Spot trgovanje kriptovalutom – što je Algo narudžba?

Što je Stop-Limit

Što je Trail order

Što je Iceberg Order

Što je vremenski ponderirana prosječna cijena (TWAP)

Što je napredni granični poredak

Što je Algo Order?

Algo narudžba skup je uputa za trgovanje po unaprijed definiranim cijenama i količinama. Sva logika algo naloga je fiksna i dobro objašnjena u dokumentu. Upute će se provoditi prema definiranim parametrima. OKEx neće ručno ometati postupak izvršenja naloga.

Algo trgovački alati omogućuju korisnicima unos podataka o trgovini unaprijed kako bi uštedjeli vrijeme od izvršenja kada stigne pravi trenutak. Korisnici se također mogu koristiti algoritamskim alatima za trgovanje kao podsjetnici na dnevnu strategiju trgovanja, kako bi izbjegli loše izvršenje zbog ometanja s tržišta uživo.

Algo narudžbe neće se izvršiti ako nisu ispunjeni unaprijed postavljeni uvjeti. Također, naš sustav neće zadržavati sredstva na korisničkom računu ako je napravljena algo narudžba. Međutim, pokrenuta algo narudžba bit će otkazana ako račun nema dovoljno sredstava za njegovo izvršenje.

Korištenjem naših algoritamskih alata za trgovanje razumijete i prihvaćate naš Ugovor o trgovanju Algo.

1、 Stop-Limit

Stop-Limit je skup uputa za postavljanje trgovačkog naloga s unaprijed definiranim parametrima. Kad najnovija tržišna cijena dosegne cijenu okidača, sustav će automatski poslati narudžbu prema unaprijed postavljenoj cijeni i iznosu.

Kada se pokrene Stop-Limit, ako je stanje korisničkog računa niže od iznosa narudžbe, sustav će automatski poslati nalog prema stvarnom stanju. Ako je stanje korisničkog računa niže od minimalnog iznosa za trgovanje, narudžba se ne može izvršiti.

Slučaj 1 (Take-profit):

Korisnik kupuje BTC po USD 6.600 i vjeruje da će pasti kad dosegne USD 6.800, on može otvoriti Stop-Limit nalog po USD 6.800. Kada cijena dosegne USD 6800, narudžba će se aktivirati. Ako korisnik ima 8 BTC stanja, što je niže od iznosa narudžbe (10 BTC), sustav će automatski poslati narudžbu od 8 BTC na tržište. Ako je korisničko stanje 0,0001 BTC, a minimalni iznos za trgovanje 0,001 BTC, narudžba se ne može poslati.


EN1.png

Slučaj 2 (Stop-loss):

Korisnik kupuje BTC po USD 6.600 i vjeruje da će i dalje padati ispod USD 6.400. Da bi izbjegao daljnji gubitak, korisnik može prodati svoju narudžbu po 6.400 USD, kada cijena padne na 6.400 USD.

EN2.png

Slučaj 3 (Take-profit):

BTC iznosi 6.600 USDT, a korisnik vjeruje da će se odskočiti na 6.500 USDT. Kako bi se BTC kupio po nižoj cijeni, kad padne ispod 6.500 USDT, bit će postavljena narudžba.

EN3.png

Slučaj 4 (Stop-loss):

BTC iznosi 6.600 USDT, a korisnik vjeruje da će i dalje rasti na preko 6.800 USDT. Kako bi se izbjeglo plaćanje BTC-a po višim troškovima iznad 6.800 USDT, kada BTC poraste na 6.802 USDT, narudžba će se postaviti jer je BTC cijena ispunila zahtjev za narudžbu od 6.800 USDT ili više.

EN4.png

2Redoslijed staza

Trail nalozi omogućuju korisniku da unaprijed postavi strategiju za značajne promjene na tržištu. Kada zadnja cijena dosegne maksimalnu (ili minimalnu) tržišnu cijenu nakon podnošenja naloga za praćenje (1 ± korisnički definirana stopa povratnog poziva), to pokreće izvršavanje naloga na tržištu.

Kada se pokrene Trail nalog, ako je stanje korisničkog računa niže od iznosa narudžbe, sustav će automatski poslati nalog prema stvarnom stanju. Ako je stanje korisničkog računa niže od minimalnog iznosa za trgovanje, narudžba se ne može izvršiti.

Slučaj 1: Trenutna cijena BTC-a je 19.000 američkih dolara. Korisnik vjeruje da je ukupni tržišni trend i dalje medvjeđi, ali cijena će se kasnije oporaviti. Korisnik bi želio izvršiti BTC nalog za kupnju kada 1) stopa oporavka na tržištu premaši prethodno postavljenu "stopa povratnog poziva" i 2) tržišna cijena premašuje unaprijed definiranu okidačku cijenu.

Korisnik može postaviti redoslijed staza na sljedeći način:

Pod pretpostavkom da će se tržište mijenjati kako slijedi:

Tržišna cijena BTC-a pala je sa 19.000 američkih dolara i dosegla najnižu razinu od 17.800 američkih dolara. A cijena se vraća na 17.999 američkih dolara. Stoga je tržište vratilo 1,11% od pada [(17999-17800) / 17800] = 1,11%

Nalog za stazu NE bi bio poslan jer:

  • Stopa oporavka na tržištu (što je 1,11%) > korisnički definirana stopa povratnog poziva (koja iznosi 1%). => stanje se podudara
  • Tržišna cijena (17999) < Korisnički definirana cijena okidača (18000) => stanje neusporedivo

Ukratko, narudžba staze poslala bi se samo u sljedećim uvjetima:

  • Narudžba za kupnju = 1) Najniža cijena na tržištu <= Okidačka cijena I 2) Oporavak tržišta >= povratni poziv

Narudžba prodaje = 1) Najviša cijena na tržištu >= Okidačka cijena I 2) Oporavak tržišta <= povratni poziv

3Red ledene sante

Nalog ledenog brijega algoritamski je tip naloga koji korisnicima omogućuje izbjegavanje velike narudžbe, istovremeno izbjegavajući klizanje. Narudžba ledenog brijega automatski dijeli veliku narudžbu korisnika na više manjih narudžbi. Te će se narudžbe stavljati na tržište prema najnovijoj najboljoj cijeni ponude i traženja, kao i parametrima koje je korisnik postavio. Kada se jedna od manjih narudžbi u potpunosti napuni ili najnovija tržišna cijena znatno odstupi od cijene trenutne narudžbe, nova će se narudžba automatski poslati.

Slučaj 1: Korisnik bi želio kupiti 1.000 BTC i ne želi povećati trošak pa daje narudžbu ledene sante:

Sustav će automatski poslati narudžbu ledenog brijega. Iznos svake narudžbe bit će prosjek pojedinačne narudžbe. Cijena narudžbe bit će najnovija cijena kupnje * (odstupanje od 1 cijene). Nakon što se narudžba u potpunosti ispuni, bit će poslana nova narudžba. Kada zadnja tržišna cijena pređe 2 * (varijance narudžbe), prethodna narudžba bit će otkazana i postavit će se nova.

Kada je iznos kojim se trguje jednak ukupnom iznosu narudžbe, trgovina ledenog brijega je ispunjena. Kada zadnja tržišna cijena premaši najvišu otkupnu cijenu od 20.000 američkih dolara, narudžba ledenog brijega bila bi privremeno zaustavljena. Nakon što cijena padne na 20.000 američkih dolara, ponovno bi se započelo s narudžbom ledenog brijega.

4Prosječno ponderirana cijena (TWAP)

Prosječno ponderirana cijena (TWAP) je prosječna cijena instrumenta tijekom određenog vremena. TWAP je strategija koja će pokušati izvršiti narudžbu koja trguje kriškama količine narudžbe u redovitim intervalima kako to odrede korisnici. Svrha TWAP-a je minimalizirati utjecaj tržišta na narudžbe u košarici.

Primjer 1: Korisnik želi kupiti 1000 BTC i poslati narudžbu kao TWAP.

Pod pretpostavkom knjige narudžbi kako je dolje navedeno:

Pod pretpostavkom da korisnik odstupa od cijene na 1%, maksimalna cijena kupnje je postavljena na 18.726,93 USD * (1 + 1,00%) = 18.914,19 USD. Tada bi sustav izračunavao trenutne agregirane količine prodaje objavljene redom kojim je cijena niža od spomenutih 18.914,19 USD (što je 156 + 100 + 8 + 1 + 1 = 266). Nakon toga sustav će uzeti referencu na korisnički definirani omjer očitavanja kako bi odredio veličinu narezanog reza, u ovom slučaju, koja je 13,3 BTC (266 * 5%).

Narudžba za rezanje s ograničenim ograničenjem objavit će se na cijeni od 18914,19 USD za 13,3 BTC.

Sve neispunjene količine narudžbe ne bi se knjižile kao narudžbe na čekanju, već bi se otkazale. Narudžba će se slati prema korisnički definiranim vremenskim intervalima s ažuriranom cijenom i količinama.

U slučaju da izrezana cijena narudžbe dosegne maksimum / min ograničenje cijene koje je definirao korisnik, narudžba će se poslati po cijeni max / min kako je definirano. Navedena narudžba automatski će se otkazati ako na tržištu ne bude usklađene cijene.

U slučaju da izrezane količine narudžbe dosegnu maksimalnu / minimalnu količinu narudžbe koju je definirao korisnik, narudžba će se poslati u skladu s korisnički definiranom količinom.

5, Napredni granični nalog

Napredna narudžba s ograničenjem nudi 3 opcije narudžbe više od uobičajene narudžbe, uključujući “Samo objavi”, “Ispuni ili ubij” i “Odmah ili otkaži”. Uobičajeni redoslijed ograničenja zadan je kao “Dobar do otkazan”.

  1. Samo pošta: nikad nije potrebna likvidnost i osigurava da će korisnik biti market mejker. Ako bi vaša narudžba uzrokovala podudaranje s već postojećom narudžbom, otkazat će se vaša ograničena narudžba samo nakon objavljivanja.
  2. Ispunite ili ubijte: osigurava izvršenje ili otkazivanje naloga za kupnju / prodaju bez djelomičnih ispunjenja.
  3. Odmah ili Otkazivanje: zahtijeva da se sva ili dio narudžbe izvrši odmah, a svi neispunjeni dijelovi narudžbe otkazuju se.

Na primjer, ako korisnik želi kupiti BTC, a knjiga narudžbi prikazana je kao donji snimak zaslona:

  1. Ako korisnik želi platiti putem naknade proizvođača, može odabrati opciju “Samo objavi” u okviru Naprednog ograničenog naloga. Ako su postavili cijenu kupovine na 18737,00 USD, narudžba neće uzimati likvidnost jer su market mejkeri. Ako je cijena kupovine 18737,25 USD, narudžba će se izvršiti pomoću Buy (1). Ako je korisnik obveznik prodaje, narudžba će se otkazati;
  2. Ako je korisnik odabrao opciju “Ispunite ili ubijte”, postavite cijenu kupovine na USD 18800,00, a iznos narudžbe je 300 BTC, jer ukupan iznos u knjizi narudžbi iznosi samo 266 BTC (1 + 1 + 8 + 100 + 156 ), iznos narudžbe nije ispunjen (300-266 = 34 BTC) i bit će u potpunosti otkazan. Ali ako je korisnik naručio samo 200 BTC, nalog će se izvršiti u skladu s tim;
  3. Ako je korisnik odabrao opciju “Odmah ili otkaži”, postavite cijenu kupovine na USD 18800,00, a iznos narudžbe je 300 BTC, jer ukupan iznos u knjizi narudžbi iznosi samo 266 BTC (1 + 1 + 8 + 100 + 156 ), 34 BTC (300-266) nije moguće ispuniti, nalog će se izvršiti samo sa 266 BTC i poništiti neispunjenih 34 BTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map