Praćenje kovanica s razlomljenim rezervama DeFi i IRS – kripto vijesti tjedna

OKEx Insights predstavlja pet najboljih kripto vijesti proteklog tjedna

Vijesti tjedna

Compound-ova DAI opskrba podsjeća na frakcijsko rezervno bankarstvo

Kao što je prvi izvijestio CoinDesk, nešto se ne slaže s količinom DAI-ja na superhipiranoj Compound platformi.

Prema službenoj web stranici Compounda, bruto ponuda DAI-a trenutno je 501,70 milijuna i raste, od vremena tiska. Međutim, ovaj broj naglo je u suprotnosti s gotovo 157,99 milijuna prijavljenih putem web stranice za praćenje Dai statistika – iznos CoinGecko slaže se s. 

Nadalje, broj DAI-a na Compoundu apsolutno je porastao tijekom posljednjih nekoliko dana. 1. srpnja ta je bruto ponuda bila samo 51,75 milijuna.

Prema nekim stručnjacima, nesklad između Compoundove opskrbe DAI-om i očigledne ukupne ponude stvarnih DAI-a proizlazi iz prirode pozajmljivanja platforme. Korisnici očito deponiraju novo posuđene DAI i pritom napuhavaju opskrbu.

Ken Deeter iz Electric Capital rekao je za CoinDesk da ovo sliči tradicionalnom bankarskom sustavu, objašnjavajući:

“Imajte na umu da je to zapravo ono što banke rade i s američkim dolarima. Ako položim 100 dolara, a 90 se posudi, netko dobije tih 90 dolara i položi ih u banku. Sada u banci ima 190 dolara, iako je za početak bilo samo 100 dolara. “

Ključna za poneti

  • Kao što je OKEx prethodno raspravljao, priroda uzgoja prinosa u uzgoju može stvoriti neka pitanja održivosti – o čemu svjedoči prilično velika razlika između DAI brojeva.
  • Priroda djelimičnog rezervata koja očito djeluje na Compoundu možda neće učiniti puno da razbije neke pretpostavke da je DeFi mjehur.

Opskrba Dai on Balancera porasla je ovog tjedna. (Grafikon počinje 30. travnja.) Izvor: Složeni laboratoriji

USDC tokeni premašuju milijardu dolara kao veze oko 10 milijardi dolara

Ukupna tržišna kapitalizacija američkih kovanica (USDC) ovog je tjedna dosegla milijardu dolara nakon stalne serije novih otisaka tokena. Kao što je primijetio Gradska četvrt, kvart, opskrba USDC-a povećala se za 37% u lipnju i za 93% do danas.

Unatoč prekretnici, stabilcoin s podrškom za Coinbase i Circle i dalje je druga gusla u odnosu na USDT. The tržišna kapa Tetherova stabilnog novca i dalje je nešto manje od 10 puta više od USDC-a, unatoč tome što tjednima nije izdao novi otisak.

Ključna za poneti

  • Iako Tetherov pisač ostaje isključen, vidjeli smo kontinuiranu potražnju za USDC-om – što bi neki mogli vidjeti kao regulatorno prihvatljiviji stabilcoin.
  • USD Coin ostaje drugi po veličini stabilcoin s velikom razlikom, a Paxos Standard zauzima treće mjesto na manje od 25% tržišne kapitalizacije USDC-a.

Tržišna kapitalizacija kovanica u USD dosegla je milijardu dolara 1. srpnja. Izvor: CoinGecko

Porezna uprava želi pratiti novčiće za privatnost

Američka Uprava za unutarnje prihode traži informacije o alatima koji će vam pomoći u praćenju kovanica za privatnost, BTC drugoslojnih protokola izvan mreže i bočnih lanaca.

Kovanice za privatnost koje se spominju poimence uključuju Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) i Horizon (ZEN). Izuzeti spomenuti protokoli izvan lanca uključuju Lightning Network, Raiden Network i Celer Network. Plazma i OmiseGo također su spomenuti kao bočni lanci.

Rok za dostavu odgovora za pilot program je 14. srpnja.

Ključna za poneti

  • Uz mnoštvo alata za praćenje koji su već dostupni za rješavanje BTC blockchaina, poput rješenja Chainalysis-a, IRS sada usmjerava pogled na zamagljeniji blockchains kovanog novca..
  • Neki su kovanice za privatnost plasirali na tržište kao jedini način za održavanje nečije financijske privatnosti u budućnosti pojačanog financijskog nadzora. Međutim, regulatorni organi žele zaustaviti takve ideje.

Balancera iscrpio je haker za 500.000 USD

U ponedjeljak je Balancer Pool – pružatelj likvidnosti u decentraliziranom financijskom prostoru – hakiran eksploatacijom zbog koje je protokol objavio tokene u vrijednosti od pola milijuna dolara.

Posebno je pogođena Statera (STA). Haker je posudio 23 milijuna dolara WETH tokena podržanih eterom u flash kreditu prije trgovanja protiv sebe sa STA. Prema post na blogu od Balancerovog glavnog tehnološkog direktora, Mikea McDonalda, prekršitelj je napeo STA fond likvidnosti krećući se 24 puta naprijed-natrag između investicijskog tokena i WETH-a – čime je prevario sustav. Isto iskorištavanje korišteno je i pomoću omotanih bitcoina (WBTC), Chainlink (LINK) i Synthetix Network Token (SNX).

Ključna za poneti

  • Iako je DeFi trenutno najzanimljivija stvar u kripto, eksploatacije poput hacka Balancer pokazuju da je prostor još uvijek nezreo i možda nije izgrađen na tako čvrstim temeljima kao što neki mogu pomisliti.
  • S decentraliziranim financijama dolazi do nedostatka centralizirane kontrole. Međutim, također postoji izrazit nedostatak centralizirane zaštite.

Cijena BAL-a općenito je padala tijekom posljednjih sedam dana. Izvor: CoinGecko

Bitcoin i S&P 500

Korelacija između cijene Bitcoina i S&P 500 dosegnuo je novi vrhunac svih vremena, prema podacima iz neravnine.

Rekordno visoka korelacija od 66,2% postignuta je u utorak. 

Ključna za poneti

  • Unatoč tome što mnogi zagovornici Bitcoina kriptovalutu uspoređuju s “digitalnim zlatom” ili zalihom vrijednosti, BTC se trenutno pokazuje kao više rizično sredstvo koje je povezano sa stanjem tradicionalnih tržišta.
  • Unatoč porastu od ožujka, korelacija Bitcoina sa S&P 500 prilično je hlapljiv i rijetko ostaje jak.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner