Alysa Xu: Na kripto tržištu, izvedenicama i globalizaciji

COVID-19, krah tržišta 3.12, prepolovljivanje bitcoina i sada, gotovo ulazimo u drugu polovicu 2020. Puno smo toga prošli pod „novom normalom“, pa ipak, što smo naučili o tržištu i što bismo trebali očekivati ​​sljedeće? Što OKEx može učiniti bolje dok stojimo u kripto prostoru? Evo nekoliko mojih razmišljanja o kripto tržištu, izvedenicama i budućem planiranju OKExa.

I. Korelacija kripto tržišta i tradicionalnih financijskih tržišta

Pogledajmo prvo cjelokupni tržišni trend za prvu polovicu 2020. Od sredine veljače do početka ožujka globalno je gospodarstvo počelo propadati, a tradicionalna tržišna likvidnost postupno se smanjivala. Istodobno, kripto tržišta zaostajala su za tradicionalnim tržištima, jer je raspoloženje i dalje bilo poletno zbog prepolovljenih očekivanja.

12. ožujka kripto tržište je patilo usred globalne krize likvidnosti. Zajedno s prethodnom akumulacijom visoke poluge, Bitcoin je u jednom danu pao na čak 3.800 američkih dolara. Ekstremni pad izazvao je tržišnu paniku, a opseg trgovine i pozicija derivata pao je ispod razine u veljači. I postupni oporavak uslijedio je kako se ublažavao globalni problem likvidnosti. Gledajući unatrag, to možemo vidjeti tržište digitalne imovine nije u potpunosti neovisno tradicionalnih tržišta. Zbog njihove različite prirode, treba vremena da se rizik likvidnosti proširi na prvi.

Ova je kriza, međutim, bitcoine također stavila na vidik većeg broja ljudi. Tradicionalniji investitori obraćaju pažnju na Bitcoin i počeli su u njega ulagati, čineći dva tržišta korelativnijima.

Osim toga, niti jedno tržište ne može biti potpuno neovisno o drugima ako nije potpuno izolirano. Sve dok postoji mogućnost arbitraže, trgovci iskorištavaju brisanje širenja i spajanje dva različita tržišta.

Sva imovina ima svoj ciklus medvjeda, a bitcoin nije iznimka. Ne može se stalno povećavati. Ipak, gledajući njegov dugoročni trend, postoji puno prostora za uspon referentne kripto u budućnosti. U slučaju kvantitativnog popuštanja, kako bi se zaštitili od rizika amortizacije fiat valute, investitori su dužni odabrati imovinu koja može generirati veći prinos.

Prednosti Bitcoina u odnosu na drugu imovinu

(1) Nakon što je 2017. dosegao vrhunac od 20 tisuća američkih dolara, BTC je ušao na tržište medvjeda 2018. godine, lagano se popeo 2019. godine i sada je još uvijek u relativno razumnom rasponu procjene od oko 9 tisuća američkih dolara.

(2) Ukupna tržišna kapitalizacija Bitcoina manja je od 200 milijardi dolara. Kako je obujam malen, ukupni učinak ublažavanja likvidnosti na ovom tržištu bit će brži i očitiji.

Prekomorski institucionalni ulagači bili su vrlo aktivni na tržištu kriptovaluta u prvom tromjesečju, primjerice, Grayscale je u tromjesečju uložio rekordnih 389 milijuna dolara, kupivši oko 60 000 Bitcoina, što je oko 30 posto novih Bitcoina iskopanih u tromjesečju. Grayscale trenutno drži ukupno 310 000 Bitcoina, što zauzima približno 1,7 posto bitcoina u optjecaju.

Također, gledajući podatke o lancu, broj adresa kitova koji drže više od 1.000 Bitcoina sada iznosi preko 2.000, nadmašujući najvišu razinu tržišta bikova u 2017. godini, s još tri adrese s više od 100.000 Bitcoina. Broj adresa koje sadrže više od 0,1 Bitcoina također je dosegnuo najvišu razinu od više od 3 milijuna. Dugoročno gledano, kako se bitcoin pridružuje rangu glavnih globalnih sredstava, u budućnosti će više ljudi uzimati Bitcoin za raspodjelu imovine.

II. Brzi rast tržišta derivata

Od početka 2020. godine tržište derivata cvjeta. Očekujemo da će nastaviti svoj brzi rast tijekom cijele godine. Od Q1, opseg trgovanja na tržištu izvedenica premašio je 2 bilijuna dolara, s 6,6 bilijuna promptnih količina. Obujam trgovine derivatima iznosio je otprilike jednu trećinu promptnog prometa, s prosječnim dnevnim obujmom tržišta derivata od 23,3 milijarde USD za kvartal, što je 274% više u odnosu na prošlu godinu, a obujam spot-a porastao je za oko 104% na godišnjoj razini.

OKEx istražuje tržište derivata oko 7 godina. Trenutno naša platforma na jednom mjestu nudi najopsežnije proizvode za trgovanje, uključujući vječne, terminske i opcijske ugovore, a sve s maržnim opcijama USDT ili drugim kriptovalutama. OKEx je predvodio tržište u smislu obujma i pozicija trgovanja, jedan na jedan s Bitmexom. Kako neprestano optimiziramo i nadograđujemo svoje proizvode u smislu značajki i mehanizama kontrole rizika, sada smo 1-2 godine ispred industrije.

Prvo smo implementirali nadogradnju tehničke arhitekture kako bismo poboljšali performanse. Kako tržište digitalne imovine brzo radi, zahtjevi za istodobnošću sustava, brzinom obrade narudžbi i kapacitetom obrade svakodnevno su veći. Stoga je OKEx nadogradio Sustav munje 2.0 i super odgovarajući motor prošle godine kako bi se osiguralo da može stabilno raditi čak i pod ekstremnim tržišnim uvjetima. Njegova dostupnost sustava dosegla je 99,999%, što je vrh industrijske razine. Otkako je novi sustav platforme pušten u rad 2019. godine, došlo je do kvalitativnog poboljšanja brzine obrade narudžbi. Kašnjenje slanja narudžbe ukupno je smanjeno za 50%. Istodobno smo pokrenuli praćenje tržišta u stvarnom vremenu za sve trgovinske proizvode koji zadovoljavaju potrebe profesionalnih trgovaca.

Drugo, imamo sofisticirani sustav upravljanja rizicima. Stavili smo Sustav omjera razine margine na mjestu za optimizaciju algoritma za prisilnu likvidaciju i podijeljeni nalog te nadogradio izračun označena cijena. Trenutačno održavamo evidenciju nula zahtjeva za povratom na futures i vječno swap tržište trgovanja. A naš fond osiguranja i dalje raste, trenutačno ima blizu 100 milijuna dolara.

Treće, naš asortiman proizvoda je sveobuhvatan. Početkom 2018. pokrenuli smo vječno swap trgovanje, koja sada podržava 15 glavnih valuta; za terminsko trgovanje, dodali smo dvomjesečni ugovori, i podržava opcije marže USDT-a ili drugih kriptovaluta, što korisnicima čini vrlo povoljnim ostvarivanje raznolikih investicijskih strategija. U siječnju smo također pokrenuli trgovanje opcijama, nudeći višestruke datume isteka, bogate cijene izvršenja i preko 100 ugovora za trgovce. Također smo dodali tri nove značajke kako bismo korisnicima pomogli da razumiju više o trgovanju opcijama, uključujući otkrivanje opcija, kalkulator opcija i praćenje tržišta u stvarnom vremenu Tick-by-tick..

OKEx je najraznolikije tržište kriptovaluta u industriji, a mi ćemo se i u budućnosti fokusirati na jačanje operacija sustava, poboljšanje korisničkog iskustva i olakšavanje likvidnosti tržišta..

III. Izgled globalizacijskog programa OKEx u cijelom ciklusu

Želim podijeliti još nekoliko razmišljanja o našoj razmjeni, uključujući naše strateško pozicioniranje za OKEx.

Unatoč desetljeću razvoja, najsnažniji poslovni model u kripto ekosustavu i dalje su razmjene. Nakon mlakog primarnog tržišta, derivati ​​su postali novi hit. Što se tiče razvoja kripto burzi, možemo očekivati ​​da ćemo u budućnosti vidjeti sljedeće trendove.

Prvo, cijelo tržište slijedit će pravilo 80/20, s prvorazrednim tvrtkama koje zauzimaju glavni tržišni udio, a druge i treće platforme natječu se na nišnom tržištu.

Drugo, prvorazredne razmjene izgradit će bogatiji i sveobuhvatniji ekološki sustav i postati integrirana platforma za usluge kripto-imovine i usluge na jednom mjestu; dok će se razmjene druge i treće razine usredotočiti na podijeljeno tržište.

Treće, centralizirane razmjene ostat će dominantne u industriji kroz određeno vrijeme, ali DEX će se postupno razvijati i očekuje se da će se te dvije međusobno nadopunjavati.

I na kraju, u smislu globalnih tržišta, prvorazredne razmjene mogu se redefinirati. Kako su neka tržišta u usponu u porastu, poput Indonezije i Rusije, gdje lokalne burze čine gotovo 50% ili više lokalnog tržišta.

Što je s OKExom? Razmišljali smo o načinima kako bolje služiti našim postojećim korisnicima, ali gdje su granice tržišta? Kako stvoriti novi tržišni prostor? Na našoj izvršnoj konferenciji početkom godine predložili smo globalnu strategiju punog ciklusa koja se proteže u svim smjerovima našeg poslovanja.

S druge strane, nastavljamo se globalno širiti. "Istinska globalizacija" znači lokalizirati svoj proizvod u svakoj zemlji kako bi služio lokalnim korisnicima. Novi je izazov za nas puštanje korijena na tržištima u nastajanju jer se moramo približiti lokalnoj kulturi, navikama korisnika i razumjeti konkurente na lokalnom tržištu.

Kao i uvijek, s poduzetničkim razmišljanjem i skromnim učenjem, nikad ne prestajemo istraživati ​​nove proizvode i trendove na tržištu. Istodobno, naš sustav upravljanja rizicima stavljamo u prioritet. U ravnoteži između dugoročnog razvoja i kratkoročnih koristi uvijek ćemo odabrati prvu.

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner