Standardizacija interoperabilnosti blockchaina, regionalno usvajanje DCEP-a i prepoznavanje lica na sudovima – China Market Watch

Tjedni pregled vijesti o blockchainu i kriptovalutama iz Kine i Hong Konga.

OKEx Insights pregledava najbolje kripto vijesti ovog tjedna iz Kine i Hong Konga – uključujući napore Ant Group-a na interoperabilnost blockchaina, potencijal Greater Bay-a za pilota elektroničkog plaćanja digitalnom valutom i prvu pravnu istragu zasnovanu na blockchainu u Guangzhou.

Ant Group pokreće standardizaciju interoperabilnosti blockchaina

Ant Group, podružnica kineskog tehnološkog diva Alibabe, nedavno je vodila radnu skupinu za istraživanje standardizacija interoperabilnosti blockchaina pod Institutom inženjera elektrotehnike i elektronike ili IEEE. Standard je imenovan "P3205 – Standard za blockchain interoperabilnost – Provjera autentičnosti podataka i komunikacija."

Prema projekt, standard pruža četiri protokola koji olakšavaju provjeru autentičnosti podataka i komunikaciju među blockchainsima. Ti protokoli uključuju:

 • Protokol distribuiranog identiteta
 • Protokol metapodataka
 • Ugrađeni protokol za provjeru pretvorbe
 • Međudržavni komunikacijski protokol

Ključna za poneti

 • Očekuje se da će završetak standarda P3205 poslužiti kao globalni standard za interoperabilnost blockchaina. Standard podržava učinkovitu komunikaciju i provjeru autentičnosti podataka među višestrukim modelima i razinama različitih mreža.
 • Alibaba je lider u blockchain patentima, s 62% njih koji se odnose na blockchain infrastrukturu. Alibaba trenutno posjeduje više od 30 patenata u interoperabilnosti blockchaina.
 • Ant Group pokrenuo je svoju inicijativu za interoperabilnost blockchaina, Open Data Access Trusted Service, u rujnu 2019. ODATS ciljevi za smanjenje troškova komunikacije između javnih i privatnih blockchaina.

Područje Greater Bay može biti glavno mjesto za rane DCEP pilote

Bai Hexiang, predsjednik podružnice Narodne banke Kine u Guangzhouu, rekao lokalni mediji da je prekogranično tržište trgovine na području Velikog zaljeva – regionalni spoj devet gradova, uključujući Hong Kong, Macau, Shenzhen i Guangzhou – idealno mjesto za testiranje kineske digitalne valute, elektronskog plaćanja digitalnom valutom. Prema statistikama iz podružnice Guangzhou, tržište digitalnih plaćanja u provinciji Guangdong doseglo je 11,95 bilijuna RMB u prvom tromjesečju 2020..

Bai je naglasio da su vodstvo u digitalnim plaćanjima, pristup međunarodnoj trgovini i velika baza stanovništva na području Velikog zaljeva povoljni čimbenici za veliko usvajanje DCEP-a.

Ključ za poneti

 • PBoC je pokazao rane znakove podrške razvoju blockchaina područja Greater Bay u svibnju 2020. Surađivao je s kineskom Regulatornom komisijom za vrijednosne papire kako bi objavio savjetodavni dokument za poticanje blockchain inovacija i usvajanja digitalnih valuta na tom području..

Guangzhou je prvi uveo pravnu istragu zasnovanu na blockchainu

Srednji narodni sud u Guangzhouu najavio je pokretanje blockchain rješenja za pojednostavljivanje postupka za pravne istrage 12. kolovoza.

Prema sudu, pravne istrage temeljene na blockchainu imaju četiri prednosti u odnosu na istrage na papirnatim načinima:

 • Brža vremena obrade
 • Sigurniji sustav identifikacije
 • Sljedivi tragovi revizije
 • Prikladan postupak prijave

Ključ za poneti

 • Odvjetnici u Guangzhou istražuju sudske slučajeve u raznim industrijama – poput bankarstva, poreza i upravljanja imovinom. Većina istraga ostaje na papiru. Sustav istrage zasnovan na blockchainu pojednostavljuje KYC postupke suda zahtijevajući prepoznavanje lica za odvjetnike i podnositelje zahtjeva za svaki slučaj.

Novi RMB zajmovi i socijalno financiranje nadilaze tržišna očekivanja

Na tržištu dionica u Kini ovaj je tjedan zabilježen blagi pad. Shanghai SE Composite i CSI 300 trenutno se trguju na 3.330 i 4.656, uz lagani tjedni pad od 1,67%, odnosno 2,24%. Indeks SZSE Blockchain 50 iznosi 3.940, s tjednom promjenom vrijednosti od -5,3%. Za Hong Kong je Hang Seng indeks ovaj tjedan porastao za 1,31% i trenutno iznosi 25.246.

Lagani pad na kineskom tržištu dionica djelomično je potaknut najnovijim ažuriranjima novih RMB zajmova i ukupnim socijalnim financiranjem. U srpnju su kineske banke odobrile 0,99 bilijuna RMB novih zajmova – što je premašilo očekivanih 1,2 bilijuna RMB. Ukupno socijalno financiranje u zemlji, kao široka mjera kredita i likvidnosti u gospodarstvu, doseglo je u srpnju 1,69 bilijuna RMB i nije ispunilo očekivanih 1,85 bilijuna RMB. Ovi lošiji ekonomski pokazatelji doveli su do blagog pada na kineskom tržištu dionica ovog tjedna.

Izvedba kineskih tržišnih indeksa. Izvor: Trading Economics, Investing.com

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner