Lažne naracije i dezinformacije prožimaju bitcoin raspravu dok institucije povlače poteze

Vijesti tjedna – Najveće priče tjedna u svijetu kriptovaluta

Nadmoćni optimizam koji je proteklih mjeseci prožimao tržište digitalne imovine zadržan je ovog tjedna nakon što je nominirana za ministricu financija Sjedinjenih Država Janet Yellen tvrdila da se transakcije s kriptovalutom prvenstveno koriste za nezakonite aktivnosti, a pogrešna izvješća o nepostojećem dvostrukom trošenju Bitcoina uzrokovala su nagli uvriježeni negativitet. Istodobno, institucionalna strana zauzeta je zakulisnim planovima vezanim uz kripto.

Evo svega što trebate znati o ovim pričama i još mnogo toga u ovotjednom izdanju OKEx Insight vijesti tjedna.

Kandidat američkog ministra financija tvrdi da se kripto uglavnom koristi za "nedozvoljene financije"

Kandidatkinja američkog ministra financija Janet Yellen dominirala je naslovima vezanim uz Bitcoin početkom ovog tjedna svojim prvotno negativnim izjavama u vezi s slučajevima korištenja kriptovaluta. Bivši čelnik Federalnih rezervi rekao je u njoj Saslušanje za potvrdu u senatu 19. siječnja da ona vjeruje "mnoge se [kriptovalute] koriste barem u transakcijskom smislu uglavnom za nezakonite financije."

Yellen je jučer promijenila svoj stav pismenim svjedočenjem, objašnjavajući:

"Bitcoin i druge digitalne i kriptovalute pružaju financijske transakcije širom svijeta. Poput mnogih tehnoloških dostignuća, ovo nudi potencijalne koristi za SAD i naše saveznike. […] Mislim da je važno da uzmemo u obzir prednosti kriptovaluta i druge digitalne imovine i potencijal koji imaju za poboljšanje učinkovitosti financijskog sustava. Istodobno, znamo da se s njima mogu financirati terorizam, olakšati pranje novca i podržati zloćudne aktivnosti koje prijete američkim nacionalnim sigurnosnim interesima i integritetu američkog i međunarodnog financijskog sustava. Mislim da moramo pomno razmotriti kako poticati njihovu upotrebu za zakonite aktivnosti, istovremeno smanjujući njihovu upotrebu za zloćudne i ilegalne aktivnosti."

Ključna za poneti

  • Yellenine izjave početkom tjedna oni u industriji kriptovaluta i zajednici uglavnom su smatrali FUD – kratica za "strah, neizvjesnost i sumnja" – s obzirom na to novi podaci vodeće tvrtke za analizu blockchaina Chainalysis ilustrira da je kriminalna kriptovaluta prošle godine pala na 0,34%.
  • Izjave Yellen također jasno pokazuju činjenicu da je stvaranje regulatornih okvira za fintech i kriptovalute prioritet Odbora Federalnih rezervi i američkih financijskih regulatora.

Količina kripto valute kojom se trguje za kriminalne radnje smanjila se prošle godine. Kredit za sliku: Količina kripto valute kojom se trguje za kriminalne radnje smanjila se prošle godine. Kredit za sliku: Kanalizacija

Craig Wright tvrdi da je vlasnik zahtjeva za uklanjanje bitcoina putem zahtjeva za uklanjanje

Odvjetnici koji zastupaju podnositelja zahtjeva Satoshi Nakamoto Craig Wright, glavni znanstvenik nChaina, poslao pravne obavijesti Bitcoin.org-u i Bitcoincore.org-u u srijedu zahtijevajući da web stranice uklone Bitcoin-ov dokument. Wright tvrdi da je vlasnik autorskih prava za osnivački dokument Bitcoina, a također tvrdi da je izvorni vlasnik Bitcoin.org.

Bitcoin.org odbio je ukloniti bijelu knjigu. S druge strane, Bitcoincore.org ga je skinuo.

Ključna za poneti

  • Wright ima dugu povijest pravnih prijetnji i široko ga se ne sviđa među Bitcoin zajednicom. Kao odgovor na najnovije pravne radnje, gomila kripto povezanih tvrtki – uključujući Square, Chaincode Labs, Paradigm, Coin Center, Facebook podružnicu Novi, Casa i druge – započela je s gostovanjem Bitcoin bijelog lista u znak prkosa tvorcu Bitcoin SV.
  • Wright još uvijek nije definitivno potvrdio da je pseudonim Satoshi Nakamoto, unatoč dugogodišnjim tvrdnjama. Ova činjenica i dalje čini da se šira zajednica Bitcoina umori od njegovih ustrajnih pravnih prijetnji.

BlackRock ukazuje na zanimanje za BTC fjučerse u dvojnim prijavama

BlackRock, upravljač imovinom vrijedan trilijuna dolara, očito je spreman dodijeliti kapital u BTC futures putem BlackRock sredstva V. i BlackRock Global Allocation Fund, Inc., kako sugeriraju nedavni podnesci s američkom Komisijom za vrijednosne papire.

U spisima se, između ostalog, spominju i BTC futures, "jedine bitcoin futures u koje Fondovi mogu ulagati su bitcoin futures s gotovinskim plaćanjem kojim se trguje na robnim burzama registriranim kod CFTC-a."


Ključna za poneti

  • Iako u spisima nije izričito navedeno da će BlackRock u bliskoj budućnosti biti uključen u BTC fjučerse, oni sugeriraju da gigant za upravljanje imovinom to želi učiniti, ako tako odluči.
  • Ulazak BlackRocka u BTC futures prostor bio bi značajno poglavlje u rastućoj povijesti institucionalnih ulaganja u Bitcoin.

Cijena dionica BlackRock, Inc. znatno se povećala tijekom vremena. Izvor: Google

Lažna izvješća o bitcoinu "dvostruko potrošiti" industrija bijesa

Neke su se lažne vijesti proširile kasno ovog tjedna nakon što je Bitcoin blockchain prošao kroz blok reorganizaciju koja je pogrešno protumačena kao "dvostruko potrošiti," što je termin za isti BTC koji se obrađuje u dvije transakcije.

BitMEX Research je prvi koji je istaknuti the "scenarij sličan dvostrukom trošenju," što je izazvalo (ponekad netočne) izvještaje kako iz industrije tako i iz glavnih financijskih medija.

Ključna za poneti

  • Na Bitcoin blockchainu nije se dogodilo dvostruko trošenje. Laički rečeno, ono što se dogodilo zapravo je bilo poprilično pješačko i nije bilo razloga za uzbunu.
  • Mnogi pojedinci u industriji lambasted BitMEX Research, Cointelegraph i glavna financijska glasila za širenje dezinformacija putem naslova klik-mamaca i neinformiranih izvještaja.

VanEck datoteke ETF praćenje kripto tvrtki

Američki menadžer imovine VanEck prijavio je SEC-u novi fond kojim se trguje na burzi – a koji će pratiti učinke industrije digitalne imovine putem Globalnog indeksa kapitalne imovine od podružnice MV Index Solutions..

Konkretno, ETF bi u velikoj mjeri pratio uspješnost tvrtki uključenih u industriju digitalne imovine – poput burzi, tvrtki za rudarstvo kriptovaluta, pristupnih računa itd..

Ključna za poneti

  • VanEck je najpoznatiji u industriji kripto valuta po mnogim neuspješnim prijavama za BTC ETF u SAD-u. Njegova najnovija prijava podnesena je posljednjeg dana 2020. godine, iako bivši partner SolidX tuži VanEck-a zbog navodnog plagiranja..
  • Ako VanEckov ETF dobije odobrenje, bila bi to prijeko potrebna pobjeda tvrtke pogođene odbijanjem od DIP-a.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map