Kina nastavlja dominaciju azijskim kripto krajolikom

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga – China Market Watch

Slika kineskog tržišta

Bio je to tjedan bogate događajima za kinesku industriju blockchaina i kriptovaluta.

Nedavno izvješće pružatelja istraživanja Messarija ukazuje da Kina nastavlja dominirati azijskim krajolikom kriptovaluta. Zemlja je zadržala dominaciju brzine kretanja bitcoina, budući da je kineski nacionalni blockchain, BSN, otkrio svoje planove za integraciju digitalnih valuta središnje banke u predloženu mrežu plaćanja digitalnim valutama. U međuvremenu, kineska vlada nastavila je prihvaćati blockchain tehnologiju. Kinesko udruženje vrijednosnih papira pokrenulo je vlastiti blockchain kako bi ubrzalo digitalizaciju industrije vrijednosnih papira.

Evo svega što ste možda propustili u vezi s ovim pričama i još mnogo toga, u ovotjednom izdanju časopisa China Market Watch od OKEx Insights.

Kina nastavlja dominaciju nad azijskim kripto krajolikom

Kina je i dalje lider u azijskom krajobrazu kriptovaluta, prema nedavnom izvješću Messarija.

Kineska kripto prevlast ogleda se u raspodjeli brzine raspršivanja bitcoina. Nacija je kontrolirala 65% ukupne brzine raspršivanja Bitcoina – nadmašujući SAD i Rusiju.

Ključna za poneti

  • Kineska dominacija rudarstva Bitcoina dovela je do procvata rudarskih poduzeća. Bitmain, Canaan i Ebang među vodećim su kriptografskim jednorozima u Aziji, s ukupnom procjenom od 17 milijardi dolara.
  • Unatoč dominaciji na tržištu, kineska vlada i dalje zabranjuje trgovanje kriptovalutama, izvršila je mjere na platformi za ravnopravno posudbu i pooštrila kontrolu kapitala.

Kina je dominirala prosječnim mjesečnim udjelom ukupne brzine raspršivanja bitcoina u travnju 2020. godine (najnoviji podaci koje daje Cambridge Bitcoin indeks potrošnje električne energije). Izvor: Cambridge centar za alternativne financije

BSN planira mrežu plaćanja digitalnom valutom

Kineska mreža usluga zasnovana na blockchainu otkrio svoj plan za izgradnju mreže plaćanja digitalnim valutama. Očekuje se da će beta verzija mreže biti pokrenuta u drugoj polovici 2021. godine.

Prema BSN-u, platna mreža bit će u potpunosti pokrenuta za pet godina. Tvrtka surađuje s nekoliko međunarodnih banaka kako bi podržala digitalne valute i stabilne kovanice središnje banke.

Ključna za poneti

  • Kako bi podržao CBDC-ove u raznim zemljama, BSN proširuje svoje javne gradske čvorove u Kini i u inozemstvu. Međunarodni PCN-ovi BSN-a iznose približno 50 i podržavaju većinu razvijenih zemalja.
  • Unatoč BSN-ovoj viziji podrške raznim CBDC-ima, većina središnjih banaka može izdavati samo fizičku gotovinu. Studija Međunarodnog monetarnog fonda otkrio da gotovo 80% svjetskih središnjih banaka ili nije zakonski dopušteno stvarati digitalnu valutu ili zakonski okviri njihovih matičnih zemalja ostaju nejasni.

Kinesko udruženje vrijednosnih papira lansiralo je blockchain

Kinesko udruženje vrijednosnih papira najavio lansiranje vlastitog blockchaina za ubrzanje digitalizacije industrije vrijednosnih papira u Kini.

Udruženje je u čvorište uvrstilo šest kineskih tvrtki s vrijednosnim papirima, uključujući Haitong Securities (600837.SH), Guotai Junan Securities (601211.SH) i China Merchants Securities (600999.SH).


Ključna za poneti

  • Nakon pokretanja blockchaina, SAC se udružio s kineskom Regulatornom komisijom za vrijednosne papire kako bi uspostavio standardizaciju blockchaina za industriju vrijednosnih papira. Obje će strane razviti standarde za upravljanje na lancu i primjenu decentraliziranih aplikacija.
  • Izvješćivanje o elektroničkim dokumentima za investicijske banke prvi je slučaj upotrebe SAC blockchaina. Udruga vjeruje da njezin blockchain pomaže usmjeriti postupak usklađivanja s investicijskim bankama.

Tradicionalna tržišta: Hang Seng indeks ovog je tjedna porastao za 6%

Tržišta dionica u Kini ovog su tjedna skromno pala. U vrijeme pisanja ovog članka, Shanghai SE Composite i CSI 300 trenutno se trguju na 3.583 i 5.476 – s tjednim gubicima od 0,43%, odnosno 1,82%. U Hong Kongu je Hang Seng indeks porastao za 6,12% i trenutno iznosi 29.963.

Indeks Hang Seng ovog je tjedna porastao za 6,12%. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map