Tržišta opcija pokazuju manje entuzijazma za BTC prepolovljenje

Ključna za poneti

  • -Čini se da su trgovci opcijama stvorili neke manje bikovske postavke za nadolazeće prepolovljenje.
  • -Istodobno, čini se da su trgovci spremni platiti veće premije kako bi se kladili na pad cijene na BTC-u.
  • -Čini se da se trgovci više usredotočuju na zaštitu od negativnih rizika, a ne na nagađanja.

Pregled

Prepolovljenje bitcoin nagrade jedan je od najiščekivanijih događaja u kripto prostoru ove godine. Promatrači tržišta su bili odbrojavanje za smanjenje blok nagrade s 12,5 BTC po bloku do 6,25 BTC po bloku. Jedna od najčešćih pripovijesti na tržištu je da bi prepolovljenje moglo potaknuti sljedeću trku bikova. Kako trgovci mogu odigrati takav događaj? Kakve to informacije tržište opcija podaci bi se mogli otkriti u smislu mogućih cjenovnih akcija i raspoloženja na tržištu tijekom razdoblja prije / nakon prepolovljenja?

Srednje datirane, pomalo ITM opcije u korist

Zanimljivo je promatrati kako trgovci opcijama strukturiraju svoje trgovanje jer bi njihove postavke mogle otkriti dragocjene informacije o tome kako vide tržišta, kao i koje su strategije primijenjene. Ove informacije mogu biti korisne čak i za pojedine sudionike na tržištu.

Ono što sada možemo vidjeti je da se čini da trgovci opcijama zauzimaju konzervativniji stav o predstojećem prepolovljavanju. Podaci tvrtke Skew pokazuju da se trgovci uglavnom koriste lipanjskim ugovorima kao svojim instrumentom za špekulacije BTC cijene tijekom razdoblja prepolovljenja.

Iako ugovori koji ističu sredinom svibnja s istom udarnom cijenom mogu pružiti veću polugu i niže troškove od ugovora koji istječu u lipnju, međutim, čini se da su trgovci spremni platiti veću premiju za ulazak na tržište. Ovaj fenomen mogao bi ukazati na to da trgovci opcijama možda nisu toliko bikoviti na BTC cijene tijekom ovog razdoblja prepolovljenja.

Slika 1: BTC opcije BTC po isteku (od 28. travnja)

Izvor: Koso

Slika 2: BTC opcije OI po štrajku (od 28. travnja)

Izvor: Koso

Ovo oprezno gledište može se odraziti i na to kako trgovci odabiru opcionalnu cijenu. Slika 2 pokazuje da je većina otvorenih interesa za opcije imala udarnu cijenu od oko 7000.

Tradicionalno, investitor koji je želio imati manju izloženost riziku mogao bi odabrati opciju poziva s opcionalnom cijenom po ili ispod spot cijene temeljnog kapitala. U međuvremenu, trgovac s većom tolerancijom na rizik može favorizirati cijenu štrajka iznad promptne cijene temeljnog kapitala. Isto tako, cijena opcione cijene s opcijskom cijenom ili iznad nje konzervativnija je od cijene udara ispod spot cijene.

Dakle, iz perspektive kupnje poziva, call opcija s opcionalnom cijenom od 7000 je malo ITM opcija koja bi mogla uhvatiti potencijalne pozitivne strane kada BTC cijene rastu. Međutim, bikovitiji trgovac možda preferira OTM opciju s višom cijenom štrajka, koja može dati veću polugu. Iako se čini da ovdje nije slučaj.

Iz perspektive pisanja stavki, prodajna opcija s opcionalnom cijenom od 7000 ugovor je za OTM opciju, koji može imati veći rizik nego što ITM stavlja. Međutim, čini se da su trgovci i dalje spremni izložiti se većim rizicima na koje se mogu kladiti BTC cijene će se srednjoročno spustiti. Naravno, iza toga mogu biti neki drugi razlozi. Na primjer, trgovci su se željeli zaštititi BTC duge pozicije ili čak hedžing sa svojim davno datiranim OTM pozivima.

Da rezimiramo, podaci o datumu isteka i cijeni udarca izgledaju kao slika koja 1.) trgovci opcijama poduzimaju relativno konzervativni pristup kada je u pitanju mogućnost kratkotrajnog prepolovljavanja goriva BTC miting. 2.) Čini se da trgovci opcijama imaju malo više samopouzdanja u to BTC cijene bi mogle pasti u vremenskom okviru od oko dva mjeseca.


Živa živica, a ne nagađati

Još jedan podatak koji promatrači tržišta ne žele propustiti jest BTC omjer put / call, a to bi mogao biti još jedan pokazatelj koji upućuje na ne baš bikovski smjer.

Podaci Skewa to pokazuju BTC omjer otvorenih kamata put / call raste od sredine ožujka. Iako je usporavao, približavao se razinama prije prodaje u veljači.

Omjer otvorenih kamata put / poziv mjeri broj otvorenih opcija puta u odnosu na poziv. Rastući omjer mogao bi sugerirati da se čini da su trgovci opcijama usredotočeni na zaštitu od negativnog rizika BTC cijene, umjesto postavljanja za špekulativne trgovine.

Slika 3: BTC omjer stavljanja / poziva (od 28. travnja)

Izvor: Koso

Slika 4: BTC ATM implicirana volatilnost (od 28. travnja)

Izvor: Koso

Podrazumijevana volatilnost mogla bi biti još jedan podatak koji bi nam mogao pružiti uvid u to kako trgovci opcijama vide tržište.

Razina implicirane volatilnosti signalizira kako trgovci mogu predvidjeti buduća kretanja temeljnih podataka, u ovom slučaju, BTC. Opcije s porastom IV mogle bi ukazivati ​​na to da su ulagači očekivali da će osnovni proizvođači doživjeti veće oscilacije cijena u odnosu na njihov povijesni raspon. Isto tako, ugovori s opadajućim IV mogli bi značiti da su ulagači očekivali da će temeljni proizvodi imati nižu volatilnost cijena.

Slika 4 pokazuje da IV od BTC općenito se smanjuje od kraja ožujka i nastavlja tako. Vjerujemo da je do ovog smanjenog djelomično došlo zbog toga što se tržište oporavljalo od oživljavanja u ožujku, jer su se cijene počele stabilizirati, a očekivanja od značajnijih promjena cijena smanjila su se. Međutim, prepolovljenje također nije iznjedrilo očekivanja trgovaca da će imati neke velike pomake u cijeni. Spuštanje IV čini se da pojačava slučaj prepolovljenja i postaje "ne-događaj."

Zaključak

Čini se da mnogi podaci s tržišta opcija pokazuju da trgovci nisu bili vrlo raspoloženi BTC cijene tijekom ovog razdoblja prepolovljenja. Čini se da se njihova strategija više fokusira na zaštitu od negativnih rizika, umjesto na klađenje na veće BTC cijenama. Međutim, podaci o opcijama možda neće moći pružiti cjelovitu sliku u smislu tržišnog raspoloženja, jer su mnogi ulagači također koristili opcije kao dio svoje strategije zaštite.

U ranijoj je publikaciji Thomas Tse, voditelj kvantitativne strategije u OKExu, primijetio da bi dan prepolovljenja mogao predstavljati dobru priliku za otvaranje kratkih pozicija na BTC-u. Čitati <Arbitraža događaja: Kako trgovati polovinom> za više.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map