Twitter hakiran i Coinbase prodaje softver IRS-u – kripto vijesti tjedna

Slika vijesti tjedna

Bio je to tjedan bogate događajima u svijetu blockchaina i kriptovaluta. Neke od najpoznatijih osoba na svijetu hakirane su na Twitteru u prijevari povezanoj s BTC-om, a Coinbase je sklopio još jedan dogovor s vladinom agencijom – ove priče i više u ovom izdanju kripto vijesti tjedna OKEx Insights.

Visoki profil Twitter-a ukrao je preko 100.000 USD u BTC-u

U srijedu se na Twitteru dogodila velika prijevara s Bitcoinima.

Hakeri su mogli dobiti pristup računima za neke od svjetskih najpoznatiji pojedinci – kao što su Bill Gates, Joe Biden, Barack Obama, Kanye West, Elon Musk i drugi – i promoviraju lažno dijeljenje koje uključuje BTC.

Prema službenom računu za podršku diva društvenih medija, prevara je rezultat “koordiniranog napada socijalnog inženjeringa od strane ljudi koji su uspješno ciljali neke naše zaposlenike pristupom internim sustavima i alatima”.

Ključna za poneti

 • Ova posebna prijevara može biti najvidljivija i najčešća prijevara povezana s BTC-om u povijesti, s obzirom na ogroman doseg izvršenih Twitter računa. Na percepciju bitcoina u glavnoj svijesti može negativno utjecati.
 • Twitter će se nesumnjivo naći na velikoj vatri zbog te nesreće, što pokazuje relativnu lakoću u kojoj se mogu probiti centralizirani sustavi. Decentralizirane alternative mogu ovaj događaj iskoristiti kao priliku da steknu snagu.
 • Do trenutka pisanja ovog izvještaja hakeri su mogli nadoknaditi manje od 13 BTC – objektivno mali iznos s obzirom na ukupan doseg ugroženih računa.

Coinbase slijedi posao tajne službe s ugovorom o poreznoj upravi

Američka služba za unutarnje prihode potpisala je ugovor s gigantom za digitalnu razmjenu imovine Coinbaseom kako bi se koristio istoimeni softver za praćenje blockchaina tvrtke Coinbase Analytics.

Ugovor je potpisan 15. srpnja, a stupit će na snagu 23. srpnja, prema javne evidencije. Dogovor će trajati godinu dana, ali postoji mogućnost obnove za još godinu dana.

Coinbase od porezne uprave prima 124.950 američkih dolara za jednogodišnji ugovor, koji slijedi sličan četverogodišnji ugovor s američkom tajnom službom u vrijednosti od 183 750 dolara.

Ključna za poneti

 • Coinbase je proaktivan u marketingu svog softvera za analitiku vladinim agencijama i regulatorima u SAD-u – činjenica je mnogih u svijetu kriptovaluta nisu za željeti.
 • Coinbase Analytics rezultat je preuzimanja Neutrina od strane burze, što je i bilo kontroverzno utemeljen od strane članova tima za hakiranje koji stvara špijunski softver.

Aplikacija Crypto Abra nagodjuje se s američkim financijskim regulatorima


Abra, tvrtka za financijske usluge koja upravlja novčanikom i aplikacijom za razmjenu kriptovaluta, podmirila je troškove s oba računa Komisija za vrijednosne papire i Komisija za trgovanje robnim terminskim ugovorima nakon što su američki financijski regulatori utvrdili da su njegove zamjene nelegalne.

ARAB-ovog partnera sa sjedištem na Filipinima, Plutus Technologies, DIP je također optužio za prodaju neregistriranih zamjena temeljenih na sigurnosti i CFTC zbog ilegalnog ulaska u zamjene izvan razmjene s američkim osobama. Obje tvrtke platile su 150.000 američkih dolara za nagodbe.

Ključna za poneti

 • Naknade i naknadna nagodba posebno pojačavaju da zamjene temeljene na sigurnosti i dalje podliježu državnom zakonu o vrijednosnim papirima, čak i ako same zamjene nisu vrijednosni papiri.
 • Slučaj protiv Abra i Plutusa također pojačava važnost propisa o znanju svog kupca za tvrtke za kriptovalute koje žele ponuditi zamjene, kako u zemlji tako i u inozemstvu..
 • Nagodba se može činiti tek nešto više od pljeska po zglobu, posebno s obzirom na činjenicu da je Plutus Financial, prema CoinDesk, je prije samo nekoliko mjeseci dobio između 350.000 i milijun američkih dolara PPP zajmova za spašavanje. 

ConsenSys optužen za krađu poslovne tajne tvrtke BlockCrushr

ConsenSys, ugledna tvrtka za tehnologiju blockchain softvera, nakon toga je izvedena pred sud navodno krađa poslovne tajne iz BlockCrushr Labs, tvrtke za razvoj i komercijalizaciju blockchaina koja je sudjelovala u programu ConsenSys Tachyon Accelerator.

Prema BlockCrushru, ConsenSysova platforma Daisy Payments ukrala je tvrtkinu ideju rješenja za ponavljajuća plaćanja i pokrenula točno dan prije natjecanja. To se dogodilo nakon što je BlockCrushr očito podijelio izvorni kod svoje platforme i pružio u osnovi sve detalje o projektu – od marketinške strategije do plana usklađenosti s propisima.

ConsenSys se odlučno branio u Izjava The Blocku, objašnjavajući:

„Opća je politika ConsenSysa da ne komentira tekuća pravna pitanja, ali u ovom slučaju moramo odstupiti od te politike kako bismo izrazili svoje ozbiljno razočaranje što se čak podnose takvi neutemeljeni zahtjevi. Činjenice govore znatno drugačiju priču od neistina koje su iznijeli [BlockCrushr] i njihovi savjetnici. Radujemo se energičnoj obrani ugleda naše organizacije i proizvoda."

Ključ za poneti

 • Ako ConsenSys izgubi ovu novu bitku s BlockCrushrom, povjerenje u kripto diva vjerojatno bi propadlo – posebno kada je riječ o njegovom sudjelovanju u novim projektima.

Grayscale bilježi rekordno tromjesečje i dodaje milijardu dolara

Grayscale Investments nastavili su s iznimnim uspjehom u prošlom financijskom tromjesečju do dodavši gotovo milijardu dolara – od toga 84% dolazi od institucionalnih investitora. 

Točnije, Grayscale Bitcoin Trust zabilježio je priljev od 751,1 milijuna dolara, dok je Grayscale Ethereum Trust zabilježio priljev od 135,2 milijuna USD. Ogromni ulagač kripto sada ima kumulativnih 2,6 milijardi dolara u svim svojim proizvodima digitalne imovine.

Ključna za poneti

 • Prilivi povjerenja sivih razina bitcoina premašili su proizvodnju nedavno miniranih bitcoina, što signalizira da je potražnja naizgled veća od ponude.
 • Kao što je OKEx Insights ispitivao u prošlosti, institucionalna ulaganja nastavljaju se gomilati u prostoru Bitcoina i kriptovaluta. Ovaj trend ne pokazuje znakove usporavanja.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map