Trumpova naredba ‘Go After Bitcoin’, gubici Ebanga i rezignacija Wirecardom: kripto vijesti tjedna

Slika vijesti tjedna

OKEx Insights predstavlja pet najboljih kripto vijesti proteklog tjedna.

Novootkriveni komentari pojačavaju Trumpov anti-bitcoin stav

Američki predsjednik Donald Trump izričito je naložio ministru financija Stevenu Mnuchinu da “krene za Bitcoinom”, navodi se u nadolazećoj knjizi bivšeg Trumpovog zaposlenika Johna Boltona pod nazivom Soba gdje se dogodilo.

Kako je izvorno izvijestio Washington Examiner – koji je dobio naprednu kopiju memoara koji će uskoro biti objavljen – Trump je Mnuchinu dao komentar u svibnju 2018. u razgovoru u vezi s carinama i sankcijama Kini, navodeći: "Ne budite trgovinski pregovarači. Idite za Bitcoinom [za prijevaru]."

Ključna za poneti

 • Trumpovi prijavljeni komentari došli su u vrijeme kada je imala cijena Bitcoina okupilo impresivnih 33% – iako je skup kratko trajao. Cijena vodeće kriptovalute znatno će pasti u Q4 2018.
 • Komentari su također stigli u vrijeme kada su nagađanja oko toga kako će SAD regulirati kriptovalute dosezavala vrućicu.
 • Nadalje, novootkriveni Trumpovi komentari pojačavaju njegov već ustaljeni odnos prema Bitcoinu.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1149472282584072192?lang=hr

Bivši predsjednik CFTC-a tvrdi da XRP nije vrijednosni papir

XRP nije vrijednosni papir – barem, prema riječima bivšeg predsjednika Christophera Giancarla iz CFTC-a, jednog od glavnih američkih financijskih regulatora.

Dolazi mišljenje prošloga šefa američkog regulatora tržišta derivata koautor op s Conradom Bahlkeom, svojim trenutnim kolegom u odvjetničkom uredu Willkiejem Farrom & Gallagher. Članak navodi da Rippleova kriptovaluta nije niti investicijski ugovor niti potpada pod Howeyjev test koji koristi SEC, američki regulator vrijednosnih papira.

“[XPR] ne može biti investicijski ugovor jer ne postoji ugovor ili aranžman o kojem bi se moglo govoriti između Ripplea i ogromne većine vlasnika XRP-a. Suprotno tome, ugovori koje je Ripple sklopio izričito isključuju općenite nositelje XRP-a kao korisnike treće strane."

Međutim, treba imati na umu da je Willkie savjetnik Ripplea i da je dobio “određene činjenične informacije” kako bi podržao tvrdnje autora.

Ključna za poneti

 • Rasprava oko statusa XRP-a kao vrijednosnog papira daleko je od nove, a odluka vlasti dugo se čeka.
 • Giancarlovo mišljenje može pružiti uvid u to kako trenutni regulatori gledaju na Rippleovu kripto imovinu.

Većina postojećih bitcoina držana su kao dugoročna ulaganja

Većina od 18,6 milijuna bitcoina koji trenutno postoje drže se dugoročno, prema novo izvješće iz blockchain analitičke tvrtke Chainalysis.


Točnije, manje od 20% ukupne preostale zalihe bitcoina koristi se za trgovanje.

Nadalje, dodatnih 20% kovanih bitcoina smatra se “izgubljenima”, jer nisu preneseni u pet ili više godina – kao što smo nedavno saznali, ovo može zapravo biti dugoročno "šetači."

Ključna za poneti

 • Kako količina dostupnih bitcoina postaje sve rjeđa, velika ponuda bitcoina koja se dugoročno drži može postati važan izvor likvidnosti.
 • Većinu bitcoina koji danas postoje drže pojedinci ili stranke koji nikada nisu prodali više od ¼ svog udjela – što znači da većinu bitcoina uistinu drže hodleri.

Proizvođač bitcoin rudara Ebang pretrpio je gubitak od 2,5 milijuna dolara

Ebang, istaknuti kineski proizvođač hardvera za rudarstvo bitcoina, u prvom je kvartalu 2020. godine ostvario neto gubitak od 2,5 milijuna dolara.

Vijesti dolaze putem službeno financijsko otkrivanje objavljeno ovog tjedna u IPO-ovom prospektu s SEC-om.

Ključna za poneti

 • Prijava koja ilustrira Ebangov neto gubitak ukazuje na to da je tvrtka bliža tome da postane drugi javni proizvođač bitcoin rudara na burzi Nasdaq, nakon Kanaana.
 • Neto gubitak Ebanga prati pad cijene kanaanske dionice s početnih 9 dolara po cijeni na nedavnu najnižu cijenu od 2 dolara.

Izvršni direktor Wirecarda daje ostavku nakon gubitka u gotovini od 1,9 milijardi eura

Jedan dan nakon što su vijesti to objavile Wirecard je izgubio 1,9 milijardi eura u gotovini, izvršni direktor njemačkog obrađivača plaćanja Markus Braun dao je ostavku.

James Freis, glavni direktor za usklađivanje poslovanja koji je angažiran u četvrtak, preuzet će dužnost privremenog izvršnog direktora.

Pogrešno plasirani fondovi Wirecarda natjerali su investitore da se prepucaju s cijenom dionice njemačke burze koja kotira za 80 posto u dva dana.

Ključna za poneti

 • Wirecard Card Solutions, podružnica Wirecarda, posebno se udružila s pružateljima kripto platnih kartica Crypto.com, TenX i neslužbenim programerom Telegram-ovog zlosretnog blockchaina, TON Labs.
 • Kriza na Wirecardu je bila nalik Enronu na društvenim mrežama.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map