Kina gura Blockchain eksperimentiranje, osnivač TRON-a zabranjen na Weibu (ponovno)

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga.

Bio je to naporan tjedan za kineske regulatore i središnje banke kada je riječ o poticanju razvoja blockchaina. Kinesko državno vijeće objavilo je objavu kojom potiče usvajanje blockchaina među četiri eksperimentalne zone slobodne trgovine. JD Digital, digitalna grana kineskog giganta za e-trgovinu JD.com, najavila je partnerstvo s Institutom za istraživanje digitalnih valuta Narodne banke Kine za istraživanje digitalne valute zemlje, DCEP. U međuvremenu je osnivaču TRON-a Justinu Sunu četvrti put zabranjen Weibo račun. 

Evo svega što ste možda propustili u vezi s ovim pričama (i više) u ovotjednom izdanju OKEx Insights ‘China Market Watch.

Kinesko državno vijeće gura blockchain u četiri eksperimentalne zone slobodne trgovine

Kinesko državno vijeće istaklo je važnost blockchain tehnologije potičući razvoj četiri eksperimentalne zone slobodne trgovine u Kini:

  • Pekingu
  • Hunan
  • Anhui
  • Zhejiang

Prema Državnom vijeću Obavijest, uporaba blockchain tehnologije olakšava prekogranično trgovačko okruženje bez papira i pomaže u formuliranju tehničkih i regulatornih standarda u eksperimentalnim zonama slobodne trgovine.

Ključna za poneti

  • Svrha blockchain aplikacija malo se razlikuje u svakoj eksperimentalnoj zoni slobodne trgovine. Eksperimentalna zona u Pekingu ima za cilj izgradnju ekosustava digitalnog financiranja trgovine i potporu istraživanju i usvajanju DCEP-a. Cilj je eksperimentalne zone Hunan poboljšati ponudu financijskih usluga. Eksperimentalna zona Anhui želi usmjeriti administrativne procese, dok eksperimentalna zona Zhejiang želi koristiti blockchain tehnologiju za uspostavljanje regulatornog pješčanika za fintech projekte.
  • Eksperimentalne zone slobodne trgovine dodatno ilustriraju napore Kine da bude svjetski lider u blockchain rješenjima.

Weibo Justina Sunca zabranio je četvrti put

Osnivač TRON-a Justin Sun imao je svoj Weibin račun zabranjeno po četvrti put. Prema službenom računu Weiba, zabrana računa Sun-a slijedi kršenja pravila zajednice Weibo.

Unatoč zabrani Suninog osobnog računa, Weibo račune za svoje kripto projekte – kao što je TRON i projekt DeFi JustSwap – ostati u normalnom radu.

Ključ za poneti

  • Sun je dobro poznat po svojoj agresivnoj (i vjerojatno neiskrenoj) marketinškoj strategiji u kripto prostoru. 19. rujna, ned tvrdio da je JustSwap prvoplasirana decentralizirana razmjena i da razmišlja o pokretanju zračne luke za korisnike JustSwap-a. Nadalje, zaklada TRON nedavno ispričao se javnosti zbog Sunčeve lažne izjave da je TRON dosegao 10 milijardi korisnika – broj veći od broja stanovnika planeta. Stoga četvrta zabrana njegovog osobnog Weibo računa nije iznenađujuća.

JD Digital surađuje s PBoC-om u istraživanju DCEP-a

JD Digital, digitalna grana kineskog giganta e-trgovine JD.com, najavio partnerstvo s Institutom za istraživanje digitalnih valuta Narodne banke Kine radi provođenja istraživanja o kineskoj službenoj digitalnoj valuti, DCEP.

U najavi se navodi da će JD Digital poticati DCEP istraživanje u razvoju blockchain infrastrukture i slučajeva korištenja za mobilna plaćanja. Na primjer, partnerstvo može iskoristiti stručnost JD Digital za razvoj digitalnog novčanika za DCEP.


Ključ za poneti

  • JD Digital nedavno je privukao veliku pozornost s kineskog financijskog tržišta nakon njegovog IPO aplikacija na STAR tržištu Šangajske burze 11. rujna Kao što je prikazano u tvrtki prospekt, JD Digital sudjelovao je u istraživačkom izvještaju o inovacijama digitalne valute koji su vodili PBoC i Kinesko udruženje za plaćanja i kliring.

Cijena dionica HSBC-a pala je na najniži nivo od 25 godina

Ovaj je tjedan tržište dionica u Kini blago opalo, jer je hongkonška burza naglo pala. Od trenutka tiska, Shanghai SE Composite i CSI 300 trenutno se trguju na 3.280 i 4.652, uz tjedni gubitak od 0,13%, odnosno 0,6%. U Hong Kongu je indeks Hang Seng ovaj tjedan pao za 4,01% i trenutno iznosi 23.734.

Kineska je burza blago pala, dok je hongkonška burza naglo pala. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Sudionici na burzi ovaj su se tjedan usredotočili na pad cijene HSBC-a (HKG: 0005). Cijena dionice HSBC strmoglavo na 25-godišnji minimum od 27,90 HK $. To je uzrokovano procurivanjem FinCEN dokumenata, koji država da su neke od najvećih svjetskih banaka uključene u sumnjive transfere sredstava preko 2 bilijuna dolara.

Uz to, izvještava se da je HSBC potencijalni kandidat za "nepouzdana lista entiteta" od strane kineske vlade.

Ključna za poneti

  • Osim HSBC-a, patile su i neke od svjetski poznatih banaka masivni pad cijena dionica nakon curenja datoteka FinCEN. Primjerice, dionice Standard Chartereda pale su za 6,18%. Dionice Deutsche Bank (ETR: DBK) pale su za više od 8%, a dionice JPMorgan Chase (NYSE: JPM) za više od 3%.
  • Tvrtke pod "nepouzdana lista entiteta" zabranjene su investicije, uvoz i izvoz u Kini. Uz to, njihovom osoblju nije dopušten ulazak u Kinu.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map