Square ulaže u BTC, McAfee biva uhićen, a Revolut povećava kripto poslovanje

Najveće tjedne priče iz svijeta kriptovaluta koje ste možda propustili

Ovaj tjedan zabilježene su brojne zapažene priče iz svijeta kriptovaluta. Saznali smo da je jedna velika tvrtka za financijske usluge dodijelila 50 milijuna dolara u BTC, jedan glavni kripto zagovornik uhićen je zbog utaje poreza, a jedna poznata fintech banka seli se dalje u prostor digitalnih valuta. U međuvremenu, središnje banke širom svijeta pomno ispituju CBDC.

Evo svega što trebate znati o ovim pričama i još mnogo toga u ovotjednom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

Trg Jacka Dorseyja dodijelio je 50 milijuna dolara u BTC

Square, američka tvrtka za financijske usluge u vlasništvu i pod nadzorom izvršnog direktora i suosnivača Twittera Jacka Dorseyja, najavio u četvrtak da je 1% svoje imovine dodijelio u matičnu valutu Bitcoin mreže, BTC. 

Ukupna investicija iznosi 4.709 kovanica i iznosi približno 50 milijuna dolara.

Ključna za poneti

 • Squareova investicija u BTC dolazi nakon što je tvrtka za poslovnu inteligenciju i softver MicroStrategy uložila oko 425 milijuna dolara u prvu i najznačajniju kripto valutu – signalizirajući potencijalni trend korporacija koje BTC sve više stavljaju u svoje knjige. 
 • Squareova je investicija posebno uložena, dijelom i zato što vjeruje u snagu kriptovalute. Tvrtka je to izjavila "kriptovaluta je instrument ekonomskog osnaživanja i pruža način da svijet sudjeluje u globalnom monetarnom sustavu, koji je usklađen sa svrhom tvrtke." Trgovačka financijska direktorica Amrita Ahuja također je istaknula da je tvrtka "vjeruju da Bitcoin može u budućnosti biti sveprisutnija valuta."
 • Najava je izazvala skromne dobitke i na cijeni BTC-a i na dionicama Squarea.

Procjena kvadrata u prvom je redu u porastu od sredine rujna. Izvor: TradingView

John McAfee uhićen je zbog utaje poreza i tužen zbog pumpanja ICO-a

Englesko-američki softverski magnat i zagovornik kriptovaluta John McAfee uhićen je ovog tjedna u Španjolskoj navodna utaja poreza i namjerni neuspjeh u podnošenju poreznih prijava – optužbi po kojima je uvijek kontroverzna brojka mogla provesti pet godina u zatvoru.

Uz to, Komisija za vrijednosne papire i burze Sjedinjenih Država je tužeći McAfeeja za navodno sudjelovanje u neotkrivenim i plaćenim promotivnim aktivnostima za sedam inicijalnih ponuda kovanica u 2017. i 2018. – taktika pumpe koja mu je navodno uložila 11,6 milijuna dolara u BTC i ETH, kao i 11,5 milijuna dolara u tokenima.

Ključna za poneti

 • McAfeeu nisu nepoznate polemike i vrlo je aktivan na Twitteru, a moglo bi se tvrditi da optužbe koje se protiv njega podižu nisu posebno šokantne. Tijekom balona na tržištu kriptovaluta od 2017. do 2018. godine, pojedinačni tweetovi s računa McAfeea koji spominju projekt rezultirali bi trenutnim pomicanjem cijena za novčić ili žeton – a u osnovi je bilo općepoznato da promovira projekte za plaćanje.
 • Libertarijanac i bivši predsjednički kandidat također je vrlo javno objavio svoje protuvladine stavove na društvenim mrežama – na načine, moglo bi se tvrditi, koji su bili provokativni prema DIP-u.

Središnje banke objavljuju temeljna načela CBDC-a

Središnje banke Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Japana, Švedske i Švicarske pridružile su se Federalnoj rezervi, Europskoj središnjoj banci i Banci za međunarodne nagodbe godine. objavljivanje izvještaja čiji je cilj utvrditi kako nacionalne digitalne valute mogu poboljšati provedbu monetarne politike.

Izvještaj je naslovljen "Digitalne valute središnje banke: temeljni principi i temeljne značajke" i raspravlja "temeljni principi" kako treba dizajnirati digitalne valute središnje banke.

Ključna za poneti

 • Banke tvrde da CBDC ne bi trebali zamijeniti gotovinu i druge trenutno postojeće vrste plaćanja; radije bi trebali surađivati ​​s njima – uvjerenje koje smo već čuli od ECB-a.
 • CBDC bi također trebali "ne šteti" prema novčanoj i financijskoj stabilnosti, navodi se u izvješću, istovremeno potičući inovacije i učinkovitost.
 • Izvješće iz skupine pretežno zapadnih središnjih banaka dolazi za petama kineskog uspješnog pilot-programa za vlastitu digitalnu valutu, DCEP.

Revolut postaje stoti kupac tvrtke za kripto-sigurnost Fireblocksa

Londonska fintech tvrtka Revolut je udružujući snage s tvrtkom Fireblocks za zaštitu digitalne imovine u nastojanju da brzo stvori nove značajke povezane s kripto.

Što se tiče vremena tiska, trenutno nije jasno koje će nove značajke ili proizvodi partnerstvo ponuditi.

Ključna za poneti

 • Revolut kriptovaluti nije stran. Digitalna banka trenutno ima 13 milijuna klijenata i pruža izloženost BTC-u, Eteru (ETH), Litecoinu (LTC), XRP, Bitcoin Cashu (BCH) i Stellar lumenima (XLM).
 • Revolut trenutno drži svu digitalnu imovinu u ime svojih korisnika i ne dopušta povlačenje kriptovaluta – nešto što bi se potencijalno moglo promijeniti u budućnosti, s obzirom na to da je Fireblocks tvrdio da će pomoći tvrtki u "osiguravanje platnih pruga za digitalni prijenos imovine."

Prosječna brzina raspršivanja Ethereuma dosegla je novi vrhunac svih vremena

Prosječna brzina raspršivanja od 24 sata Ethereum mreže navodno je ovog tjedna dosegla novi vrhunac svih vremena, nakon ljetnog porasta interesa industrije za decentraliziranim financijama.

Prema Glassnode, procesorska snaga mreže prešla je 250 t / s – porast od 80%, od godine do danas.

Ključna za poneti

 • Povećana brzina raspršivanja na Ethereum mreži signalizira da sve više rudara radi na kovanju novog Etera – potražnje koju gotovo sigurno pokreće kontinuirano zanimanje za sadašnje i buduće DeFi projekte zasnovane na Ethereumu, jer se ETH koristi za plaćanje naknada za transakcije..
 • Prošli mjesec rudari na mreži Ethereum vidjeli su više nagrada od naknada za plin nego blok nagrada – prvo povijesno za najistaknutiji altcoin.
 • Prirodno, mreža Ethereum sigurnija je nego ikad – jer povećana brzina raspršivanja izravno korelira s povećanom sigurnošću.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner