Prvi DCEP bankomat isproban u Shenzhenu, šangajskom financiranju pokretanja blockchaina

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga

Slika kineskog tržišta

Bio je to tjedan bogate događajima za kinesku industriju blockchaina i kriptovaluta. 

Poljoprivredna banka Kine – jedna od zemlje "Velika četvorka" banke – provele su probe depozita i povlačenja za kineska elektronička plaćanja s digitalnom valutom ili DCEP. Probno je ispitivanje trenutno dostupno na brojnim bankomatima AgBank-a u Shenzhenu.

Na istočnoj obali Kine, šangajska vlada dodijelila je 5 milijuna dolara bespovratnih sredstava za istraživanje blockchain startupu Conflux.

U međuvremenu, 500.com – kineska tvrtka za sportsku lutriju koja kotira na njujorškoj burzi – sklopila je ugovor o kupnji strojeva za rudarenje bitcoina vrijedan približno 14,4 milijuna američkih dolara.

Evo svega što ste možda propustili u vezi s ovim pričama i još mnogo toga, u ovotjednom izdanju časopisa China Market Watch od OKEx Insights.

Kineska poljoprivredna banka omogućuje DCEP pokusna ispitivanja bankomata

Kineska poljoprivredna banka je navodno ispitivanje depozita i povlačenje DCEP-a s korisničkih čekovnih i štednih računa. Usluga je trenutno dostupna u velikom broju automatiziranih bankomata AgBank u Shenzhenu.

AgBank planira proširiti suđenje DCEP-om na plaćanja komunalnih usluga i usluge e-uprave.

Ključna za poneti

  • Ovo je prvo suđenje DCEP-u koje uključuje bankomate.
  • AgBank je nedavno najavila osnivanje istraživačkog laboratorija DCEP u Shenzhenu – pojačavajući konkurenciju u ovom području s Kineskom građevinskom bankom.

Conflux od Šangaja dobiva 5 milijuna dolara bespovratnih sredstava za istraživanje

Šangajski odbor za znanost i tehnologiju, zajedno s vladom okruga Changning, dodijelio je 5 milijuna dolara za blockchain startup Conflux. Financiranje će navodno biti korišten za potporu istraživanju predloženog zrakoplovnog lanca opskrbe izgrađenog na mreži projekta.

Ključna za poneti

  • Conflux, koji već ima kontinuirano istraživačko partnerstvo sa vladom Šangaja, postaje popularan projekt za vladine inicijative. 
  • Obje stranke udružio pokrenuti Institut za istraživanje stabala u rujnu 2020. Istraživački institut bio je jedan od 57 entiteta popisana na Šangaju "Plan tehnoloških inovacija" u prosincu.
  • Startup iz Pekinga prijateljski je raspoložen i prema ostalim općinskim vladama. Na primjer, Conflux je dobio službenu osobu indosament vlade Hunan u vezi s njezinim stvaranjem blockchain laboratorija.

Tvrtka za lutriju s liste NYSE kupuje strojeve za rudarenje bitcoina

Kineska tvrtka za sportsku lutriju 500.com ima ušao u konačni ugovor o kupnji za nabavu strojeva za rudarenje bitcoina. Tvrtka s NYSE-ove liste dionica očekuje da će za dovršetak kupnje izdati svoje redovne dionice klase A vrijedne približno 14,4 milijuna USD. 

Pojedinosti o prodavaču nisu objavljene, a očekuje se da će kupnja biti završena u prvom tromjesečju 2021. godine.


Ključna za poneti

  • Kada se kupnja rudarske opreme dovrši, 500.com će posjedovati S17, T17 i S9 rudarske modele tvrtke Bitmain. Također će posjedovati M20 iz MicroBT-a. 
  • The Cijena dionica od 500.com porasla je za 11% nakon najave.

Dionice 500.com znatno su porasle od 5. siječnja 2021. Izvor: Google

Prodaja automobila u Kini rasla je deveti mjesec zaredom

Tržišta dionica u Hong Kongu i Kini ovog su tjedna skromno rasla. U vrijeme pisanja ovog članka, Shanghai SE Composite i CSI 300 trenutno se trguju na 3.599 i 5.578 – s tjednim dobitkom od 1,35%, odnosno 2,96%. U Hong Kongu je Hang Seng indeks ovog tjedna porastao za 1,98% i trenutno iznosi 28.241.

Tržišta dionica u Hong Kongu i Kini blago su porasla ovaj tjedan. Izvor: Trading Economics, Investing.com

Ključna za poneti

  • Iako su mjesečna povećanja prodaje automobila pojačala tržišta zemlje, godišnja prodaja automobila u Kini smanjio se za 6,8% od prošle godine. Pad bi se mogao pripisati gašenju tvornica i poduzeća povezanom s COVID-om u prvoj polovici 2020. godine.
  • Prodaja električnih vozila u Kini porasla je na 1,17 milijuna jedinica. Ta će brojka vjerojatno još rasti nakon Tesline neočekivano lansiranje svojih električnih terenaca Model Y 1. siječnja 2021.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map