Otključajte kapljice vlastitih DeFi žetona, volumen Bakkt-a dosegao nove vrhunce svih vremena

Najveće priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili.

Bio je to posebno naporan tjedan u svijetu blockchaina i kriptovaluta. U decentraliziranom financijskom okruženju dominirale su vijesti o zračnom padu Uniswap-ovog upravljanja, dok su institucionalni ulagači gurnuli količinu rokova Bakkt Bitcoin na nove vrhunce svih vremena..

Sve o ovim pričama i više pročitajte u ovotjednom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

Uniswapov UNI token prikazan u zraku, odmah premašuje 5,00 USD

Da ne bi nadmašili teško račvasti konkurenti poput SushiSwap, Uniswap – decentralizirani protokol za automatizirano osiguravanje likvidnosti na mreži Ethereum – ovaj je tjedan ispustio vlastiti znak upravljanja. Događaj je vidio da su prošli korisnici protokola dobili približno 1.200 američkih dolara u UNI tokenima, prema njihovoj procjeni u vrijeme izdavanja.

Cijena UNI-a, od trenutka kada je ovo napisano, porasla je na preko 6,00 USD.

Ključ za poneti

  • Kao jedan od najvećih igrača u decentraliziranom trgovačkom prostoru, izdavanje upravljačkog tokena Uniswap-a snažno je uzvratilo konkurenciju i vjerojatno ga učvrstilo kao lidera u DeFi prostoru.
  • Ne postoji konsenzus o tzv "istinska vrijednost" UNI-a, a promjena cijene oko tokena vjerojatno će doživjeti nestabilnost.

Cijena UNI-a porasla je na preko 6,00 USD. Izvor: CoinGecko

Kraken postaje banka, zahvaljujući Wyomingu

Kraken, tvrtka za kriptovalute sa sjedištem u San Franciscu, službeno je postati banka nakon što je zahtjev za poveljom depozitarne institucije s posebnom namjenom odobrio Wyoming bankarski odbor.

Ključna za poneti

  • Kraken je prva burza kriptovaluta koja je postala banka – prekretnica u industriji. Međutim, neki tvrdokorni zagovornici kriptovaluta vjeruju da je to suprotno ideji da vam Bitcoin omogućuje BYOB ili "biti svoja banka."
  • Glasanjem za odobravanje Krakenove povelje SPDI nastavlja se naslijeđe Wyominga da je najkriptološkija država u SAD-u.
  • Zahvaljujući povelji, Kraken će sada moći djelovati u više jurisdikcija.

Bitfinex i Tether trebali su predati dokumente NYAG-u

Sudac Joel M. Cohen, sudac Vrhovnog suda u New Yorku, presudio je da Bitfinex i Tether jesu potreban za podnošenje dokumenata uredu državnog odvjetnika u New Yorku koji je rasvijetlio financijske odnose tvrtki. 

Presuda dolazi nakon što obje kripto tvrtke nisu udovoljile zahtjevima NYAG-a tijekom duljeg vremenskog razdoblja – nešto što Bitfinexov odvjetnik Charles Michael kaže "doslovno nemoguće."

Ključna za poneti

  • Tekuća pravna bitka između Bitfinexa, Tethera i NYAG-a – možda se očekivalo – zamahnula je dalje u korist regulatora.
  • S procjenom tržišne kapitalizacije od preko 15 milijardi USD, sve značajne negativne posljedice za USDT mogle bi imati dramatičan utjecaj na tržišta kriptovaluta.

Digitalni novčanik američke domovinske sigurnosti

Uprava za znanost i tehnologiju američke Nacionalne sigurnosti nudi 25.000 američkih dolara u pokušaju da preusmjeri digitalni novčanik. Konkretno, natjecanje je u dizajniranju korisničkog sučelja koje se uparuje s blockchain-om i planovima decentraliziranog identiteta saveznog izvršnog odjela.

Ključna za poneti

  • U usporedbi s drugim ugovorima vezanim uz blockchain koje nude razni odjeli vlade Sjedinjenih Država, raspodjela nagrada za ovo natjecanje prilično je niska. Međutim, to je očito namjerno i pokušaj privlačenja programera na razini zajednice – za razliku od glavnih tehnoloških tvrtki.
  • DHS ozbiljno shvaća blockchain tehnologiju i ima sve veći popis srodnih projekata u fazi izrade, uključujući sustav za digitalne useljeničke dokumente.

Količina fjučersa Bakkt Bitcoin doseže nove vrhunce svih vremena

Fizički podmireni volumen za bitcoin fjučerse na Bakkt dva je puta ovaj tjedan dosegnuo nove vrhunce svih vremena. U utorak je ugovorima kojima se trguje ugovorima vrijednim 172 milijuna dolara. U četvrtak se taj broj povećao na 178 milijuna dolara.

Ključ za poneti

  • S obzirom na to da je Bakkt proizvod usmjeren prvenstveno prema institucionalnim investitorima, povećanje volumena označava povećani interes i aktivnost trgovaca velikim novcem.

Fizički podmireni obujam trgovanja bitcoin futuresima ovog je tjedna dosegnuo nove vrhunce svih vremena. Izvor: skew

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner