IPov plan Ant grupe, pekinški Blockchain nacrt i CSRC-ovo odobrenje pilota za trgovanje dionicama – China Market Watch

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga.

Na burzi u Kini i Hong Kongu ovaj je tjedan zabilježen blagi oporavak. Trenutno Shanghai SE Composite i CSI 300 trčanje na 3.325 i 4.712, uz skokove od 3,86% odnosno 4,34% tijekom tjedna. The Objesite indeks Seng također zabilježio tjedni porast vrijednosti od 3,58%, koji trenutno iznosi 25.203.

Indeks Hang Seng primio je ovaj tjedan rano pojačanje zbog Obavijest Hang Seng Tech Indexa, koji će debitirati 27. srpnja, i koji će pratiti 30 najvećih tehnoloških kompanija uvrštenih u Hong Kong. Neka od ovih velikih imena uključuju Alibaba, Tencent Holdings, Meituan Dianping, Xiaomi i Sunny Optical. Najava istodobnog IPO plana od strane Ant Group 20. srpnja također služi kao još jedan poticaj za hongkonšku i kinesku berzu.

Naprotiv, diplomatska napetost između Kine i SAD-a ovog je tjedna ponovno porasla. Sad naredio Kina će zatvoriti svoj konzulat u Houstonu 22. srpnja, navodno u pokušaju zaštite intelektualnog vlasništva i privatnih podataka Amerikanaca. Kina je to osudila i vjerovala da je potez usmjeren na „političku provokaciju." Zauzvrat, zemlja je optužila SAD za objavljivanje prijetnje smrću kineskom veleposlanstvu. Te su stalne napetosti dovele do dnevnog pada od 0,24% i 0,22% za Shanghai SE Composite odnosno CSI 300.

U međuvremenu, indeks SZSE Blockchain 50 trenutno iznosi 4.064, što je tjedni rast od 3,68%. Među 50 dionica uključenih u indeks, Jiangsu Akcome Solar Science & Tehnologija (002610.SZ) je dnevni najveći dobitnik, s porastom od 10,16%, dok je Client Service International (300663.SZ) najveći gubitnik, sa tjednom vrijednošću od -5,38%.

Izvedba kineskih tržišnih indeksa. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Vijesti tjedna

Od istodobnog plana početne javne ponude Ant Group do pekinškog nacrta blockchaina i odobrenja Kineske sigurnosne regulatorne komisije za blockchain pilota u trgovanju dionicama, OKEx Insights pregledava tri ovotjedne kripto vijesti iz Kine i Hong Konga ovog tjedna.

Ant Group planira paralelni IPO u Hong Kongu i Šangaju

Ant Group, podružnica giganta za e-trgovinu Alibaba, jest navodno planira provesti istovremeno IPO na Hong Kong burza i STAR ploča šangajske burze. Poznat po svom orijentir New York IPO od 21,77 milijardi dolara u 2014. godini, Alibaba je provela svoj drugi IPO u Hong Kongu s prikupljenih 12,9 milijardi dolara. Da bi bolje odražavao poslovni model tvrtke, Ant Financial rebrandiran u Ant Group u lipnju.

Osim što posjeduje Alipay – jednu od najpopularnijih aplikacija za digitalno plaćanje u Kini, s više od 900 milijuna korisnika, Ant Group ponude ostale digitalne financijske usluge u upravljanju bogatstvom, zajmovima i osiguranjima itd. Na kraju fiskalne godine 31. ožujka ove su digitalne financijske usluge činile više od 50% ukupnog prihoda Ant Grupe.

Alipay je bio rani pokretač u blockchain tehnologiji od 2015. Njegova je matična tvrtka Alibaba aktivna u svemiru i na vrhu globalne patentne prijave za blockchain rangirane u 2019.

Izgrađeno na spomenutoj stručnosti i R&D u blockchain tehnologiji, grupa sa sjedištem u Hangzhouu pokrenula je svoju platformu blockchain-as-a-service, OpenChain, u travnju, koja malim i srednjim poduzećima omogućuje izgradnju decentraliziranih aplikacija, inače poznatih kao DApps. Centar za registraciju osnovnih sredstava Zhuhai mogao bi biti najnoviji korisnik OpenChaina, kao i nedavno potpisao sporazum s Ant Groupom o usmjeravanju hipotekarnih aplikacija pomoću blockchaina.


Ključna za poneti

  • Ant Group, čija je robna marka preimenovana u Ant Financial u lipnju, traži istovremenu IPO u Hong Kongu i Šangaju.
  • Ant Group pridružen je tehnološkom divu Alibabi i tvrtka je matična tvrtka od Alipaya.
  • Ant Group također je aktivna u blockchain prostoru, s vlastitom BaaS platformom OpenChain pokrenutom u travnju.

Peking je objavio svoj prvi nacrt aplikacije za blockchain

16. jula vlada u Pekingu pušten svoj prvi nacrt blockchaina o vladinim uslugama – prema kojima 140 vladinih usluga u Kini koristi blockchain za uštedu troškova u prosjeku od 40%.

Nacrtom su istaknute tri kategorije aplikacija: dijeljenje i razmjena podataka, poslovna suradnja u obradi i pohrana elektroničkih certifikata.

Za posljednju kategoriju, nacrt ilustrira slučaj registracije osnovnih sredstava. Zbog upotrebe blockchain tehnologije, relevantne informacije su transparentne i sljedive od strane državnih tijela, poput općinskog povjerenstva za planiranje, poreznog ureda i ureda javne sigurnosti.

Blockchain nacrt u skladu je s kontinuiranim poticanjem blockchain-a u Pekingu, slijedeći “Akcijski plan za razvoj inovacija blokchain-a u Pekingu (2020.-2022.)” pušten 2. srpnja. Pekinška vlada identificirala je četiri stupa u blockchainu za potporu gospodarskom rastu: inovacije u blockchain tehnologiji, industrijski razvoj, slučajevi upotrebe blockchaina i kultiviranje talenata.

Ključna za poneti

  • Pekinška vlada objavila je svoj prvi blockchain nacrt u vladinim službama.
  • U prosjeku slučajevi uporabe blockchaina u državnim službama rezultiraju uštedom od 40%.
  • U nacrtu postoje tri istaknute kategorije: dijeljenje i razmjena podataka, poslovna suradnja u obradi i pohrana elektroničkih certifikata.

CSRC je odobrio pet središta za trgovanje dionicama za blockchain pilota

7. srpnja, Kineska regulatorna komisija za sigurnost izdala je izjavu kojom odobrava blockchain pilote pet regionalnih centara za trgovanje dionicama. Pet regija su Peking, Šangaj, Jiangsu, Zhejiang i Shenzhen. Ova je najava bila prva objavio u javnosti od strane lokalnog financijskog nadzora i uprave u Pekingu 21. srpnja.

Kao što je navedeno u najavi, pekinški centar za trgovanje dionicama navodno je izgradio a "relativno savršena" infrastruktura za registraciju kapitala, skrbništvo i prijenos transakcija.

Pekinški centar za trgovanje dionicama rani je istraživač blockchain tehnologije od 2017. Centar udružio sa Shenzhen Stock Exchange-om pokrenuti blockchain za praćenje kreditne reference posrednika na tržištu dionica.

Uz to, pekinški centar za trgovanje dionicama surađivat će s kineskim Depozitarnim i klirinškim korporacijama za vrijednosne papire na pilot pokretanju pozadinske infrastrukture.

Od 30. lipnja, pekinški centar za trgovanje dionicama držao je u pritvoru ukupno 21,07 milijardi RMB (3 milijarde dolara). Centar opslužuje devet komercijalnih banaka i više od 1.000 dioničkih društava koja ne kotiraju na burzi.

Ključna za poneti

  • CSRC je odobrio blockchain pilote za centre za trgovanje dionicama u Pekingu, Šangaju, Jiangsuu, Zhejiangu i Shenzhenu.
  • U studenom 2017., pekinški centar za trgovanje dionicama udružio sa Shenzhen Stock Exchange-om pokrenuti blockchain koji prati kreditnu referencu posrednika na tržištu dionica.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map