VIX je novi prijatelj Bitcoina

Ovaj pokazatelj volatilnosti može vam pomoći da se snađete na tržištu digitalne imovine

Ključni za poneti

  • Podaci pokazuju da je povezanost između BTC cijene i VIX je blizu godine dana.
  • Globalne neizvjesnosti pogurale su VIX viša, mogla bi stvoriti dodatne mogućnosti za kriptovalute.
  • Ulagači bi se trebali korelirati na podatke o korelaciji prije donošenja bilo kakve trgovačke odluke.

Pregled

Kolovoz je do sada bio nestabilan mjesec i za financijsko i za kriptovalutno tržište. Pad u veza prinosi i obrnute krivulje prinosa široko su se raspravljale posljednjih dana, a zabrinutost zbog moguće recesije u SAD-u rezultirala je velikim promjenama u svijetu dionice i FXi roba cijenama. Naravno, BTC i kripto nisu bili iznimka.

Osim visoke korelacije između BTC i Zlato, vodeća kriptovaluta također je pokazala odnose s CBOE VIX, a ta kravata je sve bliže.

Na leđima američko-kineskog trgovinskog rata, Saga o Brexitu, i porast geopolitičkih napetosti diljem svijeta valja pretpostaviti da volatilnost ima veću tendenciju prema gore u kratkom / srednjoročnom razdoblju. Kako bismo mogli iskoristiti te korelacije da bismo poboljšali situaciju BTC odluka o ulaganju?

Što je VIX?

Indeks volatilnosti ili VIX je stvorio Razmjena opcija odbora u Chicagu (CBOE), to je tržišni indeks u stvarnom vremenu koji prati 30-dnevnu impliciranu volatilnost košarice S&P 500 Mogućnosti indeksa. Poznat je i kao Wall StreetMjerač straha” ili “Indeks straha“.

  • Viši VIX sugerira da trgovci očekuju S&P 500 postati nestabilniji i stresniji.
  • Donja VIX označava da opcije trgovci očekuju S&P 500 biti manje hlapljiv i stabilniji.

The VIX porastao je 24. kolovoza početkom visokih napetosti američko-kineskog trgovinskog spora i zabrinutosti zbog recesije, VIX zatim se vratio na oko 18 kasnije, zajedno s trgovinskim optimizmom i razgovorom o globalnom poticaju.

Slika 1: Indeks CBOE VIX

Korelacija između Bitcoina i VIX-a i ostalih

Prethodno smo proučavali povezanost između BTC i zlato, prepoznatljiva karakteristika vodeće kriptovalute čini je sigurnom imovinom i zaštitom od tržišnih nesigurnosti, a mi vjerujemo da je specifična priroda BTC je barem djelomično zaostao za nedavnim skupom BTC.

osim zlato, također smo primijetili da VIX je sve više u korelaciji sa BTC. Slika 2 prikazuje povijesne podatke 90-dnevne korelacije između BTC i VIX, a koeficijent korelacije približava se +0,2. Iako broj u ovom trenutku nije optimalan, moguće je da bi se izbijanje moglo razviti u novi trend pozitivne korelacije, s obzirom na vrlo neizvjesno okruženje. Razina korelacije između njih dvoje blizu je najviše razine od siječnja 2017. Koeficijent korelacije dosegnuo je +0,3 krajem prosinca 2015, to je bilo vrijeme kada je S&Str nosa do 1880 razina, i BTC porastao sa 300 na gotovo 500.


Slika 2: BTC-VIX korelacija povratnog kotrljanja (90 dana)

Unatoč vezama između BTC i VIX je sve bliže, BTCKorelacija sa zlatom i dalje je visoka. Slika 3 uspoređuje korelacije između BTC/VIX, BTC/zlato, i BTC/DXY (indeks američkih dolara). Plave i crvene linije bile su uglavnom u pozitivnom području 2019. godine, dok DXY pokazao je uglavnom negativnu ili nikakvu korelaciju s BTC.

Slika 3: BTC-VIX (crvena) / BTC-zlatna (plava) / BTC-DXY (siva) korelacija povratnog kotrljanja (90 dana)

Izvor: coinmetrics.io

Iako je prerano uvjeravati sve ulagače sklone riziku da je BTC sigurno ulaganje, tek nedavno veteran investitor Mark Mobius vjeruje porast kriptovaluta ojačat će potražnju za čvrstim sredstvima poput zlata. Mobius koji je svojedobno bitcoin označio kao “pravu prijevaru”, ali je ranije promijenio stav i vjeruje da će bitcoin i kriptovalute biti “živ i zdrav”U budućnosti.

Slika 4: VIX, BTC, Gold i DXY 1-godišnji grafikon

Izvor: www.tradingview.com

Tradicionalno, DXY i zlato imaju inverzni odnos, a to je isti slučaj kao i VIX i robe, koje također imaju negativnu korelaciju. Iako BTC i kripto kao široka klasa imovine, relativno je nova na tržištima, njene dugoročne korelacije s tradicionalnom imovinom tek treba utvrditi. Međutim, u svijetu niske inflacije i stagnirajućeg rasta tradicionalnim je upraviteljima novca sve zahtjevnije tražiti veći povrat ulaganja, a mnogi od njih okrenuli su se kriptovaluti. Pošteno je reći da će se kripto i tradicionalna imovina vjerojatno približavati, a ne dalje, zapravo, investicijske banke stavljaju kripto pod svoje radare.

Krajem siječnja 2018. Masao Muraki, globalni financijski strateg Deutsche Bank, naglasio je sve veću povezanost kriptovaluta i VIX. U bilješci svojim klijentima, Muraki je rekao: “Korelacija se odnosi na okruženje s niskom volatilnošću koje je ohrabrilo investitore da prijeđu u rizičniju imovinu poput kriptovaluta kako bi postigli pristojan povrat svojih ulaganja.”

Ispitivanje vaših podataka

Možda ćete primijetiti da BTCVIX korelacija prikazana na slici 2 neprestano se mijenjala, do sada je išla ispod -0,2 do +0,3, što bi moglo značiti da investitori ne bi trebali uvijek vidjeti stvari samo u jednoj perspektivi ili se oslanjati na istu korelaciju pri donošenju trgovinskih odluka. Na primjer, mnogo puta to BTC i VIX bili u obrnutoj korelaciji još 2018. godine, a način na koji se međusobno odnose redovito se mijenjao. Dakle, idealna strategija bila bi uporaba agregiranih podataka, poput kombinacija drugih korelacija i podataka o razmjeni / tijeku imovine, za postizanje pozitivnih rezultata.

Zaključak

U svijetu u kojem su kamatne stope izuzetno niske, a nesigurnost održivog globalnog rasta velika, razumno je očekivati ​​da će volatilnost tržišta biti veća. Pregledali smo korelaciju između VIX i BTCi usporedio vezu s ostalom imovinom i indeksima, VIX mogao biti drugi BTC referenca koja bi mogla pomoći ulagačima i trgovcima kada je riječ o trendu otkrivanja kriptovalute, međutim, pojavljuje se BTCVIX veza nije poziv za žurbu i kupnju BTC, nego je jedan od znakova koji ukazuju na trgovanje kriptovalutom i ulaganje postaje sve veći.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map