Hongkongova rang lista poreza na kripto i pilot uspjesi DCEP-a

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga

Tijekom blagdana Zlatnog tjedna, zamjenik guvernera Narodne banke Kine objavio je da je kineska digitalna valuta, poznata kao Elektroničko plaćanje digitalne valute, obradila transakcije u vrijednosti od 1,1 milijarde RMB tijekom suđenja. U međuvremenu, porezni tretman digitalne imovine u Hong Kongu ušao je u raspravu u zajednici nakon najnovijeg globalnog izvještaja PwC Hong Kong o porezu na kripto. U sferi razmjene kriptovaluta, statistika tvrtke Cryptowisser ukazala je na to da je 2020. godine zatvoreno 75 kripto burza, od kojih 10 sa sjedištem u Hong Kongu ili Kini.

Evo svega što ste možda propustili u vezi s ovim pričama (i više) u ovotjednom izdanju OKEx Insights ‘China Market Watch.

PBoC: DCEP je u pilot-transakcijama obradio 1,1 milijardu RMB

Fan Yifei, zamjenik guvernera Narodne banke Kine, izjavio da je DCEP u okviru svog tekućeg pilot programa obradio transakcije u vrijednosti od 1,1 milijarde RMB (približno 162 milijuna USD).

Prema Fanu, DCEP je testiran u različitim slučajevima korištenja u okviru pilot programa – od plaćanja računa do državnih službi. Krajem kolovoza bilo je više od 6700 slučajeva korištenja kineske digitalne valute.

Ključna za poneti

  • Osim slučajeva korištenja u raznim industrijama, DCEP se koristi i za različite načine plaćanja – kao što su plaćanja prepoznavanjem lica i dodirne-i-kreni transakcije.
  • DCEP je također ubrzao razvoj digitalnih novčanika u Kini. Prema Fanu, tijekom pilot programa DCEP-a otvoreno je više od 113.300 osobnih digitalnih novčanika i oko 8.800 korporativnih digitalnih novčanika.

Hong Kong se našao na šestom mjestu PwC indeksa poreza na kripto

PwC Hong Kong, velika računovodstvena tvrtka, nedavno Objavljeno svoj prvi godišnji Global Crypto Tax Report. Izvješće otkriva ljestvicu poreznog indeksa kriptografije i ispituje najnovija kripto događanja poreznih regulatora iz različitih jurisdikcija.

Prema izvještaju PwC Hong Kong, poreznim regulatorima imovina je najčešći tretman kripto imovine. Lihtenštajn je bio na vrhu indeksa poreza na kripto, a Hong Kong je bio šesti.

PwC Hong Kong izvijestio je o načinu oporezivanja kripto imovine u Hong Kongu. Izvor: PwC Hong Kong godišnje izvješće o globalnom porezu na kripto

Ključna za poneti

  • PwC hongkonški indeks kripto poreza rangira jurisdikcije na temelju sveobuhvatnosti njihovih kripto poreznih smjernica. Hong Kong ima drugo najviše mjesto među azijskim jurisdikcijama, nakon Singapura.
  • Prema Henriju Arslanianu, voditelju PwC Global Crypto-a, posjedovanje specifičnih smjernica o porezu na kripto ključni je blok za kontinuiranu institucionalizaciju kripto ekosustava.
  • Iako je većina jurisdikcija pružala porezne smjernice o izračunu kapitalnih dobitaka i gubitaka za pojedince i tvrtke, nedostaju smjernice o temama kao što su kripto zaduživanje i pozajmljivanje, decentralizirano financiranje, nemegljivi žetoni, tokenizirana imovina i prihod od ulaganja.

10 kripto burza zatvoreno je u Hong Kongu i Kini 2020. godine

Cryptowisser, mjesto za usporedbu kripto razmjene, najavio stranici Crypto Exchange Graveyard i izjavio je da je 75 kripto burza ugašeno u 2020. Većina burzi na popisu su centralizirane burze.

Popis stranica navodi da je 10 od 75 burzi kriptovaluta koje su se zatvorile bilo smješteno u Hong Kongu ili Kini. Konkretno, Hotbit, FEX i FinexBox ugašeni su jer su identificirani kao prevare.

Ključna za poneti

  • Prema podacima Cryptowissera, u rujnu je zatvoreno 15 burzi kriptovaluta. To je uglavnom posljedica jake konkurencije decentraliziranih burzi, tijekom koje su DEX-ovi u rujnu zabilježili najviši opseg trgovine od 22,57 milijardi dolara.
  • Cryptowisser je prepoznao četiri razloga za gašenje razmjena kripto valuta – naime, dobrovoljna zatvaranja, prijevare, gašenja i nestanci koje je propisala vlada.

Dionice u Hong Kongu porasle su unatoč zaustavljanju pregovora o poticajima u SAD-u

Kineske su burze ovog tjedna zatvorene zbog praznika Zlatnog tjedna. Vrijednost indeksa Shanghai SE Composite, CSI 300 i SZSE Blockchain 50 ostala je nepromijenjena. Za Hong Kong je Hang Seng indeks ovog tjedna porastao za 3,36% i trenutno iznosi 24.248.

Tržište dionica u Hong Kongu poraslo je nakon Trumpovog izvještaja o oporavku od COVID-19. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Indeks Hang Seng proširio je svoj skup, koji je djelomično potaknut prijavljenim oporavkom američkog predsjednika Donalda Trumpa od COVID-19. Indeks Hang Seng u utorak je iznosio 23.980 nakon Trumpove objave.

Unatoč tome što je predsjednik Trump zaustavio razgovore o ekonomskom poticaju u SAD-u sve do nakon izbora u studenom, Hang Seng zadržao njegov miting i obrub 0,5%.

Ključna za poneti

  • Iako je utjecaj na hongkonšku burzu ograničen, Trumpova najava da će zaustaviti razgovore o poticajima dovela je do pada na američkoj burzi. Industrijski prosjek Dow Jonesa poskliznuo se 1,34% i S&Indeks P 500 pao je za 1,4%.
  • Predsjednik Federalne rezerve Jerome Powell pozvao za još fiskalnih poticaja samo nekoliko sati prije Trumpove najave. Pozvao je vladu da uloži više sredstava za poticaj unatoč ionako neviđenom deficitu američkog saveznog proračuna koji se očekuje za ovu godinu.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner