Tether crne liste, Dogecoin postaju virusni, a Coinbase može postati javni – kripto vijesti tjedna

Bio je to naporan tjedan u svijetu blockchaina i kriptovaluta. OKEx Insights pregledava prvih pet kripto vijesti koje trebate znati o ovom tjednu.

Slika vijesti tjedna

Tether gubi žalbu iz New Yorka i stavio je adrese na crne liste

Tekuća pravna saga između Bitfinexa i njujorškog Ureda državnog odvjetništva započela je još jedno poglavlje ovog tjedna. Državni žalbeni sud vladao opravdan je NYOAG koji traži dokumente u tijeku istrage, unatoč tvrdnjama Bitfinexa da regulator nije nadležan za to.

NYOAG je tvrdio da je iFinex, matična tvrtka Tethera, miješao korisnička sredstva, prikrivajući gubitak Bitfinexa od 850 milijuna dolara.

Važna presuda prethodila je izvješćima da je Tether stavio na crnu listu 39 adresa – od kojih su 24 označene 2020. godine – na bloku Ethereum koji drži stabilnicoin tvrtke USDT. Prema analizi iz Gradska četvrt, kvart, adrese na crnoj listi ove godine iznose 5,51 milijuna dolara.

Ključni za poneti:

 • Povoljna odluka za NYOAG pojačava svoje ovlasti za istraživanje prijevara prema Martinovom zakonu, strogom njujorškom zakonu o borbi protiv prijevara.
 • Bitfinex, Tether i iFinex sada će biti stavljeni pod jače svjetlo pozornosti kako se nastavlja pravna bitka.
 • USDT je ​​daleko najpopularniji stabilancoin na svijetu, ali potražnja za USD-vezanim tokenom sada može naglo naglo pasti.
 • Crna lista Ethereum adresa s USDT-om ilustrira činjenicu da je Tether, unatoč svojim pravnim bitkama, spreman surađivati ​​s policijom i pridržavati se financijskih propisa.

Dominacija USDT-ove tržišne kapitalizacije u odnosu na druge stabilne kovanice. Izvor: Messari

Coinbase navodno želi izaći u javnost

Coinbase Inc. navodno želi izaći na tržište, ukoliko bilo koji potencijalni unos odobri američka Komisija za vrijednosne papire.

Prema izvorima koji su razgovarali s Reuters, burza digitalne imovine sa sjedištem u San Franciscu u procesu je zapošljavanja investicijskih banaka i odvjetničkih društava kako bi poduprla potencijalnu prijavu DIP-u – koja bi mogla biti podnesena već ove godine.  

Namjera Coinbasea za izravnim uvrštavanjem ostaje nepotvrđena od trenutka tiska.

Ključni za poneti:

 • Ako Coinbase uspješno izađe na tržište, to bi označilo značajnu prekretnicu u glavnom prihvaćanju kriptovaluta i digitalne imovine.
 • Važno je napomenuti da razmjena navodno neće provoditi tradicionalnu početnu javnu ponudu, obično poznatu jednostavno kao IPO. To znači da ne bi prodavao nove dionice.

Opseg trgovanja bitcoinima na Coinbaseu. Izvor: data.bitcoinity.org

CFTC razvija sveobuhvatan skup kripto propisa


U nastojanju da „razvije holistički okvir za promicanje odgovornih inovacija u digitalnoj imovini“, Američka komisija za trgovinu robama razvila je sveobuhvatan set propisa o kriptovalutama..

Okvir je dio regulatora derivata finalizirani strateški plan za 2020. godinu2024.

Ključni za poneti:

 • BTC i ETH su klasificirani kao roba i kao takvi potpadaju pod nadležnost CFTC-a – stoga su zakonski terminski ugovori trenutno dostupni za obje.
 • S povećanom jasnoćom o tome koje su kriptovalute roba ili vrijednosni papiri, mogli bismo primijetiti porast terminskih rokova digitalne imovine.
 • CFTC pokazuje želju za poticanjem inovacija “izbjegavanjem pravila i pristupa koji odražavaju poslovnu praksu koja je davno prošla.”

Dogecoin naglo poraste nakon što TikTok video postane viralan

Dogecoin je podivljao ovaj tjedan nakon što je TikTokov video o zloglasnom mem novcu postao virusan, što je izazvalo golema povećanja volumena i cijene trgovanja.

Podaci Google trendova za pojam za pretraživanje “Dogecoin”. Izvor: Google Trends

Kao što je primijetio Gradska četvrt, kvart, obim trgovine na burzama koje kotiraju DOGE narastao je za 600% od 6. srpnja do 7. srpnja. 

Istodobno, cijena altcoina porasla je s najnižih 0,0023 dolara na najviših 0,0029 dolara prije nego što je 8. srpnja dosegla 0,0056 dolara – rast od dna do vrha za otprilike 141%.

Grafikon cijena Dogecoina tijekom zadnjih 7 dana. Izvor: CoinGecko

WikiLeaks prihvaća plaćanja Bitcoin Lightning Network

Službena trgovina WikiLeaks sada prihvaća BTC plaćanja putem Lightning Network-a, drugorazrednog Bitcoin protokola plaćanja.

Trgovina robom je, kao što i samo ime kaže, povezana s WikiLeaksom – a sav prihod usmjeren je na financiranje poslovanja međunarodne neprofitne organizacije.

Ključna za poneti

 • WikiLeaks je bio jedan od najranijih usvojitelja Bitcoin plaćanja, prihvativši BTC već 2011. Držeći se svoje forme, sada je jedan od najranijih dobavljača koji je prihvatio plaćanja putem još uvijek uglavnom eksperimentalne Lightning Network.
 • Povećano usvajanje dobavljača moglo bi ojačati snagu Lightninga, koji posljednjih mjeseci nije proveo puno vremena u središtu pozornosti.

Kapacitet Bitcoin Lightning mreže u BTC (narančasta) i USD (plava). Izvor: Bitcoin Vizuali

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map