PayPal i američke banke okreću se kriptotu dok se UK Hedge Fund povlači – kripto vijesti tjedna

Slika vijesti tjedna

Iako nedostatak institucionalnog interesa navodno uzrokuje da prvi kripto hedge fond u Velikoj Britaniji zatvori vrata, banke u Sjedinjenim Državama uskoro bi mogle početi nuditi skrbničke usluge za digitalnu imovinu. U međuvremenu, PayPal bi trebao svojim korisnicima ponuditi izravnu prodaju kriptovaluta. Ove i više tema ispituje se u ovotjednom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insight.

Američke banke dopustile su skrbništvo nad kriptovalutama

Nacionalno ovlaštene banke u Sjedinjenim Državama moći će pružati skrbničke usluge za jedinstvene kriptografske ključeve vezane za novčanike kriptovaluta, prema javno pismo iz Ureda kontrolora valute Jonathan Gould, neovisni ured starijeg zamjenika kontrolora i glavnog savjetnika Ministarstva financija.

U pismu se također pojašnjava da banke mogu pružati i usluge fiducijarnog i nefiducijarnog skrbnika.

Kao popratnu napomenu, OCC trenutno vodi bivši pravni direktor Coinbasea, Brian Brooks.

Ključni za poneti:

  • Iako Bitcoin i druge kriptovalute već dugo omogućuju korisnicima da “budu vlastite banke”, pojedinci koji se ne osjećaju ugodno mogu uskoro omogućiti tradicionalnim bankama da osiguraju svoju digitalnu imovinu.
  • Sposobnost pružanja skrbničkih usluga kriptovaluta – koja je prvenstveno bila ograničena na odabrane regulirane subjekte – sada može postati uvelike proširena i raznolika.
  • OCC jasno prepoznaje potrebu prilagodbe i održavanja koraka sa brzinom financijskih inovacija, koje su u velikoj mjeri ubrzale BTC i blockchain tehnologija.

PayPal se navodno udružuje s Paxosom za usluge kriptovaluta

PayPal navodno planira partnerstvo s Paxosom kako bi ponudio izravnu prodaju i trgovinu kriptovalutama. Vijesti dolaze putem CoinDesk, koja tvrdi da je razgovarala s dvije osobe upoznate s budućim aranžmanom.

Paxos je sa sjedištem u New Yorku i nedavno je pokrenuo vlastiti servis za kriptoposredničko posredovanje, Paxos Crypto Brokerage, koji će pružati usluge tvrtki Revolut US.

Ključni za poneti:

  • Ako su izvješća istinita, Bitcoin će vidjeti jedan od svojih najvažnijih oblika usvajanja do sada – s obzirom na veliku veličinu i opseg korisničke baze PayPal-a koja broji više od 325 milijuna.
  • Fintech div, koji je također vlasnik tvrtke Venmo, pridružit će se javno trgujućim konkurentima Square i Robinhood u nuđenju kupovine digitalne imovine.

Ukupan broj aktivnih PayPal korisničkih računa od prvog kvartala 2010. do prvog tromjesečja 2020. Izvor: statista

Prvo zatvaranje kripto hedge fonda u Velikoj Britaniji zbog nedostatka potražnje

Prvi hedge fond za kriptovalute u Velikoj Britaniji, Prime Factor Capital, se gasi – navodeći nedostatak potražnje institucionalnih investitora.

Prema izvješću Financial News koje je citirao Gradska četvrt, kvart, hedge fond “borio se za privlačenje u smislu prikupljanja imovine”, prema izravnoj izjavi izvršnog direktora Prime Factor Capital Nic Niedermowwea.

Zaštitni fond za kriptovalute bio je prvi koji je dobio zeleno svjetlo od Uprave za financijsko ponašanje, državnog neovisnog financijskog regulatornog tijela.

Ključno za poneti:

  • Nedostatak institucionalne potražnje koji se navodi kao razlog ukidanja Prime Factor Capital-a stoji u oštroj suprotnosti sa dramatičnim porastom institucionalnih ulaganja viđenim drugdje u prostoru kriptovaluta.

Fintech-ov div Ant Group lansirao je blockchain marku AntChain

Fintech podružnica Alibaba Group, Ant Group, lansirao vlastiti brand blockchain ovaj tjedan. Pod nazivom “AntChain”, marka će pokrivati ​​rješenja temeljena na blockchainu, dok tvrdi da može obrađivati ​​milijardu dnevnih transakcija i podržavati više od milijardu korisničkih računa.

Ant Group matična je tvrtka Alipaya, giganta za internetska i mobilna plaćanja sa sjedištem u Kini, koji je vrlo usko povezan s kineskom službenom digitalnom valutom.

Ključno za poneti:

  • Iako se izraz “blockchain” posljednjih godina liberalno koristi kao modna riječ, lansiranje opipljivog blockchain brenda iz Ant Group predstavlja glavni poticaj za tehnologiju u mainstream fintech.

Grafikon koji prikazuje najpopularnije usluge digitalnog plaćanja u Kini. Izvor: statista

Mastercard znakovi se bave Wirexom za kriptovalute

Mastercard ima potpisao ugovor s pokretanjem kriptovaluta Wirexom nakon otvaranja svog programa vezanog uz kriptovalute, Mastercard Accelerate, koji sada omogućava kripto tvrtkama da kreiraju vlastite platne kartice. Kao takav, Wirex će sada moći izdavati vlastite kartice podržane Mastercardom.

Wirex je ranije vidio svoje debitne kartice koje je izdao Wirecard, sada već ugašeni njemački procesor plaćanja, koji nedavno nije mogao zaraditi 2 milijarde dolara.

Ključni za poneti:

  • Dogovor s Wirexom i širenje Mastercard Acceleratea ilustriraju kako jedan od dominantnih svjetskih procesora plaćanja gura dublje u blokchain i kriptovalute koji sazrijevaju.
  • Mastercard-ov ugovor s Wirexom pružit će konkurenciju tvrtki Visa koja se već udružila s tvrtkom Coinbase i omogućuje digitalnoj razmjeni sredstava mogućnost izdavanja vlastitih platnih kartica.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner