Glasine o PayPalu šire se kao sivi tonovi Ethereum Trust spremnika – kripto vijesti tjedna

OKEx Insights predstavlja pet najboljih kripto vijesti proteklog tjedna

Slika vijesti tjedna

Govori se da će PayPal i Venmo uskoro ponuditi izravnu kripto prodaju

Prostor blockchaina i kriptovaluta dobio je nalet energije ovog tjedna kada su počele kružiti glasine da bi PayPal i Venmo mogli podržati kupnju kripto valuta u ne tako dalekoj budućnosti.

Početno izvješće stiglo je iz kripto vijesti CoinDesk, koji je razgovarao s “troje ljudi upoznatih s tim pitanjem” koji tvrde da PayPal planira ponuditi izravnu prodaju kriptovaluta. Međutim, određena digitalna imovina koja bi bila dostupna trenutno je nepoznata.

PayPal još uvijek nije potvrdio da planira nuditi kripto kupovinu od trenutka tiska.

Ključna za poneti

  • PayPal ima više od 300 milijuna računa. Ako tvrtka ponudi izravnu prodaju kriptovaluta, poslovični prelazi bili bi otvoreni za male ulagače.
  • Podrška za kupnju bitcoina s PayPala pružila bi veću konkurenciju Cash App-u tvrtke Square Inc. – za koji je utvrđeno da je BTC kupnja popularna ponuda – i malim investitorima pružiti više mogućnosti.

Sive boje Ethereum Trust spremnika kao dionice spremne za poplavu tržišta

Ethereum Trust iz Grayscalea ovog je mjeseca zabilježio dramatičan pad cijena – s najviših 260 dolara 5. lipnja na najnižih 78 dolara u četvrtak. Osobito ovog tjedna, cijena institucionalnog investitora pogodnog investicijskog vozila ubrzano je ubrzavala. U vrijeme pisanja ovog članka, ETHE trenutno trguje po cijeni od 98,29 dolara.

Grayscale Ethereum Trust (OTC_DLY: ETHE) grafikon od 2 sata. Izvor: TradingWiew

Kao što je primijetio Gradska četvrt, kvart, premija plaćena za temeljni eter pala je s 948% početkom mjeseca na 356% u četvrtak.

Ovo oštro smanjenje dolazi prije planiranog izdavanja više od 500 000 dionica ETHE krajem mjeseca, prema uvjetima jednogodišnjeg razdoblja blokade fonda.

Kao popratna napomena dolazi i smanjenje ETHE-a daljnja izvješća da je tvrtka Grayscale Investments kupila gotovo 500 000 000 USD u BTC-u od prepolovljenja blok-nagrade vodeće kriptovalute prošlog mjeseca.

Ključna za poneti

  • I cijena i premija ETHE mogu se boriti za povratak tako visokih razina s masovnim zalivanjem dionica koje postaju dostupne za trgovinu na sekundarnom tržištu.
  • Dramatično smanjenje cijena ETHE zapravo može pojačavaju spot cijenu etera, jer pritisak prodaje prvih može stvoriti produženu podršku ponudama za druge.

Navijački žetoni FC Barcelone rasprodaju se za dva sata

Kupljeno je više od 1,3 milijuna američkih dolara u Barca Fan Tokenima dvosatna prodaja tokena povezan s nogometnim nemirom FC Barcelona u ponedjeljak. Točnije, prodano je 600.000 BAR tokena po 2 eura. Što se tiče vremena tiska, cijena po žetonu je 5,76 USD – gotovo trostruko povećanje od prodajne cijene.

Prema programerima, tokeni su dizajnirani da olakšaju angažman obožavatelja. Bili su dostupni pristalicama putem vlasničke platforme za glasanje kluba i putem blockchain platforme Chiliz koja je usmjerena na sport.

Ključna za poneti

  • Uspjeh prodaje navijačkih tokena FC Barcelone daljnji je primjer kriptovaluta koje su sve prihvaćenije u glavnom toku. Nogometni klub je jedan od najbogatijih na svijetu i održava jednu od najvećih globalnih baza pristaša.
  • Blockchain i kriptovalutni projekti i dalje bilježe uspješan prodor u svijet sporta.

Newyorški regulator izdao je novo pravilo BitLicense o tri opomene

Njujorški Odjel za financijske usluge provodi novo pravilo o tri udarca što se tiče aplikacija za BitLicenses, naziv državnih licenci za poslovanje za aktivnosti digitalne valute.

U osnovi, novo pravilo omogućilo bi NYSDFS-u da odbije aplikacije koje nisu izvršile potrebne promjene koje je zatražio regulator.

Ključna za poneti

  • Novo pravilo o tri opomene trebalo bi dodatno pojednostaviti i usmjeriti postupak dobivanja BitLicense dopuštajući podnositeljima zahtjeva da lakše provjere jesu li njihove prijave dovoljne.
  • Ažuriranje također pokazuje određenu spremnost financijskog regulatora da postupak prijave učini prijatnijim za tvrtke koje se žele baviti digitalnim valutama u New Yorku.

Kripto kartice prestaju raditi nakon neuspjeha Wirecarda

U posljednjem poglavlju debakla oko Wirecard-a, tijelo za financijsko ponašanje službeno je suspendiralo Wirecard Card Solutions. Kao rezultat toga, Crypto.com su postavile MCO Visa debitne kartice smrznuto – sprječavanje vlasnika kartica u Velikoj Britaniji i Europi od transakcija i polaganja.

Sredstva vlasnika kartica, međutim, nisu izgubljena, a očekuje se da će biti vraćena u narednim danima.

U međuvremenu će Crypto.com navodno odabrati novog dobavljača za svoj program kripto kartica.

Ključna za poneti

  • Kolaps Wirecarda poslao je udarne valove kroz fintech svijet, kao što vidimo s gašenjem kripto kartica koje je izdao WCS.
  • Kao što je primijetio Gradska četvrt, kvart, Debitne kartice TenX i Cryptopay izdala je i podružnica Wirecard – što znači da će i oni morati pronaći nove dobavljače.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner