Kriptovaluta i blokchain Digibyte: DGB analiza novca

pregled digibajta

Digibyteova decentralizirana kriptovaluta specijalizirala se za sigurnost tehnologije blockchain temeljenu na digitalnoj imovini s velikom količinom transakcijskog protoka putem svog $ DGB tokena.

Jared Tate, tvorac blokovnog lanca Digibyte, autor Blockchaina 2035 (prva knjiga koju je napisao osnivač blockchaina), voditelj je projekta prilagođenog programerima vođenog zajednicom, a vilica je izvornog koda bitcoina, a ne sam BTC blockchain, koja se specijalizirala za sigurnost distribuirane digitalne imovine.

Slično Satoshi-u izbacivanju softvera za Bitcoin protokol 3. siječnja 2009. s porukom iz novina, izumitelj Jared Tate također je učinio isto s Digibyteom pet godina i tjedan dana kasnije 10. siječnja 2014. s porukom USA Today’s 1 / 10/2014 čitanje “Cilj: Podaci ukradeni od najviše 110 milijuna kupaca.” Također kao i Bitcoin, nije bilo pokretanja prije kopanja ili ICO-a i ova je poruka bila na prvom bloku $ DBG blockchaina.

Tehnologija DigiByte Blockchain ima poprilično varijacija izrađenih od izvornog izvornog koda Bitcoina i tehničkog papira. U nastavku ćemo ih pokriti poput 21 milijarde kovanica izdanih u 21 godini (1% mjesečno postupno smanjenje u odnosu na glavne 4 godine) ili 40 puta brži od Bitcoina s blokadama od 15 sekundi (u odnosu na 10 minuta) i obavljajući 560 transakcija u sekundi nasuprot samo 7 za BTC.

 • Naziv: Digibyte
 • Simbol: $ DGB
 • Datum pokretanja: 10. siječnja 2014
 • Službena stranica: digibyte.io
 • Najviša cijena za sva vremena: Vrijednost tečaja 0,188895 DBG / USD na dan 6. siječnja 2018
 • Proizvodi za aplikacije: DigiAssets, MultiAlgo, MultiShield, DigiSpeed, SegWit, DiguSign, Digi-ID
 • Stvoritelj: Jared Tate (veleposlanik Josiah Spackman i član zaklade)
 • Osnovni tim: Gary Mckee, Noah Seidman, GTO90, Yoshi Jager, ploenne, Rudy Bouwman
 • White paper: Ne [“mi želimo biti izvršitelji. Ne pumpe za bijeli papir, da biste ih premalo obećavali i previše isporučivali. “]
 • Značajke: Prva altcoin kriptovaluta koja je usvojila SegWit, prilagođavanje poteškoća u stvarnom vremenu
 • Funkcije: Digibyte blockchain ima tri sloja; temeljni sloj protokola, sloj digitalnih sredstava i sloj aplikacija
 • Dodaci: Blokiraj Explorer, BitcoinTalk Forum
 • Događaji: DigiByte Global Summit (19. travnja 2019.) https://digibytesummit.io/
 • Profili društvenih medija: Cvrkut, Telegram, Reddit, GitHub
 • Knjiga: Blockchain 2035: Digitalna DNA Interneta 3.0
 • PR usluge: usluge Kasiopeje
 • Kontakt za podršku: obrazac za kontakt službenog web mjesta

Pregledajmo Digibyte kriptovalute i blockchain tehnologiju kako bismo vidjeli kako funkcionira ovaj jedinstveni decentralizirani komunikacijski sustav, kao i kako perspektivni sloj DigiAssets pomaže u oživljavanju izdavanja digitalne imovine, tokena, digitalnog identiteta, pametnih ugovora i još mnogo toga.

Digibyte Review: Kako DGB Coin radi

 • Što je DigiByte?
 • Blockchain DigiByte – DigiByte DGB
 • Razvoj DigiBytea
 • Ostatak tima
 • Tehnologija DigiBytea
 • 5 rudarskih algoritama
 • Povijest cijena: DigiByte’s Spike’s and Crashes
 • DigiByteova budućnost
 • Razlozi za ulaganje u DigiByte
 • Kupnja i pohrana DigiByte-a
 • Kupnja DigiByte-a
 • Pohranjivanje DigiBytea
 • Kako nabaviti novčanik DigiByte
 • Sažetak

Industrija kriptovaluta započela je lansiranjem Bitcoina prije više od deset godina, a Bitcoin je uspio vladati blockchainom dok nisu izašle nove digitalne imovine nazvane “altcoins”. Ovi altcoini često su slijedili putanju Bitcoina tijekom godina, ali postoji mnoštvo imovine koja je uspjela visjeti u vrhu imovine po tržišnoj kapitalizaciji jer su dokazali svoju vrijednost.

Što je DigiByte?

Što je DigiByte DGB

Prije nego što u potpunosti zaronite u sve što DigiByte može učiniti, najvažniji dio slagalice je razumjeti što je točno. DigiByte je bio jedan od prvih altcoin-a na cijelom svijetu, stvoren 2014. godine. Međutim, te je godine uglavnom bio sam, pokrenuvši početnu prodaju tokena i u to vrijeme nije imao puno publiciteta.

DigiByte je tijekom posljednjih nekoliko godina prikupio mnogo pristaša, a zagovornici tokena tvrde da je skalabilniji i sigurniji od ostalih kriptovaluta na tržištu. Ti isti pristaše vjeruju da je to solidan konkurent protiv Bitcoina, Litecoina i drugih vrhunskih opcija na tržištu te da već ima oko 100 000 čvorova širom svijeta. Međutim, slično kao i Bitcoin, DigiByte je stvoren s maksimalnom opskrbom od 21 milijardu DGB. S tim ograničenjem više se ne može stvoriti DGB. DGB kriptovaluta digitalne imovine ima omjer 1000: 1 prema BTC-u i bit će iskopana za 21 godinu (2014-2035).

Unatoč popularnosti među korisnicima, usvajanje tokena bilo je prilično sporo i još uvijek se smatra nejasnim u usporedbi s konkurentima tokena. Uz dugogodišnje performanse DigiBytea, ne treba čuditi da je osnovao i vlastiti blockchain – DigiByte DGB.

Blockchain DigiByte – DigiByte DGB

DigiByte Blockchain

Pokretanje s kripto aktivom DigiByte bio je blockchain, što ga čini najdugovječnijim blockchainom na cijelom svijetu. Mnogo je značajki koje posjeduje što ga čini potencijalno bržim od ostalih, ali te je godine u to vrijeme čak bilo uvedeno još nekoliko javnih blockchain projekata. Blockchain ima aktivnu zajednicu, iako možda nikada neće doseći popularnost kakvu je postigao Bitcoin.

pogodnosti digibyte-coin

Recenzije DigiBytea navode da blockchain zapravo obrađuje mnogo bržom brzinom od Bitcoina, a ta brzina raste. Na temelju projekcija iz tvrtke, blockchain bi trebao moći obrađivati ​​2.000 transakcija u sekundi do 2020. godine.

Razvoj DigiBytea

pogodnosti digibajta

DigiByte je stvorio čovjek po imenu Jared Tate 2013. godine, koji je u siječnju 2014. pokrenuo genesis blok kriptovalute. Nakon što je lansiranje započelo, Tate je odlučio cijelo svoje vrijeme posvetiti razvoju projekta, financirajući projekt donacijama od temelj DigiByte. Izjave CoinCentral.com navode da je moguće da tim koji je uključen u token drži puno DGB-a zbog rudarskih procesa potrebnih za sredstvo.

Rudy Bouwman tajnik je i zamjenik predsjednika Zaklade DigiByte, iako je na tu funkciju imenovan tek u studenom 2019., prema njegovom LinkedIn profilu. Prije toga bio je CMO i suosnivač tima za informiranje DigiBytea.

Ostatak tima

Iako na službenom web mjestu DigiByte nije navedeno tko je tim, ali LinkedIn pokazuje nekoliko programera koji navode da su uključeni u projekt. Čini se da zajedno s Tateom i Bouwmanom tim čine:

digibyte-team-influenceri-zajednica

 • Mohamed Rashad, rudar od siječnja 2017. godine
 • Glenn Grider, glavni član razmjene veza i istraživanja od travnja 2016
 • Nana Esi Hammah, ekonomistica i suradnica u terenskim poslovima od svibnja 2018
 • Michelle Dougherty, članica DigiByte Blockchain Awareness od ožujka 2019
 • Suhas Hegde, blockchain arhitektica od veljače 2016. godine

Na DigiByteu su navedeni dodatni zaposlenici za ukupno manje od 30 ljudi, iako njihova imena trenutno nisu dostupna.

Tehnologija DigiBytea

digibyte kripto tehnologija

Web stranica za DigiByte ispunjena je obiljem marketinških informacija, ali detalji s tehničke strane malo su teški. Sredstvo se smatra kriptovalutom temeljenom na UTXO, što znači da svaka nova transakcija uključuje određeni identifikator na svakom novčiću. Kad god novčić uđe u novčanik korisnika, on se kategorizira kao “nepotrošen”, a slanje tog novčića drugoj osobi čini ga “potrošenim”, što u biti sprječava prekomjerno trošenje digitalne valute i rješava druge sigurnosne probleme.

DigiByteov token se kopa na isti način kao i Bitcoin – s algoritmom rudarstva Proof-of-Work. Međutim, za razliku od Bitcoina, platforma koristi pet različitih algoritama za rudarenje – Qubit, Skein, Groestl, Scrypt i SHA256.

Tri su sloja povezana sa softverskom infrastrukturom kriptovalute DigiByte. Ta tri sloja uključuju:

 • Osnovne komunikacije i globalna mreža
 • Javna knjiga i digitalna imovina
 • Prijave

5 rudarskih algoritama

Uzimajući pet rudarskih algoritama, tvrtka stvara bolju priliku za decentralizaciju rudarstva od onoga što rade druge kriptovalute prilagođene ASIC-u. Algoritam SHA256 koristi Bitcoin, dok algoritam Scrypt koriste Litecoin i Dogecoin. Svakih 15 do 18 sekundi minira se novi blok, koristeći različite algoritme, tako da svaki od pet algoritama minira blok svakih 1,5 minute.

DigiByte je odgovoran za uvođenje tehnologije odvojenog svjedoka, održavajući blockchain malim i skalabilnim s ograničenim veličinama transakcija. Zbog ovih malih veličina i petogodišnjeg rekorda, blockchain u projektu je najdulji u postojanju, čak i nadmašujući Bitcoine.

Svaki DigiByte ulazi u cirkulaciju uz upotrebu rudarstva, iako rudari trebaju koristiti svoju računarsku snagu za obradu tih transakcija, dodajući blokove u mrežu. Za to je potreban CPU, CPU ili ASIC, koji će trebati specijalizirani rudarski softver i DigiByte novčanik. Potrošači mogu ili sami kopati ili se mogu pridružiti rudarskom fondu koji se stvara kada više rudara udružuje svoje resurse kako bi podijelilo svoje procesorske moći. Članovi rudarskog bazena podjednako su podijelili plodove svog truda. Mnogi potrošači na kraju odaberu rudarstvo u bazenima, jer samostalno rudarenje s niskim brzinama raspršivanja smanjuje šanse za rješavanje bloka.

Različiti algoritmi rudarstva napravljeni su za rad s različitim rudarskim hardverom. SHA256 i Scrypt uglavnom koriste ASIC rudari. Skein i Groestl uglavnom se koriste s GPU-ima. Međutim, Qubit radi na kombinaciji različitih vrsta hardvera. S obzirom na visoku cijenu specijaliziranog rudarskog hardvera, moglo bi biti jeftinije jednostavno kupiti DigiBytes izravno, ako korisnik već ne posjeduje potreban računalni hardver.

Korištenjem više algoritama, DigiByte rudari ne mogu preuzeti 51% kontrole, što znači da se ne može postići centralizacija, a mreža je zaštićena od napada.

Povijest cijena: DigiByte’s Spikes and Crashes

povijest cijena kovanica digibajta (DGB)

Cijena DigiBytea bila je nestabilna u novijoj povijesti, bilježeći relativno konstantnu aktivnost kroz 2017. godinu s minimalnim rastom. Međutim, bilo je više skokova i padova i tijekom 2017. i 2018. godine.

Vrhunac u lipnju 2017. poklopio se s mogućom najavom koja je trebala biti objavljena na Twitteru. Investitori su brzo reagirali kako bi se uključili kupnjom DigiByte-a, koji je podigao cijenu. Iako je tvrtka nagovijestila predstojeću najavu, stvarno objavljivanje najave stiglo je tek nekoliko dana kasnije, u kojoj se navodi da je tvrtka lansirala novi novčanik s nekim novim značajkama. Međutim, prije nego što je najava uopće izašla, cijena je već pala ispod cijene DigiBytea prije nego što je savjet uopće izašao.

Sljedeći skok dogodio se otprilike u isto vrijeme kad je porastao Bitcoin, koji je odnio Bitcoin na gotovo 20.000 USD. Od prosinca 2017. do siječnja 2018. cijena je rasla, nakon tvita Johna McAfeeja, koji je rekao da je DigiByte tvrtka na koju vrijedi paziti. Vrhunac je trajao do početka 2018. godine, ali korekcija tržišta kriptovaluta krajem siječnja 2018. skinula je većinu kripto imovine, uključujući DigiByte.

digibyte-dgb-coin-history-price-history

Grafikon povijesti cijena Digibyte-a: maksimuma i padova DGB kovanica iz mjeseca u mjesec u posljednje dvije godine

Osim kratkog razdoblja u trećem tromjesečju, nije bilo stvarnih fluktuacija kriptovalute u 2018. Rast cijena u to je vrijeme bio otprilike u isto vrijeme kad je tvrtka najavila da će njihovi novčanici biti dostupni za iOS i Android. U to je doba Apple App Store također počeo omogućavati plaćanje u DigiByteu.

Kroz 2019. kriptovaluta je uglavnom bila stabilna s nekoliko skokova – ožujak 2019., travanj 2019. i između kraja svibnja i početka srpnja. Međutim, od sredine lipnja vrijednost kriptovalute nastavlja padati, padajući s 0,016274 na 0,0065 dolara, od 24. studenog 2019..

DigiByteova budućnost

digibyte coin budućnosti

S vrlo malo promjena u kriptovaluti u posljednjih nekoliko godina, čini se da DigiByte dobiva više pozornosti u industriji igara. U drugoj platformi koju su razvili kreatori nazvanoj DigiByte Gaming, igračima se nudi prilika da steknu DGB kao nagradu za odvajanje vremena za uključene igre.

Izvršni direktor DigiByte-a – Tate – obvezao se zalagati se za veći fokus na DigiByte zakladu i informiranje javnosti. Usvajanje DigiBytea bio je jedan od težih izazova s ​​kojima se tim suočio, iako se kontinuirani napredak ove imovine oslanja na njega. Iako se čini da je token u povijesti imao solidno i odano sljedbeništvo, token je ove godine zaronio.

Brza transakcija i skalabilnost DigiByte-a čine ga spremnim za dugoročno poslovanje na tržištu kriptovaluta. Predviđanja CoinSwitcha prošle godine sugeriraju da će ukupna vrijednost DGB-a doseći 9,20 dolara do 2021. godine.

Vremenska crta povijesti Digibyte (DGB):

Listopad 2013 = Počinje rad na DigiByteu

10. siječnja 2014. = službeno predstavljanje DigiByte-a

28. veljače 2014 = DigiShield Hardfork

1. rujna 2014 = MultiAlgo tvrda vilica

10. prosinca 2014 = MultiShield tvrda vilica

4. prosinca 2015. = DigiSpeed ​​Hardfork

28. travnja 2017. = SegWit aktiviran

19. rujna 2018. = Objavljen DigiByte Core 6.16.5

Travanj 2019. = Objavljeni DigiAssets

21. srpnja 2019. = Odocrypt Hardfork

Digibyte kripto razmjene za trgovanje DGB-om na:

 • Bittrex
 • Kriptopija
 • HitBTC
 • Huobi
 • KuCoin
 • Litebit
 • Livecoin
 • OKEx
 • Poloniex
 • Mjenjanje oblika
 • Sistemkoin
 • Uzvišena
 • Yobit

Razlozi za ulaganje u DigiByte

digibajtno ulaganje

Mnogo je razloga zbog kojih potrošači ulažu u kripto imovinu DigiByte, počevši od činjenice da je za obradu transakcije potrebno samo oko 15 sekundi, za razliku od Bitcoinovih 10-minutnog čekanja. Da bi dodali sigurnost koju nudi platforma, kreatori DigiBytea implementirali su DigiShield i MultiShield, podržavajući najduži blockchain na svijetu.

Sada DigiByte tehnologiju čini dostupnom globalnim sustavima plaćanja, omogućavajući trgovcima, potrošačima i glavnim društvima širom svijeta. Uz DigiByte Gaming, sredstvo se čak može koristiti u igranju, što mu daje dugoročni potencijal i priliku da proširi svoju vrijednost. Međutim, kako Bitcoin i druge kriptovalute napreduju, oni mogu stvoriti konkurenciju za DigiByte. Internetom lebde ove Digibyte (DGB) marketinške slike u usporedbi s Bitcoinom i Litecoinom:

digibyte-bitcoin-litecoin-blockchain

i

digibyte-dgb-bitcoin-btc-blockchains

i

digibyte-blockchain-beneficije

Ipak, unatoč konkurenciji, DigiByte ostaje jedna od top 100 kripto valuta po tržišnoj kapitalizaciji, smještena izravno u sredinu.

Kupnja i pohrana DigiByte-a

kako kupiti digibyte

Trenutno je DGB prihvaćen na više tržišta kriptovaluta, uključujući Bittrex, Poloniex, Sistemkoin, HitBTC, Kucoin, Upbit i YoBit, gdje pokazuje velike količine trgovine. Nikada nije bilo početne ponude kovanica, iako je tvrtka održala krug privatnog financiranja ulaganja u projekt u prosincu 2014. godine s neotkrivenim sjemenskim kapitalom.

Kupnja DigiByte-a

Da bi kupili DigiByte, potrošači se moraju prijaviti na web mjestu burze, poput Bittrexa, Huobija ili Poloniexa. Međutim, Binance je druga priča. Tijekom posljednjih nekoliko godina postala je to nesretna bitka, iako su izvješća krajem 2018. godine navela da DigiByte nije niti trebao biti na popisu s Binanceom. U ožujku 2019. Tate je čak izjavio da je Binance Coin “žeton za usisavanje krvi” i “parazit”.

CoinSwitch oglašava da imaju način na koji potrošači mogu dobiti najbolju cijenu za kupnju. CoinSwitch je platforma za pretvorbu kriptovaluta. Potrošači ga također mogu koristiti kao način razmjene drugih kriptovaluta za DGB kripto.

Pohranjivanje DigiBytea

DigiByte nudi novčanik koji je kompatibilan sa svim operativnim sustavima, što olakšava upotrebu s bilo kojeg kompatibilnog uređaja. Novčanik s DigiByte-a mora se preuzeti sa službene web stranice. Međutim, postoji i više novčanika trećih strana koji već podržavaju DGB, uključujući Coinomi, Ledger, Trezor, Guarda, Exodus, Satowallet i druge.

Kako doći do DigiByte (DGB) novčanika digitalne imovine

novčanike digibajta

Kako bi osigurali DigiByte novčanik, potrošači ga moraju preuzeti sa svoje službene web stranice. Potrošači će morati odabrati novčanik na temelju svog operativnog sustava. Trenutno web mjesto ima mogućnosti za:

 • DigiByte Core Windows (32 i 64 bita)
 • DigiByte Core Mac OS X
 • DigiByte Core Linux (32 i 64 bita)
 • DigiByte Android
 • DigiByte iPhone & iOS
 • Novčanik DigiByte Go (proširenje za Chrome)

Nakon preuzimanja novčanika, morat će ga instalirati na uređaj, gdje ga možete otvoriti. Potrošačima se savjetuje da prihvate zadane postavke i da bi vrijeme potrebno za sinkronizaciju novčanika moglo biti malo duže. Za najbolju zaštitu napravite i sigurnosnu kopiju novčanika.

Web stranica također uključuje novčanike treće strane koje potrošači mogu preuzeti za pohranu svojih DGB-a, uključujući Trezor, Ledger, KeepKey, SafePal, Trezor, SecuX, Coinomi, Exodus, ABRA, Jaxx Liberty, OwnBit, EdgeWallet, Atomic, Trust, Satowallet. i Guarda. Potrošači koji žele vidjeti dodatne novčanike mogu posjetiti DigiByteWallets.com.

Tko je Jared Tate?

Kao što je spomenuto, Jared, računalni programer sa sjedištem u Teksasu iz Arca u državi Idaho, kreator je Digibytea i koautor knjige Blockchain 2035.

Jared se bavi Bitcoinom od 2012. godine, što je u jesen 2013. pronašao poboljšanja u izvornom kodu Bitcoin-a i nije uspio implementirati njegove promjene, pa smo krenuli i stvorili DGB 2014. nakon što su njegova poboljšanja bitcoin protokola odbijena i primijenio ih je u novom digitalnom materijalu, DGB.

Evo nekoliko videozapisa intervjua koje je obavio:

i

i

Sažetak

Svaka je kriptovaluta stvorena s drugačijom svrhom jer svaki kreator tumači trenutni problem s načinom da ga riješi. Digitalne valute omogućuju mogućnost trenutnih transakcija i transfera koji mogu prijeći granice, a čak su i korisni za usluge i fizičku robu. Međutim, oni također mogu biti ograničeni na određene zajednice, poput društvenih mreža i mrežnih igara. Na kraju dana, kada možete izabrati tisuće kripto kovanica, Digibyte blockchain i DGB kriptovaluta usredotočuje se na brzinu, opseg i sigurnost i nudi strastvenu zajednicu koja se na današnjem tržištu čini jako podcijenjenom i zasigurno će imati koristi od sljedećeg bik trči više od većine svojih konkurenata. Ne bismo bili iznenađeni kad bismo vidjeli $ DGB i Digibyte kovanicu vodećih 10-20 žetona s obzirom na sve inovacije i napretke koje su unijeli u ekosustav.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner