PBoC šalje DCEP crvene pakete kako se Filecoin bliži službenom predstavljanju

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga

Bio je to naporan tjedan u sferama kriptovaluta Kine i Hong Konga. Elektroničko plaćanje digitalnom valutom, službena digitalna valuta Kine, nastavlja privlačiti naslove u zemlji nakon što se Narodna banka Kine udružila s vladom Shenzhena za distribuciju DCEP-a "crveni paketići" do 50.000 građana putem lutrije. U međuvremenu se razmjene kriptovaluta i rudari pripremaju za službeno pokretanje Filecoina 15. listopada.

Evo svega što ste možda propustili u vezi s ovim pričama i još mnogo toga, u ovotjednom izdanju OKEx Insights ‘China Market Watch.

DCEP crveni paketi podijeljeni građanima Shenzhena

Narodna banka Kine udružila se s vladom Shenzhena kako bi lutrijom podijelila crvene pakete DCEP-a 50.000 građana, prema najava 8. listopada. Svaki crveni paket vrijedio je 200 RMB.

Distribucija DCEP crvenih paketa završena je 11. listopada, a primatelji svoj darovani DCEP mogu potrošiti kod 3.389 imenovanih trgovaca u okrugu Luohu u Shenzhenu.

Ključna za poneti

  • Ovo je prvo javno suđenje za potrošnju građana DCEP u Kini. Walmart, Sinopec i Vanguard među su najboljim trgovcima kod kojih takvi potrošači mogu kupovati na suđenju Shenzhenu.
  • Građani također mogu potrošiti svoj DCEP u metrou Shenzhena.
  • Primatelji moraju potrošiti svoj DCEP prije 19. listopada i svoj DCEP ne mogu prenijeti na svoj osobni bankovni račun. Nepotrošeni DCEP prikupit će vlada nakon isteka roka valjanosti.

Službeno predstavljanje Filecoina u Kini se očekivalo

Kineska kriptovaluta raduje se službeno lansiranje Filecoina – koji bi se trebao održati 15. listopada, kada je glavna mreža dosegla visinu bloka 148.888.

Razmjene kriptovaluta – poput OKEx – pripremaju se za popis Filecoin-ovog tokena, FIL, odmah nakon službenog pokretanja glavne mreže. Filecoin lansirao svoj testnet, "Svemirska utrka," krajem kolovoza, koji je prikupio 230 pebibajta memorije od 360 rudara širom svijeta.

Ključna za poneti

  • Kao decentralizirani davatelj usluga za pohranu datoteka, Filecoin je prvi put stekao široku pozornost tijekom ICO-a od 257 milijuna dolara 2017. Otada je bilo višestrukih odgoda u pokretanju glavne mreže projekta.
  • Konzorcij rudara i rizičnih kapitalista u Kini, na čelu s rudarskom tvrtkom Filecoin MIX Group, nije zadovoljan strukturom nagrađivanja za FIL rudarstvo i prijeti im vilica Filecoin sredinom rujna.

WeBank-ov FISCO BCOS ubrzava pretvorbu zdravstvenih kodova

Kineska vlada već omogućio pretvorbu između "Zdravstveni kod Guangdonga" i "Zdravstveni kod Macaa" u svibnju. Međutim, pretvorba je bila neučinkovita zbog sporog vremena provjere i problema s privatnošću podataka.

Bolne točke pretvorbe zdravstvenog koda nedavno su bile obratio WeBank-ovog FISCO BCOS blockchaina. Spomenuti blockchain primjenjuje kriptografiju na zdravstvene podatke, što povećava transparentnost prijenosa zdravstvenih podataka i uklanja posrednike za provjeru valjanosti podataka.

Ključna za poneti

  • FISCO BCOS je otvoreni konzorcijski blockchain koji ima za cilj olakšati suradnju u korištenju blockchaina u poduzeću. Razvila ga je radna skupina otvorenog koda, koja uključuje WeBank, Tencent i Huawei.
  • Uz pomoć FISCO BCOS, vrijeme pretvorbe zdravstvenog koda masovno je smanjeno s 1 minute 40 sekundi na manje od 3 sekunde.

IPO Ant Grupe istražio je potencijalni sukob interesa

Ovaj su tjedan na dionicama Kine i Hong Konga zabilježena skromna povećanja. Od trenutka tiska, Shanghai SE Composite i CSI 300 trenutno se trguju na 3.341 i 4.807 – s tjednim dobitkom od 2,1%, odnosno 2,7%. U Hong Kongu je Hang Seng indeks ovog tjedna zaradio 1,7% i trenutno iznosi 24.655.


 Kineska i hongkonška burza porasle su nakon zlatnog tjedna. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Ovog su tjedna sudionici na burzi usmjerili pozornost na regulatornu istragu o prvoj javnoj ponudi Ant Group. Kineska regulatorna komisija za vrijednosne papire je Gledati u potencijalni sukob interesa, s izvješćima da korisnici mogu kupiti pet kineskih uzajamnih fondova za ulaganje u IPO.

Ključna za poneti

  • CSRC Objavljeno njegova najnovija smjernica, koja stupa na snagu 1. listopada, koja upozorava da distributeri uzajamnih fondova trebaju izbjegavati sukobe interesa koji proizlaze iz prodaje proizvoda njihovim drugim postojećim i potencijalnim poduzećima. To može biti primjenjivo u slučaju Ant grupe.
  • Odobrenje CSRC-a potrebno je za dvostruki popis u Hong Kongu i Šangaju. Kašnjenje je prisililo Ant Group da odgodi saslušanje na hongkonškoj burzi – posljednji korak postupka odobravanja uvrštavanja u Hong Kong.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map