Indija će zabraniti kriptovalute nakon što Tesla kupi BTC

Vijesti tjedna – Najveće priče tjedna u svijetu kriptovaluta

Bio je to izuzetno bikovit tjedan za Bitcoin i kriptovalutnu industriju nakon što je Tesla u svoju bilancu dodao 1,5 milijardi USD u BTC-u. Twitter sada razmatra sljedeće primjere jer najstarija američka banka planira ponuditi kripto skrbništvo, a Mastercard planira podržati plaćanje kriptovalutama. Međutim, Indija nastoji provesti opću zabranu svih stvari koje se odnose na kriptovalute.

Evo svega što trebate znati o ovim pričama i još mnogo toga u ovotjednom izdanju Vijesti tjedna OKEx Insight.

Indija sprema debelu zabranu kriptovaluta

Indijska vlada je spremna provoditi opća zabrana kriptovaluta, prema izvješću BloombergQuinta. Zabrana bi uslijedila nakon prijelaznog razdoblja – više od pola godine – u kojem bi ulagači kriptovaluta mogli likvidirati svoja udjela.

Ključna za poneti

 • Budući da je opća zabrana, indijska uredba učinila bi ilegalnim ne samo ulaganje u kriptovalute, već i njihovo trgovanje i trgovanje na stranim burzama.
 • Ako bi zabrana stupila na snagu, indijski propisi naizgled bi bili oštriji od kineskih, gdje je trgovina kriptovalutama u kriptovalute i dalje dopuštena.
 • U Indiji se nalazi gotovo 1,4 milijarde pojedinaca koji bi bili učinkovito odsječeni od globalne kripto ekonomije.

Najveći svjetski skrbnik koji nudi skrbništvo nad kriptovalutom

Američka najstarija banka spremna je početi nuditi skrbništvo nad BTC-om i drugim kriptovalutama 2021. godine. Prema izvještaju The Wall Street Journal-a, Bank of New York Mellon planovi o razmatranju kriptovaluta kao imovine, kao i bilo koje druge.

Ključna za poneti

 • BNY Mellon rukovoditelji tvrdio da "digitalna imovina postaje dio glavne struje." Kao takvo, nuđenje rješenja za digitalnu imovinu u interesu je klijenata banke.
 • BNY Mellon ima preko 40 bilijuna dolara imovine u administraciji. Nudeći skrbništvo nad kriptovalutom, najveći skrbnik na svijetu dodatno legitimira Bitcoin i druge kovanice i tokene temeljene na blockchainu.

Mastercard za podršku kriptovalutama 2021. godine

Mastercard će početi podržavati kriptovalute 2021. Najava dolazi putem bloga, u kojem tvrtka izjavio da "digitalna imovina postaje važniji dio svijeta plaćanja."

Ključna za poneti

 • Mastercard nije jasno rekao koje će kriptovalute podržati, ali opravdano je da će biti podržani BTC, stablecoins i drugi glavni decentralizirani kovanice i tokeni.
 • Digitalna imovina vezana za centralizirane entitete i početna ponuda kovanica potencijalno neće vidjeti podršku zbog sukladnosti.

Cijena dionica Mastercarda porasla je nakon objave planova za podršku kriptovalutama. Izvor: Microsoft Bing

Twitter razmatra dodavanje BTC-a u bilancu

Twitter je s obzirom dodavanje BTC-a u njegovu bilancu, prema financijskom direktoru diva društvenih medija Nedu Segalu. Kamata proizlazi iz mogućnosti da zaposlenici tvrtke i / ili dobavljači zatraže plaćanje u BTC-u.

Ključna za poneti

 • Izvršni direktor Twittera, Jack Dorsey, dugogodišnji je zagovornik Bitcoina. Nedavno je napravljeno donacija od milijun dolara Coin Center-u, think tanku usmjerenom na pozitivno donošenje politika u vezi s kriptovalutama, i udružio se s reperom Jay-Z dati 500 BTC zadužbini usmjerenoj na razvoj Bitcoina u Africi i Indiji.
 • S obzirom na Dorseyjevu proaktivnost u odnosu na Bitcoin, ne bi bilo iznenađenje da Twitter doista doda BTC u svoju bilancu.

Cijena dionica Twittera porasla je nakon razmišljanja tvrtke da BTC stavi u svoju bilancu. Izvor: Microsoft Bing


Tesla kupuje BTC, planira ga prihvatiti kao plaćanje

Tesla je kupio 1,5 milijardi dolara u BTC-u, prema prijavi koju je poslala Američka komisija za vrijednosne papire Objavljeno u ponedjeljak. Uz to, tvrtka za električna vozila i čistu energiju sa sjedištem u Kaliforniji planira prihvatiti najvažniju kriptovalutu kao plaćanje.

Ključna za poneti

 • Vijest o Teslinoj kupnji povećala je cijenu BTC-a i vjerojatno će pasti kao jedan od najvažnijih događaja u povijesti kriptovalute.
 • Slijedom Teslinih stopa, očekuje se da će mnoge druge velike tvrtke sada ozbiljno razmisliti o stavljanju BTC-a u svoje bilance.

Cijena Teslinih dionica ovog je tjedna pala. Izvor: Microsoft Bing

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map