Podaci o ETH izvedenicama pokazuju nesigurnost uoči nadogradnje Ethereum 2.0

Partnerstvo između OKEx-a i kompanije skew učinilo je podatke o trgovanju derivatima ETH dostupnima javnosti, nudeći nove alate za veće uvide.

Iako je Bitcoin (BTC) de facto tržišni lider u prostoru kriptovaluta, još jedna digitalna imovina koja je preživjela teške tržišne cikluse i preslagivanje rangova je Ether (ETH). Tamo gdje je većina digitalne imovine ili isključivo pokrenuta marketinškim hypeom ili pada u "vaporware" kategoriji, mreža Ethereum popularizirala je većinu inovacija koje danas vidimo u kripto prostoru.

Bilo da se radi o decentraliziranim razmjenama, automatiziranim tržištima novca, autonomnim organizacijama ili bilo kojoj od stotina decentraliziranih aplikacija izgrađenih na mreži, Ethereum je samostalno učinio blockchain tehnologiju puno pristupačnijom. U stvari, mreža je bila ključna u pokretanju čitavih niša, poput ponude kovanica (ICO / STO / IEO, itd.) I novijih decentraliziranih financija.

Kako ukupna vrijednost zaključana u mreži Ethereum nastavlja rasti i kako se približava lansiranje Ethereuma 2.0, interes oko ETH-a prirodno raste. Kako bi olakšao trgovce i analitičare, OKEx je još jednom surađivao s analitičkom tvrtkom koja je raspoložena za javno dijeljenje podataka sa svojih ETH terminskih tržišta i ETH tržišta opcija..

Novi Nadzorna ploča OKEx Ether u nagibu objavit će se danas, a u ovom ćemo članku pregledati nekoliko ljestvica dostupnih sudionicima na tržištu kao rezultat ovog partnerstva. Za temeljitiji uvod u podatke o izvedenicama OKEx, čitatelji mogu pogledati naš vodič za nadzornu ploču derivata Bitcoin.

OKEx ETH ljestvice terminskih termina i opcija

Nadzorna ploča izvedenica OKEx ETH na kosini ima ukupno 15 skupova podataka. To uključuje grafikone za ETH fjučerse, swapove i opcije, otvorene kamate i količine, ETH swap naspram spot cijene, ETH fjučersi na godišnjoj osnovi, ETH opcije otvorene kamate štrajkom, najveće količine ETH opcija i još mnogo toga.

Za ovaj smo pregled odabrali nekoliko dostupnih skupova podataka. Ako ste zainteresirani za saznavanje više o futuresima i opcijama, pogledajte naš vodič o kripto derivatima.

24-satni ETH terminski poslovi i količine zamjena. Izvor: iskriviti

Korisno za brzu referencu, ovaj grafikon prikazuje obujam trgovanja ETH terminskim ugovorima i swapovima (margina kovanica i USDT namirena) na OKEx-u tijekom posljednja 24 sata. Iz gornjeg grafikona možemo primijetiti da je zamjena ETH-USDT najpopularniji ugovor, koji čini 28% volumena, nakon čega slijede terminski ugovori ETH-USD, koji istječu 25. prosinca 2020..

ETH fjučersi i zamjene – Dnevni volumen i otvoreni interes. Izvor: iskriviti

Još jedan važan grafikon za procjenu tržišne aktivnosti, otvoreni interes ovdje označava vrijednost otvorenih ili nepodmirenih ugovora – dok količina pokazuje vrijednost ugovora kojima se trguje. Rastući otvoreni interes sugerira otvaranje novih pozicija, dok padajući otvoreni interes može biti posljedica zatvaranja pozicija – bilo zbog uzimanja dobiti, likvidacije ili isteka.

Količine ETH opcija i otvoreni interes. Izvor: iskriviti

Kao i ranije tablice volumena ročnica i otvorenih kamata, i ovaj grafikon označava iste mjerne podatke za ETH tržišta opcija. Gledajući oba, brzo je vidljivo da su terminski termini na Ether popularniji, ali da tržište opcija također ima pristojne količine i otvorene kamate.

ETH terminski rokovi na godišnjoj osnovi. Izvor: iskriviti

Koristan grafikon za tržišne analitičare, terminska osnova predstavlja razliku između spot vrijednosti i terminskih cijena temeljne imovine. Ako je tržište bikovito, osnova ima tendenciju da bude pozitivna, budući da se terminski poslovi trguju po višim cijenama u odnosu na spot tržište. U medvjeđim fazama futures se mogu trgovati niže od spota, šaljući bazu na negativni teritorij.

S obzirom na njihovu povezanost, terminska osnova, u bilo kojem trenutku, pokazatelj je tržišnih očekivanja koja okružuju buduće performanse osnovne imovine. Gornji grafikon pokazuje kako je osnova ETH terminskih ugovora uglavnom ostala pozitivna u posljednjih 30 dana, s povremenim padovima, posebno tijekom prve polovice rujna.

Zanimljivo je da se ovi padovi usko podudaraju s onima viđenim na donjem grafikonu Podaci o futures bitcoinima od OKEx-a, koji je također dostupan i iskrivljeno.

BTC fjučersi na godišnjoj osnovi. Izvor: iskriviti

Iako su u korelaciji, dvije ljestvice pokazuju kako je Eterova osnova puno manje elastična u usporedbi s Bitcoinom i brzo prati pad cijena. To ukazuje na to da je povjerenje tržišta u buduće performanse Ethera relativno slabije i lako se poljulja.

ETH opcije otvaraju kamate štrajkom. Izvor: iskriviti

Na kraju ćemo pogledati grafikon štrajka ETH opcija otvorenih kamata, koji odražava nakupljanje pozicija (otvoreni interes na osi y) u različitim cjenovnim točkama (na osi x). Osim nagomilavanja otvorenih kamata oko trenutne tržišne cijene (~ 350 USD), gornji grafikon prikazuje velike koncentracije otvorenog interesa na obje krajnosti. Možemo vidjeti pozicije izgrađene oko 600 USD i više, kao i oko 200 USD i niže.

Ovaj obrazac, u određenoj mjeri, ukazuje na to da sudionici na tržištu nisu sigurni i neodlučni u pogledu budućih performansi temeljnog kapitala – osjećaji koji se također odražavaju u gornjim grafikonima.

Iz temeljne perspektive, ovaj nedostatak samopouzdanja i neizvjesnosti mogao bi biti rezultat nadolazećeg ažuriranja Ethereum 2.0. Za razliku od manjih poboljšanja protokola, ova nadogradnja je glavna i pomaknut će mrežu Ethereum s provjere rada na provjeru uloga. S obzirom na to kako čitavi ekosustavi rade na mreži, suvišno je reći da se na ovoj nadogradnji i njezinom uspješnom pokretanju puno vozi.

S ovim ETH ljestvicama izvedenica koje su sada javno dostupne, nadamo se da će sudionici tržišta moći koristiti podatke za bolje razumijevanje ETH tržišta.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner