Pet mjernih podataka za procjenu BTC tržišta nakon prepolovljenja

Sentimenti su bili visoki u prostoru kriptovaluta jer tržišta čekaju dugo očekivanu nagradu za bitcoin prepolovljenu, koja je za četiri dana t-minus. Akademija OKEx pokrio je sve što trebate znati o prepolovljavanju iz Osnovni, temeljni do trgovanja strategija, I također podaci to je bitno.

BTC prepolovljeni najvažniji dijelovi OKEx-a

  • Arbitraža događaja: Kako trgovati polovinom
  • Tržišta opcija pokazuju manje entuzijazma za BTC prepolovljenje
  • Pet zanimljivih činjenica koje morate znati o prepolovljavanju
  • Glavni rudari bitcoina pokazuju optimizam uoči prepolovljenja: dubinski pogled
  • Prepolovljenje bitcoina: vrijeme je za ulazak u bitcoin?

Jedna od najpopularnijih pripovijesti o prepolovljavanju jest da će smanjiti ponudu bitcoina. Stoga će cijena rasti. Iako će ova priča možda i dalje poticati BTC bikovi u srednjoročnoj / dugoročnoj perspektivi, ključni podaci o lancu i tržištu također bi trebali zaslužiti pažnju trgovaca i ulagača, posebno ubrzo nakon prepolovljenja. To je zato što bi ti podaci mogli otkriti ključne informacije o raspoloženju na tržištu i mogli bi pružiti bitne implikacije na cijene u kratkom roku.

1. Jedinstvena adresa koja se koristi

Jedinstvene adrese bitcoina pokazuju koliko je adresa sudjelovalo u slanju ili primanju aktivnosti na blockchainu, a smatra se jednim od najučinkovitijih indikatora na lancu za ukupnu razinu mrežne aktivnosti i vrednovanja kriptovalute. slučaj bitcoin.

Kao što vidimo, broj jedinstvenih adresa u potpunosti se oporavio do razine prije prodaje, a čini se da se uzlazni trend nastavlja kako se cijena kreće prema 9200 ručicama.

Zašto je to važno?

Vjerujemo da je nastavak jedinstvene adrese u porastu presudan za zadržavanje BTC rally u razdoblju nakon prepolovljenja, jer je broj aktivnih korisnika mogao izravno utjecati na vrijednost mreže. Veći broj mogao bi značiti da više korisnika obavlja transakcije na mreži, što rezultira većom vrednovanjem i većom cijenom.

Slika 1: Korištene jedinstvene adrese bitcoina (od 7. svibnja)

Izvor: OKEx; blockchain.com

2. Stopa raspršenosti i poteškoće

Stopa raspršivanja i poteškoća mogli bi biti još jedan trag za ono što će se dogoditi nakon bitcoina prepolovivši se. Nadolazeće prepolovljenje nagrada smanjit će ukupnu nagradu za rudare s 12,5 BTC na 6,25 BTC. Kako će se nagrada rudara smanjivati, očekuje se porast pritiska na profitabilnost rudarstva.

U vrijeme pisanja ovog članka, brzina raspršivanja bitcoina i poteškoće gotovo su dosegnule najvišu razinu, budući da su rudari imali punu snagu da provjere što je moguće više transakcija kako bi maksimizirali svoje nagrade prije nego što se prepolovi. Istodobno, poteškoće su također usmjeravale u istom smjeru, pokazujući žestoka natjecanja između rudara.

Zašto je to važno?

Vjerujemo da je razina spremnosti da rudari žele rasporediti svoju računalnu snagu u mrežu presudan pokazatelj jer bi mogao odražavati povjerenje rudara u cijenu. Lennix Lai, direktor financijskog tržišta u tvrtki OKEx, rekao Cointelegraph da bi se rudari mogli početi pripremati za zaradu samo od naknada za transakcije, jer se rudarske nagrade smanjuju.

Slika 2: Ukupna stopa raspršivanja bitcoina (TH / s) od 7. svibnja

Izvor: OKEx; Blockchain.com

Slika 3: Poteškoće bitcoin mreže (t) od 7. svibnja

Izvor: OKEx; Blockchain.com

3. HODLer neto promjena pozicije

Stav HODLersa o BTC cijene bi mogle biti i drugi ključni pokazatelj za investitore da procijene tržište nakon prepolovljenja. Podaci iz Glassnodea pokazuje da BTC Promjena neto pozicije HODLer-a ostaje pozitivna osam uzastopnih tjedana, što sugerira da su HODLer-ovi ostali bikovski u predpolovini.

Međutim, izvješće Glassnode-a također je istaknulo da bi cijena mogla doseći vrhunac kad se HODLeri prestanu nakupljati BTC. Izvještaj je dao primjer u veljači kada je cijena dosegla više USD 10000, hodleri su se prestali nakupljati BTC, sugerirajući da je povjerenje HODLersa spušteno na takve razine cijena.

Zašto je to važno?

Vjerujemo da bi razine povjerenja HODLera / kitova mogle dati važne implikacije na cijene BTC nakon prepolovljenja, posebno iz srednjoročne perspektive, jer bi nakupljanje i smanjenje BTC-a moglo biti izravan odraz osjećaja HODLera i kitova.

Slika 4: Promjena neto pozicije Bitcoin HODLer

Izvor: Glassnode

4. Društveni volumen

Društveni element jedinstveni je dio strukture tržišta kriptovaluta, a ulagači vjerojatno ne žele propustiti kako kripto zajednica i ostatak interneta vide bitcoin u razdoblju nakon prepolovljenja. U našem prethodnom istraživanju mi istaknuto važnost metrike društvenih medija, a to je nešto što se često zaboravlja.

Slika 5 prikazuje ukupni društveni opseg pojma “bitcoin” preko Telegrama, Reddita, chat soba za trgovce zanimanjima i drugih društvenih izvora. U nekim slučajevima, nagli porast društvenog volumena mogao bi ukazati na vrhunac cijene, rezultirati korekcijama cijena ili konsolidacijom. Iako konsolidacija društvenog volumena nakon pada može ukazivati, tržišta bi mogla biti dna.

Zašto je to važno?

Naše istraživanje istaknuo je da ulagači u kriptovalute često imaju samo ograničeni izbor kada je u pitanju analiza tržišta, da bi neujednačeni informacijski krajolik mogao ojačati sklonost ulagača da donose trgovačke odluke na temelju svog osjećaja.

Slika 5: Ocjena društvenog volumena

Izvor: Santiment

5. Omjer MVRV

Omjer MVRV tržišna je vrijednost (MV) podijeljena s ostvarenom vrijednošću (RV). Broj bi nam mogao reći je li temeljna vrijednost precijenjena ili podcijenjena trenutna tržišna kapitalizacija, u ovom slučaju BTC. Ako je MVRV između 0 i 1, tada je tržište u prosjeku “podcijenjeno”.

U vrijeme pisanja ovog članka tržišta su se našla četiri dana prije nego što su se prepolovila, podaci tvrtke Santiment pokazuju da je BTC-ov omjer MVRV iznosio 0,99.

Zašto je to važno?

Vjerujemo da je procjena presudna informacija kada je u pitanju predviđanje cijena bitcoina. Na primjer, ako je vrijednost MVRV 2, što znači da HODL-ovci prodaju svoju imovinu po trenutnoj cijeni, generirat će u prosjeku 200% dobiti, što bi moglo značiti da će više ljudi biti spremno zaključati svoju dobit i prodati svoju imovinu. Bit će zanimljivo vidjeti kamo će ići MVRV u razdoblju nakon prepolovljenja.

Autor: Cyrus Ip

Istraživački analitičar, OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner