Osnove bitcoina jačaju kako se kovanice prelivaju u defi

Najveće priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili

Bio je to naporan i rekordan tjedan za Bitcoin. 

Iako Europska središnja banka planira objaviti svoja razmišljanja o digitalnom euru, a Ministarstvo financija Sjedinjenih Država sankcionira adrese kriptovaluta vezane uz ruske trolove, kriptovaluta vodeća na tržištu pokolebala se postavljajući višestruke temeljne vrhunce svih vremena. Istodobno, kovanice se i dalje slijevaju u protokole decentraliziranog financiranja.

Evo svega što trebate znati o glavnim ovotjednim pričama u svijetu kriptovaluta i fintecha.

Digitalni euro plan uskoro bi mogao biti objavljen

Mjesecima nakon što je šefica Europske središnje banke Christine Lagarde prvi put na vidjelo iznijela razmatranja te institucije o digitalnoj valuti sa sjedištem u eurozoni, francuska političarka i pravnica tvrdio ovaj tjedan da će planovi ili nedostatak središnje banke uskoro biti objavljeni u javnosti.

Prema Lagarde:

"Eurosistem do sada nije donio odluku hoće li uvesti digitalni euro. Ali, kao i mnoge druge središnje banke širom svijeta, istražujemo blagodati, rizike i operativne izazove koji to čine. Očekuje se da će nalazi radne skupine Eurosustava biti predstavljeni javnosti u narednim tjednima, nakon čega će započeti javno savjetovanje."

Ključna za poneti

  • ECB je jedna od mnoštva središnjih banaka širom svijeta koji trenutno ispituju mogućnost digitalne valute, a tema o digitalnim valutama središnje banke ili CBDC-ima nastavlja se učvršćivati ​​u financijskom svijetu.
  • ECB-ovo ispitivanje digitalne valute sa sjedištem u eurozoni vjerojatno proizlazi iz interesa da se osigura da monetarna unija ne zaostaje za tempom fintech inovacija koje vode kriptovalute.

ruski "farma trolova" adrese kriptovaluta koje sankcionira Ministarstvo financija SAD-a

Tri zaposlenika iz ruskog sjedišta "farma trolova" Agencija za internetska istraživanja i mnoštvo povezanih adresa kriptovaluta su sankcionirano Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija Sjedinjenih Država zbog navodnog ometanja predsjedničkih izbora u zemlji digitalnim širenjem dezinformacija 2016. godine.

The sankcionirane adrese kriptovaluta postoje na blokovima Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, Bitcoin SV i Dash. Prema OFAC-ovoj izjavi, "IRA koristi kriptovalutu za financiranje aktivnosti u poticanju njihovih tekućih operacija zloćudnog utjecaja širom svijeta."

Ključna za poneti

  • Očigledna uporaba kriptovaluta od strane zloćudnih utjecaja malo će doprinijeti promicanju legalne upotrebe digitalnih valuta kao plaćanja u očima američkih regulatora i građana koji strahuju od stranog utjecaja..

Stopa raspršivanja bitcoina dosegla je novi vrhunac svih vremena, unatoč poplavama

Unatoč poplavama u regijama koje su pogođene rudarstvom bitcoina, kineska sezona monsuna je trajala uglavnom bez utjecaja prva i najvažnija brzina raspršivanja mreže kriptovaluta. Zapravo, podaci s bitinfocharts.com pokazuju da je Bitcoin hash stopa dosegla novi vrhunac od 146,5372E početkom ovog tjedna. 

Iako je praćenje točne brzine raspršivanja na vodećoj mreži kriptovaluta nemoguće, razne druge web stranice za praćenje brzine raspršivanja pokazuju slične razine u blizini prethodnih najviših razina.

Ključna za poneti

  • Iako su poplave u regiji Sečuan uzrokovale prekide napajanja i negativno utjecale na rudarske operacije Bitcoina na tom području, obilne kiše tijekom sezone monsuna mogu pružiti dodatnu hidroelektričnu energiju po nižim troškovima i, zauzvrat, pogodovati brzini bitcoina.

Stopa raspršivanja bitcoin mreže ovog je tjedna dosegla novi vrhunac svih vremena. Izvor: bitinfocharts.com

Wholecoiner Bitcoin adrese dosegle su novi vrhunac svih vremena

BTC investitori se gomilaju, jer je broj članova koji se bave Bitcoin-om – tj. Adresa na Bitcoin mreži s barem jednim punim novčićem – ovog tjedna dosegnuo novi vrhunac svih vremena.

Prema kompaniji glassnode za analizu tržišta na lancu, broj Bitcoin adresa s najmanje 1 BTC ima pokazivao kontinuirani rast i sada sjedi iznad 823.000.

Ključna za poneti

  • Povećanje broja Bitcoin adresa s barem jednim novčićem ilustrira sveukupni trend na tržištu – tj., Bez obzira na kratkoročne promjene cijena, postojana je potražnja za posjedovanjem barem jednog cijelog novčića.
  • Nikada neće postojati dovoljno kovanica za svakog trenutnog milijunaša na svijetu da posjeduje 1 BTC. Čini se da osiguravanje barem jednog novčića postaje sve popularnija perspektiva.

BTC zaključan u DeFi-u gura preko 87.000 kovanica

Svijet decentraliziranih financija uglavnom je ostao zanemaren nedavnim padom cijena na širim tržištima kriptovaluta, jer investitori nastavljaju zaključavati BTC u proizvode DeFi.

Prema DeFi platformi za praćenje DeFi Pulse, ukupna količina BTC-a zaključana u DeFi-ovim proizvodima dosegla je novi vrhunac od približno 87.752.000 kovanica – od kojih je više od polovice zaključano na mreži Ethereum u obliku WBTC – od rujna. 11.

Ključna za poneti

  • Porast decentraliziranih financija ove godine zasigurno je umanjio mrežu munje. Ukupna vrijednost DeFi zaključana u rješenju skaliranja drugog sloja iznosi samo 1.100 BTC.
  • Unatoč velikoj količini BTC zaključanih u DeFi protokolima, Ethereum blockchain ostaje dominantan kada je u pitanju ukupna zaključana vrijednost.

Količina BTC-a zaključana u DeFi-u neprekidno se povećavala tijekom posljednjih 90 dana. Izvor: DeFi puls

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner