Lude naknade za Ethereum, Bitcoin ETP i pozivi za kripto zabranu u Indiji: Kripto vijesti tjedna

Bio je to tjedan bogate događajima u kripto svijetu – s jednim kitom koji je potrošio milijune za slanje Ethereuma (ETH), izvještaji o novom prijedlogu za zabranu kriptografije u Indiji i novi proizvod s kojim se trguje na Bitcoin-u (ETP) trebao bi se pojaviti na tržištu, između ostalog teme.

Kit Ethereum platio je 5,2 milijuna dolara naknade za transakcije

Ovaj tjedan dogodile su se dvije nelogične transakcije etera koje su koštale nevjerojatnih 5,2 milijuna dolara transakcijskih naknada da bi premjestile samo 350,55 ETH – trenutno vrijedne otprilike 82.799,91 američkih dolara.

The prva transakcija održan je 10. lipnja i premjestio je samo 0,55 ETH uz naknadu od 10 666 ETH. Apsurdno velika naknada – normalna naknada bila bi ispod 1,00 dolara – pripala je Shark Pool-u, kineskom rudarskom bazenu.

Očigledna pogreška ponovljena je sljedeći dan kada je izvršena transakcija iste adrese Ethereuma dodatnih 350 etera za transakcijsku naknadu od 10.668 etera. Korisnik ove druge naknade je rudarski bazen Ethermine.

Ključna za poneti

  • Razlog neracionalno visoke naknade još nije poznat, ali neki pretpostavljaju da je i jedan i drugi pogreška ili pokušaj pranja novca.
  • Budući da je mreža Ethereum decentralizirana, pošiljatelj ili bilo koja treća strana ne može poništiti ove transakcije. Stoga mnogi u zajednici kriptovaluta ističu važnost preznojavanja detalja i “biti vlastita banka”.

luda naknada za ethereum0,55 etera je platio za više od 2,5 milijuna dolara naknade. Izvor: etherscan.io

Microsoft pokreće decentraliziranu beta mrežu identiteta na Bitcoinu

Identity Overlay Network (ION), decentralizirana identitetska mreža Microsofta na Bitcoin mreži, ima pokrenula beta verziju svog projekta otvorenog koda, sloj dva – koji nastoji zamijeniti korisnička imena decentraliziranim identifikatorima (DID).

ION bi u osnovi omogućio prijave koje kontroliraju korisnici koji ne zahtijevaju davatelji usluga sustava (poput tvrtki društvenih medija) da zadrže vlasništvo nad vjerodajnicama pojedinca.

Prvi put najavljen prošle godine, ION treba omogućiti korisnički kontrolirane prijave koje odgovaraju neovisnim tvrtkama ili uslugama, umjesto da davatelji usluga (poput Facebooka) posjeduju vjerodajnice za prijavu korisnika. ION se može koristiti za mnoge slučajeve koji nisu strogo povezani sa zdravstvenim certifikatima ili traženjem kontakata, iako je kontinuirano širenje koronavirusa utjecalo na njegovu potencijalnu uporabu.

Ključna za poneti

  • Brzi razvoj ION-a potaknut je pandemijom COVID-19. Međutim, nisu svi sigurni u mjere zaštite privatnosti ION-a i drugih sličnih projekata.
  • Microsoft je nedavno aktivan u razvoju tehnologije blockchain, najavljujući novu uslugu Azure Blockchain Service i Azure Blockchain Development Kit za Ethereum blockchain.

Mjenjačnica kriptovaluta QuadrigaCX radila je poput Ponzijeve sheme

Notorna i sada neaktivna burza kriptovaluta QuadrigaCX – koja je bankrotirala nakon što je osnivač i izvršni direktor Gerland Cotten navodno umro dok je bio u inozemstvu – djelovala je kao Ponzijeva shema, prema nedavno objavljeno izvješće od Komisije za vrijednosne papire Ontara (OSC).

U izvješću se najviše navodi da je Cotten trgovao protiv kupaca QuadrigaCX-a i koristio lažne račune za trgovanje na drugim burzama kriptovaluta financiranim iz depozita kupaca QuadrigaCX-a. Kao što izvještaj objašnjava:


“Cotten je otvorio račune Quadrige pod pseudonimima i pripisao sebi fiktivne salde valuta i kripto imovine kojima je trgovao sa nesumnjivim klijentima Quadrige. Stvorio je stvarne gubitke kad se promijenila cijena kripto imovine, stvarajući tako manjak imovine kako bi se zadovoljilo povlačenje klijenta. “

Ključna za poneti

  • Saga QuadrigaCX nastavlja služiti kao glavni primjer nezakonitih radnji i financijskog kriminala prisutnih u industriji blokova i kriptovaluta koje još uvijek sazrijevaju.
  • Glavne razmjene s provjerljivim vjerodajnicama i duga povijest povijesti i dalje su najsigurnije opcije za trgovanje kriptovalutama.

Bitcoin ETP trebao bi se predstaviti na njemačkoj digitalnoj burzi Xetra

Njemačka Xetra digitalna burza dobit će svoj prvi kripto ETP kasnije ovog mjeseca. ETP dolazi iz ETC grupe sa sjedištem u Londonu i bit će dostupan kupcima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji i Austriji.

Prema ETF tok, BTCetc Bitcoin kojim se trguje na burzi (BTCE) bit će fizički potpomognut, pratiti cijenu Bitcoina i imati ukupan omjer troškova (TER) od dva posto.

Ključna za poneti

  • Vidjeli smo stalni porast institucionalnih ulaganja u prvu i najznačajniju kriptovalutu, zajedno s rastom Bitcoin proizvoda za spomenute investitore.
  • Kao još jedan Bitcoin proizvod usmjeren prema institucionalnim investitorima, novi ETP uklanja tehničke izazove povezane s BTC-om – poput upravljanja adresama novčanika i sigurnosti.

Indijsko Ministarstvo financija predlaže zabranu kriptovaluta

Tri mjeseca nakon što je Vrhovni sud Indije zamijenio zabranu Indijske rezervne banke (RBI) bankama koje opslužuju fizičke i pravne osobe koje trguju kriptovalutama, indijsko Ministarstvo financija predložio opću zabranu kriptovaluta.

Indijski parlament pregledat će prijedlog nakon što je proslijeđen Vijeću ministara Unije.

Ključna za poneti

  • Ovo nije prvi put da se u Indiji predlaže opća zabrana kriptografije. Dosadašnji prijedlozi do sada nisu bili uspješni u zabrani nove klase imovine.
  • Zabrana kriptografije u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji bila bi glavni udarac za globalno usvajanje kriptovaluta.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca. Slijedite OKEx Insights na Cvrkut i Telegram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map