Potražnja za rudarstvom bitcoina raste, Ethereum 2.0 postiže novu prekretnicu

Vijesti tjedna – Najveće priče tjedna u svijetu kriptovaluta 

Slika vijesti tjedna

Iako je tržište kriptovaluta većim dijelom proslavilo BTC postavljajući novi vrhunac svih vremena ovog tjedna, u industriji se mnoštvo toga prenijelo na manje raširenu pozornost medija. Potaknuti najvažnijim rastom cijena kriptovaluta, potražnja za hardverom za rudarstvo bitcoina čini nove strojeve gotovo nemogućim za nabavku. Istodobno, pomicanje mreže Ethereum s modela provjere rada postiglo je novu prekretnicu u pogledu ETH depozita. U međuvremenu, decentralizirana financijska sfera svjedočila je još jednom gubitku sredstava nakon napada.

Evo svega što ste ovog tjedna mogli propustiti na blok-lancu i vijestima o kriptovalutama u ovom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

Bitmain povećava potražnju za Bitcoin rudarskim cijenama za 20%

Iako su mnogi izvan svijeta kriptovaluta usredotočeni na bodovanje PlayStation 5-a za maloprodaju, hardver za rudarenje bitcoina i dalje će biti teško ući u 2021. godinu – s prodavačima koji podižu cijene. Vodeći proizvođač hardvera za rudarstvo Bitman ima povećao unaprijed naruči cijene svog vodećeg hardvera za 20% od početka ovog mjeseca.

Ključna za poneti

  • Iako je potražnja za novim hardverom za rudarstvo bitcoina već neko vrijeme ekstremna, najnovije povećanje cijene od Bitmaina ilustrira da se nije ohladilo.
  • Povećanje cijene BTC-a na nove vrhunce svih vremena možda će i dalje biti dio jednadžbe potražnje.

Warp Finance flash napadom na zajam ukrade 7,7 milijuna dolara

Još jedan dan, u svijetu decentraliziranih financija događa se još jedan brzi napad na zajam.

Warp Finance, protokol za posudbu DeFi-a, najnoviji je projekt u novom sektoru iskustvo brzi napad na zajam odgovoran za gubitak sredstava vrijednih milijune dolara – točnije 7,7 milijuna dolara u DAI-u i USDC-u.

Ključna za poneti

  • Ovo je daleko od prvog napada na brzi zajam koji se dogodio u svijetu kreditiranja DeFi-a, a moglo bi se oklijevati nazvati ga posljednjim.
  • Kreditiranje nije jedini sektor DeFi koji doživljava napade. Ranije ovog tjedna, izvršni direktor platforme osiguranja DeFi Nexus Mutual izgubljeno Osam milijuna dolara iz njegovog osobnog novčanika MetaMask nakon eksploatacije.

SAD će nametnuti propise koji se tiču ​​samouslužnih kripto novčanika

Više propisa je navodno dolazeći u kriptovalutnu industriju u Sjedinjenim Državama, jer se čini da je državna riznica na rubu primjene novih pravila izvješćivanja za tvrtke koje komuniciraju s novčanicima s kriptovalutom koje hostiraju sami. Očekuje se da će novo pravilo biti objavljeno uskoro – potencijalno i prije nego što ovo izdanje Vijesti tjedna izađe u tisak.

Ključna za poneti

  • Pravilo bi vjerojatno zahtijevalo od tvrtki da podnesu izvješće o valutnim transakcijama ili CTR – koje, za borbu protiv pranja novca, banke trenutno popunjavaju nakon pologa ili povlačenja više od 10.000 USD.
  • Ova vijest možda neće predstavljati veliko iznenađenje jer je izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong ranije objavio u Twitteru o ovoj očito ulaznoj regulaciji krajem studenog.

Ugovor o ulozima Ethereum 2.0 doseže novu prekretnicu

The ugovor o ulozima jer je nedavno pokrenuta nadogradnja protokola Ethereum 2.0 prešla još jednu prekretnicu nakon što je privukla više od milijardu dolara, u obliku 1.545.857. Od trenutka pisanja ovog članka, ukupna vrijednost zaključana u tom ugovoru o depozitu opala je na 982 036 576,43 USD, uz povlačenje cijene ETH.

Ključ za poneti

  • Ugovor o depozitu za Ethereum 2.0 vjerojatno će i dalje privlačiti nove ETH depozite kako vrijeme bude odmicalo. Svi su depoziti u osnovi zaključani na nekoliko godina, učinkovito uklanjajući taj ETH s prodajnog tržišta.

Coinbase službeno podnosi IPO planove s SEC-om

Glavna kripto burza sa sjedištem u SAD-u Coinbase službeno čini prve korake prema izlasku na tržište nakon najavljujući svoje povjerljivo podnošenje nacrta izjave o registraciji američkoj Komisiji za vrijednosne papire.


Ključna za poneti

  • Coinbase očekuje da će SEC dovršiti svoj pregled i omogućiti tvrtki da izvrši početnu javnu ponudu.
  • Opće je očekivanje da će ulagači zainteresirani za kriptovalute biti željni ulaganja u Coinbase, videći ga kao ekvivalent ulaganja u Facebook za investitore koji su usmjereni na društvene medije u 2012. godini.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map