KuCoin je kompromitiran i BitMEX naplaćen, ali Redditovo ime MOON tokena provjerava

Najveće priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili

Bio je ovo izuzetno dramatičan tjedan u svijetu blockchaina i kriptovaluta – posebno kada je riječ o regulaciji Sjedinjenih Država. Vidjeli smo da je jedna velika razmjena digitalne imovine kompromitirana zbog gubitka od preko 150 milijuna dolara, a druga razmjena derivata kriptovaluta koju je naplatilo Ministarstvo pravde Sjedinjenih Država i Komisija za trgovanje robama. U međuvremenu, Uprava za unutarnje prihode dodijelila je ugovore za razbijanje Monerovih značajki privatnosti, a Reddit-ov MOON-ov znak nagrade neočekivano slijeće na poslovični mjesec.

Evo svega što trebate znati o ovim pričama i još mnogo toga u ovotjednom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

KuCoin je kompromitiran, sredstva oprana putem decentraliziranih burzi

KuCoin, burza digitalne imovine sa sjedištem u Singapuru, iz svog je vrućeg novčanika istrošila najmanje 150 milijuna dolara nakon jednog ili više hakera navodno stekao pristup svojim privatnim ključevima. Otuđeno je mnoštvo kriptovaluta i tokena temeljenih na Ethereumu – s nedavnim procjenama većim od onoga što je u početku prijavljeno.

Ključna za poneti

 • Kao odgovor na to, različiti su projekti izvršili centraliziranu kontrolu zamrzavanjem ili poništavanjem svojih pametnih ugovora – dovodeći u pitanje koliko su mnogi od njih zapravo decentralizirani.
 • Decentralizirane razmjene Kyber Network i Uniswap također su stavljene u središte pozornosti, nakon što su lopovi počeli pokušavati pranje ukradenih sredstava putem DEX-ova. To bi moglo privući više regulatorne pažnje kako decentralizirane razmjene nastavljaju rasti.

Osnivače BitMEX-a terete američko Ministarstvo pravosuđa i CFTC

Američko Ministarstvo pravosuđa ima službeno naplaćeno Osnivači BitMEX-a Arthur Hayes, Samuel Reed i Benjamin Delo zbog kršenja Zakona o tajnosti banaka i urote radi kršenja financijskih zakona. Optužen je i šef poslovnog razvoja burze derivata Gregory Dwyer. Vijesti o optužnicama rezultirale su padom cijene Bitcoina s 10.892 na 10.438 dolara, padom većim od 4%, a altcoins je također doživio veliku rasprodaju.

Ključna za poneti

 • Pravna saga koja će uslijediti vjerojatno će privući značajnu medijsku pozornost i ubuduće, jer mnogi očekuju da se Hayes i drugi rukovoditelji BitMEX-a energično brane na sudu. Dwyerov odvjetnik već je izjavio da će pobijati optužbe.
 • BitMEX je nedavno najavio da će započeti obveznu provjeru identiteta svog kupca, što su neki u industriji vidjeli kao crvenu zastavu da razmjena derivata možda osjeća vrućinu američkih regulatora..

Porezna uprava dodjeljuje dva ugovora za kršenje Monerove privatnosti

Nakon što je prvi put objavio svoj cilj rušenja kriptovalute Monero usmjerene na privatnost koja zamagljuje transakcije, Služba unutarnjih prihoda dodijeljeni ugovori na Chainalysis i Integra FEC. Ugovori vrijede po 625.000 američkih dolara, a primatelji su izabrani od ukupno 22 prijavljena kandidata.

Ključna za poneti

 • Cijena XMR-a – možda iznenađujuće – pozitivno je reagirala na vijest da je Porezna uprava dodijelila ugovore za kršenje svog protokola o privatnosti. Nakon najave, novčić za privatnost porastao je za 12,3%, a od vremena tiska za 3%. Tijekom prošle godine XMR je porastao za 82,3%.
 • Ne iznenađuje da je Chainalysis dobio ugovor, s obzirom da redovito dobiva takve ugovore o praćenju blockchaina od vlade Sjedinjenih Država. S druge strane, Integra FEC relativno je nepoznato ime u industriji.

Cijena XMR-a porasla je otkako su dodijeljeni ugovori IRS-a za ispunjenje protokola usmjerenog na privatnost. Izvor: CoinGecko

Kik je prekršio zakon o vrijednosnim papirima, Salt mora ponuditi povrat ICO investitorima

Kik Interactive Inc. prekršio je zakon o vrijednosnim papirima prikupivši 100 milijuna dolara simboličnom prodajom u 2017. godini, prema srijedi vladajući američkog okružnog suca za južni okrug New Yorka, suca Alvina Hellersteina. Izvršni direktor Kika Ted Livingston otad je ponudio mogućnost žalbe na odluku, koja dolazi nakon što je Komisija za vrijednosne papire 2019. podnijela tužbu.

Istovremeno, SEC ima naredio da Salt Lending mora ponuditi povrat investitorima za početnu ponudu kovanica za 2017. nakon kršenja zakona o vrijednosnim papirima. Salt također mora platiti nagodbu od 250.000 američkih dolara zbog toga što nije registrirao prodaju svojih tokena kod regulatora. Međutim, platforma za posudbu naknadno će registrirati svoje SALT tokene kao vrijednosne papire.

Ključna za poneti

 • Presuda protiv Kika vjerojatno neće iznenaditi mnoge u kriptovalutnom prostoru koji su pratili njegovu pravnu bitku s SEC-om, s obzirom na naoko očigledan neuspjeh Howeyjeva testa – metrike koju je stvorio Vrhovni sud koja razmatra jesu li transakcije izvršene ili ne mogu se smatrati vrijednosnim papirima.
 • Presuda protiv Salta može izgledati pomalo poput snažnog udara po zglobu, jer platforma za pozajmljivanje mora nuditi povrat novca, za razliku od izravnog povrata. Nagodba od 250.000 američkih dolara također je relativno mala kazna u industriji koja se svakodnevno bavi znatno većim brojkama.
 • Cijena SALT-a – možda iznenađujuće – ispumpala je 140% nakon objavljivanja vijesti. To bi mogla biti reakcija na namjeru platforme za pozajmljivanje da token registrira kao vrijednosni papir kod SEC-a.
 • Iako smo trenutno pri kraju 2020. godine, ova rješenja ilustriraju da neregistrirane ponude vrijednosnih papira iz ICO-ove ludosti 2017–2018 neće pobjeći bez skota.

Cijena SALT-a povoljno je reagirala na naredbu DIP-a da platna platforma mora investitorima ponuditi povrat. Izvor: CoinGecko

Redditov žeton zajednice MOON ugleda tržišnu kapitalizaciju na poslovičnom mjesecu

Redditov token zajednice za subreddit r / CryptoCurrency, MOON, trenutno se prodaje za DABI sa stabilnim valutama iz Ethereuma – na kružni tok.

MOON postoji samo na test mreži Rinkeby i kao takav nije se prodavao na otvorenom tržištu kriptovaluta. No, web mjesto nazvano xmoon.exchange imateljima MOON-a omogućilo je da pretvore svoje testnet žetone u izvedenicu zvanu xMOON, kojom se zatim može trgovati putem automatizirane burze market mejkeri za xDAI, izvedenicu DAI koja se lako može pretvoriti u popularni stablecoin.

Ključna za poneti

 • Od vremena tiska, 1 MOON token vrijedi približno 0,067 DAI – manje od početne vrijednosti 0,095 DAI. S obzirom na trenutnu opskrbu i njegov tečaj s DIA-om, trenutna tržišna kapa tokena zajednice komično je umnožena na teritorij septilliona, viši od ukupnog globalnog gospodarstva.
 • Brzo padajući tečaj vjerojatno će vratiti tržišnu kapitalizaciju MOON tokena u realnije brojke.
 • Do sada je MOON token uglavnom bio bezvrijedan. Međutim, decentralizirano mijenjanje MOON-a u xMOON u xDAI u DAI ispisuje neke aktivne Redditore "besplatan novac."

Tržišna kapitalizacija DAI-a dramatično se povećala tijekom posljednjih mjeseci, vođena uglavnom potražnjom za decentraliziranim financijama. Izvor: CoinGecko

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner