Pregled razmjena bitcoin opcija

Opcija je ugovor između kupca i prodavača u kojem kupac ugovora ima pravo, ali ne i obvezu, obavljati transakcije po određenoj opcionalnoj cijeni određenog datuma (istek).

Tržišna potražnja za opcijama ima tendenciju povećanja s porastom volatilnosti, to jest što je veća volatilnost skuplja je call ili put opcija. Kao što je prikazano u nastavku, iako je volatilnost Bitcoina postupno opadala od 2012. godine, i dalje je mnogo veća od većine ostalih financijskih instrumenata. Na tržištu postoji ogromna potražnja za Bitcoin opcijama.

Uobičajeni model cijena opcija je Black-Scholesov model (koji se naziva BS model). Iz formule modela može se vidjeti da je premija opcije monotono rastuća funkcija volatilnosti. Pod uvjetom da su ciljana cijena, cijena izvršenja, kamatna stopa i vrijeme isteka nepromijenjeni, premija opcije određuje se volatilnošću. Kako se volatilnost povećava, premija za opciju raste.

Pod premisom fiksnog gubitka kao premije za opciju, opcija korisnicima nudi proizvod s ograničenim gubicima i neograničenim povratom. Profitabilnost korisnika opcija ovisi o shvaćanju trendova volatilnosti: kupujte opcije kada je volatilnost niska, a prodajte opcije kad je volatilnost velika.

Volatilnost se može podijeliti na impliciranu volatilnost i realiziranu volatilnost. Naznačena volatilnost izračunava se na temelju premije opcije, dok se realizirana volatilnost izračunava na temelju povijesne cijene. Prvo je očekivana volatilnost tržišta i ima određenu predviđanje.

Općenito, što je dulje razdoblje, veća je vjerojatnost velike volatilnosti opcije, pa je duže razdoblje opcije, veća cijena. Kada je implicirana volatilnost slična realiziranoj volatilnosti, premija za opciju obično se smatra razumnom vrijednošću na temelju povijesnih kriterija; kad je prva mnogo veća, to znači da je trenutna implicirana volatilnost precijenjena, što pogoduje prodaji opcija; u suprotnom, pogodno za kupnju opcija.

Podaci tvrtke Skew pokazuju da je od 26.9.2018. Gotovo jedna trećina vremena Ostvarena volatilnost veća od implicirane volatilnosti, što je ukus za kupnju opcija, a preostalo vrijeme veća implicirana volatilnost favorizira opcije prodavati.

Neizvjesne posljedice izazvane budućim događajima pomoći će u promicanju implicirane volatilnosti. Nadolazeće prepolovljenje Bitcoina i različiti geopolitički događaji vjerojatno će donijeti Bitcoin u novo visoko razdoblje implicirane volatilnosti 2020. godine, što također olakšava promociju proizvoda s mogućnostima razmjene.

Analiza glavnih razmjena opcija

Trenutno glavne burze opcija uglavnom uključuju OKEx, Deribit, LedgerX, Binance JEX, CME, FTX i Bakkt. Među njima, ugovori Bakkt i CME imaju veći multiplikator ugovora i naginju institucionalnim korisnicima; S druge strane, OKEx, Deribit, LedgerX, Binance JEX i FTX ugodniji su za opće korisnike. Vrijedno je spomenuti da su mehanizmi kontrole rizika OKEx-a i Deribita cjelovitiji, čime se može izbjeći nepotrebna prisilna likvidacija uzrokovana ekstremnim cijenama i posvetiti veća pažnja zaštiti interesa investitora.

Proveli smo analizu prometa na web stranicama na pet burzi, isključujući Bakkt i CME. Osnovni podaci prikazani su u nastavku.

Što se tiče posjeta, od pet razmjena najveći udio imao je OKEx koji je dosegao 39,56%, a slijede Deribit, FTX, LedgerX i Binance JEX. No, nedavno je FTX nadmašio Deribit.

Što se tiče geografske distribucije korisnika, korisnici ovih pet burzi uglavnom su koncentrirani u Kini, Sjedinjenim Državama, Rusiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Među njima je OKEx zauzeo prvo mjesto u Kini, Rusiji i Francuskoj.

Što se tiče prometnih kanala, promet pet razmjena uglavnom dolazi iz korisnikovih izravnih pretraživanja domena, nakon čega slijede pretraživanja ključnih riječi putem tražilica. To pokazuje da pet razmjena ima veću svijest o robnoj marki.

Osim toga, proučavali smo i više korisnika ovih pet razmjena. “Usporedna publika” označava da kada korisnici posjete jednu od domena, isti dan posjete i druge domene. Ovaj pokazatelj uglavnom odražava jaku konkurenciju između burzi. Otkrili smo da se trenutno preklapaju samo korisnici Deribita i LedgerX-a, dosežući čak 24,80%.

Iz perspektive protoka Bitcoina, preklapaju se samo OKEx i Deribit. Ukratko, može se vidjeti da je tržište opcija i dalje tržište plavog oceana, a razina konkurencije nije jako visoka. Ima još puno mjesta za ulazak na druge razmjene.

Trenutno su TOP5 razmjene u opsegu trgovanja Bitcoin opcijama Derbit, OKEx, CME, LedgerX i Bakkt.

Među njima Derbit zauzima 95,42% tržišta bitcoin opcija, a drugo mjesto OKEx čini samo 3,38%. Od trenutka lansiranja proizvoda, Deribit je lansirao opcijske proizvode u kolovozu 2016., a OKEx upravo je lansiran u prosincu 2019. Deribit ima snažnu prednost prvog pokretača.

Međutim, iz podataka na terminskom tržištu može se vidjeti da je Bitmex, koji je ranije lansirao ročni proizvod, uvijek zauzimao najveći udio u terminskom prometu, ali ga je nedavno pretekao OKEx. S ove točke gledišta, OKEx ima veću prijetnju Deribitovom udjelu na tržištu opcija.

Iz gornjih podataka možemo znati da postoje samo dvije burze koje zauzimaju 3% tržišnog udjela opcija, Deribit i OKEx. Ove dvije razmjene mogu predstavljati cjelokupan opseg trgovanja Bitcoin opcijama. Kao što se može vidjeti sa donje slike, nedavni opseg transakcija Bitcoin opcija dosegao je više od 150 milijuna, a otvoreni interes također je dosegnuo novi maksimum u posljednjih godinu dana. Tržište bitcoin opcija nalazi se u razdoblju brzog rasta.

Gledajući raspodjelu otvorenih kamata na datum isteka, korisnici su koncentriraniji na kvartalne opcijske ugovore. Iz tradicionalne perspektive tržišta opcija, tjedne su opcije općenito privlačnije špekulativnim maloprodajnim ulagačima u vezi s objavljivanjem ekonomskih podataka i najavama zarade; tromjesečne su opcije općenito privlačnije upraviteljima fondova i institucionalnim ulagačima koji su navikli rebalansirati portfelje posljednjeg dana tromjesečja. Iz ove perspektive, trenutno tržište opcija još uvijek se uglavnom sastoji od institucionalnih korisnika, a mali ulagači i dalje trebaju povećati svoja ulaganja u obrazovanje.

Sažetak tržišta bitcoin opcija i Outlook

Trenutno se tržište opcija Bitcoin sastoji od četiri kampa. Razmjene opcija vođene Deribitom s prednostima prvog pokretača i većom koncentracijom; uspostavljene razmjene koje vode OKEx i Binance; institucionalni korisnici koje vode Bakkt i CME; i inovativne burze u nastajanju koje vodi FTX, a koje zajedno čine tržište bitcoin opcija. Kao tržište opcija kriptovaluta koje je još uvijek zeleno, u budućnosti će zasigurno ući više proizvoda s opcijama.

Što se tiče budućih izgleda, dok se razvoj tržišta bitcoin opcija približava tradicionalnom modelu tržišta opcija, stvorit će i raznolikije proizvode s opcijama na temelju karakteristika samog tržišta kriptovaluta.

Binarne opcije

Binarna je opcija jednostavnija, a troškovi obrazovanja korisnika niski. Korisnici binarnih kripto opcija uglavnom su koncentrirani u proizvodima za predviđanje, kao što su Augur, Gnosis, BetMoose, Predictious itd. Suradnja s njima izvrstan je način da burze obrazuju, privuku i vode korisnike.

Opcija za sedlo

Za međubankarske opcije korisnici istovremeno kupuju i stavljaju opcije po istoj cijeni opomene. Ne trebaju prosuđivati ​​hoće li porasti ili pasti. Sve dok je imovina daleko od udarne cijene, mogu ostvarivati ​​dobit.

Opcija indeksa

Opcije indeksa sastoje se od glavnih valuta i altcoin-a srednje ili male tržišne kapitalizacije, što može smanjiti operativni rizik korisnika.

Financijske mogućnosti

Na temelju robnih opcija razvijat će se financijske opcije temeljene na Bitcoinu, poput opcija temeljenih na Bitcoinovom fiksnom depozitu, tečaju stablecoina i opcijama itd..

OTC opcije

Oni su prilagodljive OTC opcije. Korisnici mogu prilagoditi opcije kojima žele trgovati prema vlastitim potrebama, kao što su postavljanje cilja opcije, call ili put, cijena udara, vrijeme isteka opcije, količina i smjer trgovanja itd. Kako bi udovoljili raznim potrebama različitih korisnika.

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner