MassMutual kupuje BTC jer MicroStrategy smatra da je njegova preporuka za dionice degradirana

Najveće tjedne priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili

Prošao je još jedan bogat tjedan u svijetu kriptovaluta. Vidjeli smo kako jedan institucionalni div kupuje BTC, jer agresivne kupnje drugog velikog igrača izazivaju sniženu preporuku dionica. U međuvremenu, regulatori jedne zemlje nastoje zauzdati kripto-kripto-transakcije "Kripto mama" poziva na prihvaćanje principa slobode blockchaina.

Evo svega što ste ovaj tjedan možda propustili na vijestima o blockchainu i kriptovalutama, u ovom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

MassMutual ulaže 100 milijuna dolara u BTC

Massachusetts Mutual Life Insurance Co. postala je najnovija institucija koja se nakon toga pridružila Bitcoin bandwagonu investiranje 100 milijuna dolara u BTC i dodatnih 5 milijuna u vlasnički udio u NYDIG-u, tvrtki za financijske usluge posvećenoj Bitcoinima s 2,3 milijarde dolara pod upravljanjem.

Ključna za poneti

  • MassMutual-ova kupnja BTC-a pružit će mu izravnu izloženost vodećoj kriptovaluti i signal da tvrtka očekuje da i drugi institucionalni igrači slijede njezin primjer.
  • Američko društvo za uzajamno životno osiguranje uistinu je institucionalni div, sa 169-godišnjom poviješću i 235 milijardi dolara na svom općem investicijskom računu. Njegova novootkrivena izloženost BTC-u vjerojatno će među ostalim institucionalnim divovima promovirati povjerenje u digitalnu imovinu.

NYAG nastoji proširiti zabranu protiv Tethera

Tekuća pravna drama između državnog odvjetnika u New Yorku i burze kriptovaluta Bitfinex doživjela je ovog tjedna novi razvoj nakon tvrdnje prvog da drugi surađuje i očekuje da će dokumenti o zajmu biti predani za nekoliko tjedana.

Uz to, NYAG je tražeći kako bi produžio sudsku zabranu koja bi spriječila Tether da pozajmi više sredstava Bitfinexu do 15. siječnja.

Ključ za poneti

  • Tether izdaje USDT, stabilnicoin vezan uz UST kojeg često naziva imenjak tvrtke. Trenutna tržišna kapitalizacija USDT-a iznosi 19.949.725.669 USD, prema CoinGecko, čineći ga vodećim stablecoinom s velikom razlikom. Negativni ishod Tethera u pravnoj bitci mogao bi poslati ozbiljne udarne valove na tržištu kriptovaluta.

Tržišna kapitalizacija USDT-a naglo je porasla u 2020. Izvor: CoinGecko

Francuska je odredila uredbe o kripto-kripto-transakcijama

Francuska nastoji postati jedna od najstrožih kripto-zemalja na svijetu regulirajući kripto-kripto transakcije, prema izjavama francuskog kripto-udruženja ADAN-a, predsjednika Simona Polrota, i dodatnih izvora – svi oni potvrdio regulatorne namjere zemlje prema Blocku.

Ključna za poneti

  • Novi propisi vjerojatno će uslijediti uredbom koja zaobilazi odobrenje parlamenta.
  • Primarni pokretač potencijalnih propisa jesu nedavna iskustva zemlje s terorističkim napadima – što će malo učiniti da negira tekuću stigmu koja povezuje slučaj primarne upotrebe kriptovaluta s pranjem novca i financiranjem terorizma.

Povjerenik SEC-a poziva na ‘prihvaćanje’ kripto-principa slobode

Američka povjerenica za vrijednosne papire i burze Hester Peirce – koju neki u prostoru kriptovaluta nazivaju "Kripto mama" – još jednom je ponovila svoje stajalište da bi regulatori trebali nastojati prihvatiti relativno novu klasu imovine. U govor Federalističkom društvu ovog tjedna, Peirce je rekao da oni "bi trebao smisliti način da prihvati načela osobne slobode koja ga podupiru."

Ključ za poneti

  • Peirce ostaje saveznik kriptovaluta s njezinim inzistiranjem da njegove temeljne tehnologije povećaju slobodu i pruže rješenja onima s ograničenim pristupom tradicionalnim financijama – i da to ne bi trebali jednostavno kontrolirati regulatori.

Agresivan BTC pritisak MicroStrategy-a uzrokuje smanjenu preporuku


Analitičari Citigroupa smanjili su svoju preporuku za dionice MicroStrategyja nakon što je tvrtka izdala dug za kupnju više BTC-a. Napomena Citigroupa za klijente izjavio, prema The Blocku, to "izdavanje novog duga za financiranje kupnje Bitcoina agresivno je i moglo bi biti prekida za investitore softvera, koji se mogu bojati da sada posjeduju rizičniji posao upravljanja imovinom."

Ključna za poneti

  • Snižena preporuka Citigroupa izazvala je dvoznamenkasti raskup cijene dionica MicroStrategy.
  • MicroStrategy je jedan od najvećih igrača u BTC investicijskom prostoru nakon što je kupio više od 40 000 BTC-a 2020. godine – strategija koja se navodno ne sviđa univerzalnom menadžmentu tvrtke.

Cijena dionica MicroStrategy-a pala je ovaj tjedan nakon snižene preporuke Citigroupa. Izvor: Google

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map