Tokenizirani bitkoini, burze pod vatrom i TRX kao sigurnost: kripto vijesti tjedna

OKEx Insights predstavlja pet najboljih kripto vijesti proteklog tjedna.

Bittrex i Poloniex dodani su u tužbu protiv Bitfinexa i Tethera

Dodane su razmjene kriptovaluta Bittrex i Poloniex izmijenjena kolektivna tužba protiv Bitfinexa, Tethera i povezanih entiteta.

U tužbi, izvorno podnesenoj u listopadu 2019. i ažuriranoj ovog tjedna, navodi se da su Bitfinex i Tether manipulirali tržištem kriptovaluta napuhavanjem cijena prevarantskom taktikom. Kao što objašnjava službena žalba:

“U stvarnosti je Tether sebi izdao milijarde USDT bez potpore u američkim dolarima – jednostavno stvarajući USDT iz ničega. Tether je skrivao tu činjenicu ‘prodavši’ novoizdani USDT Bitfinexu, kripto-burzi koja je u tajnosti bila u vlasništvu i kojom su upravljali isti pojedinci koji su bili u vlasništvu i upravljali Tetherom. Budući da su Bitfinex i Tether u osnovi bili isto, Tether je mogao jednostavno prenijeti novoizdani USDT na svoj račun na Bitfinexu, a da nije dobio američke dolare u zamjenu, kao što se tražilo od stvarnih kupaca. “

U međuvremenu se navodi da su Bittrex i Poloniex svjesno sudjelovali u shemi tiska USDT prenoseći velike iznose svjesno neraspoloženih privezaka.

Ključni za poneti

 • Tetheru nisu nepoznate polemike i trenutno je uključen u pravnu bitku s državnim odvjetnikom u New Yorku. Ova vijest samo dodaje ulje na vatru.
 • Izmijenjena parnica tužbe protiv Tethera i povezanih tvrtki raste, a nove optužbe dodane su kao optuženici. Možda postoji mogućnost dodavanja drugih razmjena kriptovaluta.
 • Ako se parnica dobije, nesumnjivo bi se osjećali udarni valovi u cijeloj industriji, a cijena Bitcoina vjerojatno bi negativno reagirala.

Tokenizirani bitcoini na Ethereumu koji premašuju Lightning i Liquid

Što se tiče Bitcoin transakcija izvan lanca, projekti zasnovani na Ethereumu, poput WBTC i imBTC, trenutno su najpopularniji odabiri – prednjače poznati projekti temeljeni na Bitcoinima poput Lightning Network i Liquid.

Kako izvještava CoinDesk, postoje 70 posto više bitcoina na tim Ethereum projektima nego tada na Bitcoin sporednim lancima spomenutim gore. Nadalje, tokenizirana ponuda Bitcoina porasla je 330 posto u 2020. godini.

Grafikon ukupne vrijednosti zaključane u WBTC. Izvor: DeFi puls

Ključna za poneti

 • Više mogućnosti za izvanlančane Bitcoin transakcije pružaju više izbora korisnicima, olakšavajući usvajanje.
 • Raznolikost Ethereumovih slučajeva upotrebe ilustrira sve veći broj tokeniziranih bitcoina. Razumljivo je da ćemo i dalje nastaviti rasti slučajeve upotrebe.

“Crypto Mom” ​​Hester Peirce nominirana za drugi SEC mandat

Hester Peirce, koju neki u kripto krizanju nazivaju “Crypto Mom” ​​zbog svog zagovaranja industrije – bila je nominiran služiti drugi mandat kao član američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) do 2025. godine.

Peirce je u povijesti bio snažni zagovornik blockchain tehnologije i suprotstavio strog stav SEC-a o kriptovalutama.


Ključna za poneti

 • Peirce je jedini član SEC-a koji je izrazio protivljenje odbijanju zahtjeva za Bitcoin ETF. Ako joj se odobri drugi mandat, vjerojatnost da će ikad vidjeti takav fond kojim se trguje na burzi, u najmanju ruku, nije oštećena.
 • Peirce je također zagovarao samoregulaciju i sigurnu luku SEC-a za projekte s decentraliziranim tokenima.

Europol postavlja pogled na Bitcoin alat za privatnost Wasabi novčanik

Europol navodno cilja na privatnost, otvoreni izvor Bitcoin novčanika, Wasabi novčanik.

Vijest je prvi izvijestio CoinDesk nakon izvještaja agencije za provođenje zakona “samo za provođenje zakona” o novčaniku koji je procurio na Telegramu. Propuštanje je kasnije potvrdilo Europolovo odjeljenje za tisak.

Europol-ov Europski centar za kibernetski kriminal (EC3) citirao je podatke Chainalysis-a, vodeće tvrtke za analizu blockchain-a u tom prostoru. Izvještaj navodi:

“Prema [Chainalysis], tijekom posljednja tri tjedna BTC u iznosu od gotovo 50 milijuna USD deponiran je u Wasabi, a gotovo 30% dolazi s mračnih web tržišta. Riječ je o značajnom iznosu, s obzirom na to da se procjenjuje da transakcije mračnog weba imaju samo 1% udjela u ukupnim transakcijama. “

Ključna za poneti

 • Iako ne mora nužno zaključiti da će Europol poduzeti određene mjere, izvještaj jasno ilustrira koliko su alati za privatnost Bitcoina na radaru zakona..
 • Alati za privatnost prikrivaju podatke o distribuiranoj javnoj knjizi Bitcoina, ali regulatori mogu uskočiti.

TRON-ov TRX jako podsjeća na sigurnost, kaže industrijsko vijeće

Vijeće za kripto rejting (CRC) neslužbeno je ocijenilo da su Tronovi, Nervosovi i Polkadotovi žetoni suočeni s većom vjerojatnošću da će se smatrati vrijednosnim papirima prema američkom zakonu o vrijednosnim papirima, prema popisu rejtinga sredinom travnja koji je Gradska četvrt, kvart.

Dotični neobjavljeni rejting-popis navodno je dodijelio ocjenu svakom žetonu od 4,75 od 5,00, što znači da oni jako nalikuju vrijednosnim papirima.

Ključna za poneti

 • CRC su osnovali Coinbase, Circle, Genesis Capital i druge kripto tvrtke visokog profila kako bi pružili jasnoću u vezi s regulatornim pitanjima u vezi s kriptovalutama. Stoga njegova procjena ne znači da su TRX i drugi zapravo vrijednosni papiri u očima regulatora – samo da je vijeće utvrdilo da im sliče.
 • Ako bi SEC trebao hipotetički poslušati procjenu CRC-a, ekosustavi Tron, Nervos i Polkadot vjerojatno bi doživjeli burno iskustvo.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map