Stopa raspršivanja bitcoina vjerojatno će pasti i cijena će se suočiti s pritiskom Kratkoročno prepolovljenje posta: analiza

Dva glavna novčića temeljena na Bitcoin (BTC) mreži završila su prepolovljenje blokovskih nagrada prošlog tjedna. Prema Podaci OKLink, Bitcoin Cash (BCH) – tvrda vilica Bitcoina – dosegao je visinu bloka od 630 000 u 12:20 UTC 8. travnja i pokrenuo događaj prepolovljavanja koji je smanjio nagrade za rudarstvo s 12,5 BCH na 6,25 BCH po miniranom bloku.

Prepolovljenje Bitcoin SV (BSV) – tvrde vilice Bitcoin Casha – stiglo je kratko vrijeme nakon BCH-a i otprilike mjesec dana prije Bitcoina. 10. travnja 00:48 UTC, BSV dovršen njegov događaj smanjenja nagrade za 50 posto.

Upadanje brzine raspršivanja nakon prepolovljenja

Podaci Bitinfocharts.com pokazuju da su i BCH i BSV imali značajne rezultate brzina raspršivanja – brzina uređaja za kriptokopanje – pada dan nakon njihovog prepolovljenja. Stopa raspršivanja BCH-a pala je za oko 50 posto, s 3,58 EH / S na 1,85 EH / S, a BSV je pao za 70 posto sa 3,01 EH / S na 0,92 EH / S.

BCH – BSV povijesni grafikon bruto stope. Izvor: bitinfocharts.com & OKEx

Poniranje je bilo podijeljeno u dva dijela. Prvo, BCH-ova stopa raspršivanja imala je gubitak nakon što se prepolovila 8. travnja, dok je stopa raspršivanja BSV-a u međuvremenu porasla. Drugo, nakon što se BSV prepolovio 10. travnja, brzina raspršivanja BSV-a znatno se smanjila, a dio računalne snage na toj mreži tekao je u BTC.

Taj se fenomen može objasniti činjenicom da nakon prepolovljenja, ako cijene kovanica i fiksni troškovi rudarstva ostanu nepromijenjeni, prihod rudara pada gotovo prepolovljen. To znači da će nastavak kopanja na lancima nakon prepolovljenja biti manje isplativ. Što je veća brzina raspršivanja, to je jače nadmetanje u rudarstvu i obrnuto.

Nagli pad brzine raspršivanja pokazuje da su mnogi rudari isključili svoje rudarske platforme ili premjestili svoju moć na druge kovanice.

Analitičari OKEx-a predvidjeli su ovu situaciju u prethodnom članku Market Watch Weeklya, napominjući da ćemo „u razmaku između prepolovljenja vidjeti kako mnogi rudari migriraju u BTC mrežu radi profitabilnijeg rudarstva, čineći da hashrate mreže raste i prosječni trošak rudarstvo skuplje. ”

Trenutna brzina raspršivanja BTC-a agresivno je porasla na 119 EH / S, od 14. travnja, što je otprilike 20 posto više u odnosu na BSV-ov dan prepolovljenja (10. travnja), prema podacima Bitcinforcharts.com. Uz to, BTC lanac sada kontrolira više od 95 posto raspodjele brzine raspršivanja između sva tri blockchaina, prema podacima iz Ples novčića.

BTC povijesni grafikon hash stopa. Izvor: bitinfocharts.com

Posljednja značajna računalna bitka za kripto bila je krajem 2018. godine, kada je BCH teško račvao, a BSV stvorena. Tada je hash-rat između BCH-a i BSV-a zamalo doveo do rudarenja spiralu smrti za Bitcoin, budući da su oba račvasta lanca isisala računarsku snagu iz Bitcoin mreže. To je vrijeme ujedno bilo i razdoblje od dna cijene Bitcoina, kada je doseglo oko 3.800 dolara. 


Cijene su u skladu s promjenama brzine raspršivanja

S cjenovne strane, sva sniženja cijena sve tri kovanice podudarala su se s krajem prepolovljenja BSV-a. Bitcoin je pao za oko 7 posto u 24 sata nakon prepolovljenja BSV-a, sam BSV pao je čak 15 posto u istom razdoblju, a BCH otprilike 10 posto.

S druge strane, i BCH i BSV doživjeli su brzi rast u sedam dana koji su doveli do njihovog prepolovljenja. BCH je u sedam dana ostvario ukupni rast od gotovo 20 posto, a BSV je u istom razdoblju okupio više od 30 posto. BTC je porastao samo 10 posto tog tjedna.

BCH vs BSV vs BTC 1H grafikon. Izvor: TradingView

Cijena bitcoina nakon prepolovljenja

Prošlotjedni događaji prepolovljavanja mogu se smatrati simulacijama nadolazećeg prepolovljivanja Bitcoina u svibnju. Cijena BSV-a dosegla je vrh oko dva mjeseca prije prepolovljenja, a BCH je dosegao vrhunac u istom vremenskom razdoblju.

Na temelju ovog obrasca, razumno bi bilo predviđanje da je BTC ili već dosegnuo svoj nedavni vrhunac sredinom veljače – kada se kovanicom trgovalo preko 10.000 USD – ili će započeti novi bikovski trend dva tjedna prije prepolovljenja. Nakon prepolovljenja, brzina raspršivanja Bitcoina vjerojatno će pasti, a cijena će biti pod pritiskom.

BCH vs BSV vs BTC 1D grafikon. Izvor: TradingView

Što kažu drugi analitičari

Istraživači analitike podataka i obavještajne tvrtke Xangle primijetili su u a izvješće objavljeno 9. travnja da usprkos velikom porastu cijene i brzine raspršivanja BTC već svjedočili nakon svakog prepolovljenja, upozoravaju da bi treće prepolovljenje moglo biti drugačije. Izvještaj također napominje da su rudari bili „najviše pogođeni“ od svih uključenih tržišnih sudionika BTCSe prepolovio.

Ali neki su rudari optimističniji. Prema drugom izvještaj o istraživanju objavljeno 7. travnja u rudarskoj operaciji Genesis Mining, više od polovice ispitanika ankete misli da će cijena BTC-a porasti nakon smanjenja nagrade.

Ostali analitičari iz kripto zajednice imaju ispitan bez obzira je li učinak nadolazećeg prepolovljenja već cijenjen. Ostali – gledajući dugoročno trendove koji su slijedili prethodna prepolovljenja Bitcoina – podrazumijeva da će ta kriptovaluta u nekom trenutku nakon prepolovljenja doseći novu cijenu svih vremena.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map