, blockchain infrastrukture i kapitalne potpore.

Ključna za poneti

  • Pokrajina Zhejiang bila je pionir u razvoju kineskog blockchaina. Njegov glavni grad provincije Hangzhou najavio otvaranje blockchain industrijskog parka i 10 milijardi RMB blockchain fonda za inovacije još u travnju 2018.
  • Prije najave trogodišnjeg strateškog razvojnog plana, mreža blok-servisa pod vodstvom države (BSN), pokrenut svoj prvi provincijski mainnet u Zhejiangu početkom srpnja.
  • Blockchain tehnologija usvojena je u provinciji Yunnan usred COVID-19. Fintech gigant Ant Group udružio s Yunnan International Trust za korištenje blockchaina u praćenju financiranja lanca opskrbe u provinciji Yunnan.

__________________________________________________________________________

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map