Institucionalni bitcoin bikovi, izvještaj TRON, Bitmain Infighting: kripto vijesti tjedna

Proteklog tjedna cijena Bitcoina (BTC) porasla je preko 10.000 američkih dolara prvi put od veljače, očekujući prepolovljenje treće nagrade, zakazano za utorak 11. svibnja.

Vijesti iz kripto industrije ovog su tjedna uključivale bikovska BTC ulaganja, korporativnu dramu visokog profila i razočaravajuće učinke strogog američkog zakona o vrijednosnim papirima.

Pet najboljih priča ovog tjedna

Fond Paula Tudora Jonesa može trgovati BTC fjučersima kao zaštitu od inflacije

7. svibnja, menadžer hedge fondova i makro ulagač Paul Tudor Jones najavio da je njegov fond Tudor BVI spreman za trgovanje bitcoin fjučersima.

U pismu investitorima pod naslovom “Velika monetarna inflacija” rekao je ulagačima da se kladi na Bitcoin – što je kvalificirao kao skladište vrijednosti. Rekao je da je njegov zaokret prema BTC-u motiviran neviđenom monetarnom politikom koja se trenutno provodi kako bi se ublažili učinci pandemije COVID-19.

Kao mnogi prije njega, Jones je Bitcoin usporedio sa zlatom, rekavši: “Bitcoin me podsjeća na zlato kad sam prvi put započeo posao 1976.” Što se tiče koliko je uloženo, Jones je primijetio da je za kupnju BTC terminskih ugovora fond bio spreman započeti s maksimalnim “malim postotkom jednocifrene izloženosti” svoje neto imovine, koja trenutno iznosi oko 22 milijarde dolara.

Za poneti:

1. Mnogi u kripto industriji pozdravili su vijest kao validacija kripto – i posebno Bitcoin – kao klase imovine i a signal budućih institucionalnih ulaganja.

2. Treba zabilježiti trenutak Jonesova velikog otkrića – neposredno prije nego što se Bitcoinova blokovska nagrada prepolovila -. Jones je svoju svijest o prepolovljenju jasno izrazio u svom pismo investitora.

Kao što su mnogi analitičari predviđali, u proteklih tjedan dana prije Bitcoin-ove blokovske nagrade prepolovljene cijene kovanica porasle su preko 12 posto da bi se trgovalo blizu 10.000 američkih dolara. BTC je ovog tjedna dobio na vrijednosti gotovo 150 posto od pada sredinom ožujka.

3. Ovo zapravo nije prva Jonesova interakcija s Bitcoinom. Prema Bloomberg, investitor je prethodno posjedovao BTC 2017. godine, prodavši ga blizu svog najviših razdoblja od 20.000 dolara po novčiću.

TRON je izvijestio da je od vlade SAD-a primio pomoć u vezi s koronavirusom u iznosu od 2 milijuna dolara

5. svibnja blockchain platforma Tron (TRON) izvijestila je da je tim tvrtke sa sjedištem u SAD-u imao primio novčana pomoć u sklopu zakona CARES. Izvještaj objavljen na dvama službenim kineskim računima na društvenim mrežama tvrdi da je tvrtka do sada primila otprilike 2 milijuna američkih dolara olakšica za mala poduzeća i da očekuje drugu seriju pomoći povezane s COVID-19.

Čudno, postovi na Tronu WeChat i Weibo o toj temi navode “izvještaje stranih medija” i “ljude koji su upoznati s tim pitanjem”. Kao svoj izvor, Tronova objava WeChat također se povezuje s onim što se čini kao račun pojedinca na Weibu, koji je navodno pružio izvorno izvješće, pozivajući se pak na “poznavatelje industrije”.

Tron još nije potvrdio vijest izravno na kineskom ili engleskom, a rekao je glasnogovornik Zaklade Tron Gradska četvrt, kvart u četvrtak “ne možemo komentirati”.


OKEx Insights također je zatražio komentar od tvrtke, ali nije stigao odgovor do vremena za tisak.

Za poneti:

1. I pojedinačna pošta Weibo i službeni postovi Trona izričito se pozivaju na mišljenje da Tron koji prima pomoć od američke vlade dokazuje legitimitet i “vrijednost” tvrtke u očima američkih regulatora.

2. Osnivač Trona Justin Sun nadaleko je poznat u svojoj industriji besramno unapređenje njegovog blockchaina (čiji je slogan ipak “decentraliziraj web”) i povezanih projekata i njegovih razrađene PR vratolomije.

3. Crypto Twitter (na engleskom) je upoznao vijesti s ogorčenje, podsjećajući Sunov vjerojatno najpoznatiji štos – rekordna ponuda od 4,5 milijuna dolara na dobrotvornoj aukciji za ručak s Warrenom Buffetom prošle godine. Kritika se uglavnom koncentrira oko argumenta da Tron – iako se njegova američka tvrtka može tehnički kvalificirati za pomoć – zapravo ne treba spomenutu pomoć, a prijavljivanje za nju oduzima malim tvrtkama koje to zapravo čine..

Telegram poručuje američkim investitorima da više ne mogu financirati njegov blockchain projekt TON

4. svibnja, omiljena aplikacija za razmjenu poruka, kripto-industriji, Telegram, poslana pismo američkim investitorima u svom dugo očekivanom blockchain protokolu TON, u kojem im se govori da napuste projekt.

Tvrtka kaže da će američkim investitorima vratiti 72 posto sredstava (ovo je nadopuna iz prošlotjedne obavijesti svim investitorima TON-a, koja im je ostavila izbor da sada povuku 72 posto povrata ili da do travnja 2021. čekaju povrat od 110 posto) putem zajma).

Potez je povezan s tekućim pravnim postupkom protiv Telegrama od strane Američke komisije za vrijednosne papire i burze (SEC). TON je prvotno trebao lansirati u listopadu 2019. nakon što je Telegram prikupio 1,7 milijardi dolara u dvije privatne prodaje tokena platforme, GRAM. Lansiranje je odgođeno zbog hitne akcije podnesena SEC-a istog mjeseca, optužujući Telegram da se priprema za prodaju neregistriranih vrijednosnih papira američkim investitorima.

Prošli mjesec tvrtka je najavila daljnje odgađanje pokretanja do travnja 2021. godine, nakon sudske presude u tekućem slučaju SEC. Telegram je svoju najnoviju odluku, da u potpunosti isključe američke investitore, objasnio navodeći “nesigurni regulatorni stav u Sjedinjenim Državama”.

Za poneti:

1. Davne 2018. godine, Telegram podnesena za izuzeća kod SEC-a za prodaju GRAM-a – ili bolje rečeno prava na tokene, koji će se isporučiti tek kad TON pokrene – akreditiranim američkim investitorima. Izvanredna akcija SEC-a iz 2019. godine tvrdila je da će nakon pokretanja GRAM-a investitori i Telegram moći prodati tokene koji u SAD-u nisu registrirani kao vrijednosni papiri radi zarade.

2. Industrijska pompa oko TON-a pokrenuta je činjenicom da se očekuje da će biti integriran u sam popularni messenger, što potencijalno omogućuje trenutno, široko prihvaćanje. Sam Telegram ima nije potvrđeno bilo koje pojedinosti o tome kako će se TON implementirati, osim da se kaže da će to biti decentralizirani protokol otvorenog koda.

Aplikacija Square Cash bilježi rekordno visoke kvartalne prihode od Bitcoina

Crypto-friendly aplikacija za plaćanje Square izvijestio rekordnih 306 milijuna dolara prihoda od prodaje Bitcoina u prošlom tromjesečju u izvještaju o zaradi objavljenom 6. svibnja. U ožujku je tvrtka ulagačima rekla da je posljednjih tjedana zabilježila pojačano “usvajanje i angažman” s BTC-ovim ulaganjima..

Za poneti:

Vrijeme kvadratnih brojeva signalizira da interes za Bitcoin raste u svjetlu tržišnih uvjeta povezanih s pandemijom koronavirusa.

Rudarski div Bitmain-ovi izvršitelji doslovno se bore oko tvrtke

Jučer, 8. svibnja, suosnivačica Bitmaina Micree Zhan – koju je suosnivač Jihan Wu prošle godine iz tvrtke protjerao iz tvrtke – očito je bila uključena u fizički obračun s drugim izvršnim direktorom Bitmaina nad dokumentacijom tvrtke.

Incident se dogodio u Uredu za industriju i trgovinu u Pekingu, gdje je Micree navodno podizao dokument koji dokazuje da ima status pravnog zastupnika tvrtke Beijing Bitmain Technology.

Jedan od najviših rukovoditelja Bitmaina, Luyao Liu, suočio se s Micree kad se oko njih stvorila gužva u zgradi i uzeo mu dokument u čemu pojavio biti fizička borba. Navodno su obje stranke uhićene.

Kasnije tog dana, Bitmain pušten izjava u kojoj se kaže da je Luyao “trenutni zakonski zastupnik” tvrtke. U bilješci je također istaknuto da Micree “više ne zauzima nijednu funkciju” u Bitmainu.

Za poneti:

1. Bitmainov trajne unutarnje drame nastaviti dok se tvrtka navodno priprema za objavljivanje u SAD-u.

2. Od studenog 2019. Bitmain je dominirao a 75 posto udjela tržišta hardvera za kripto rudarstvo.

Slijedite Okex Insights:

https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map