AMA pregled: Alysa Xu i DASH – započnite s Dash Swap trgovanjem – II dio

Nakon sesije uživo pitajte me (AMA), 1. dio s našom organizacijom civilnog društva Alysa Xu i izvršnim direktorom Dash-a Fernandom, ugostili smo 2. dio na našem OKEx telegramu s 10.695 članova (). Tijekom 2,5-satnog chata uživo objasnili su što je Dash, kako mijenjati Dash Perpetual Swap na OKExu, prednosti trgovanja Dashom na OKExu, svoje buduće planove i još mnogo toga!

Pogledajte donji Q&Kao što smo vam pripremili, sa svim pitanjima Alysa je odgovorila u chatu.

Contents

Dio 1. Uvod u crticu

Fernando, počnimo s osnovama – možeš li mi reći što je Dash kriptovaluta? Koji problem rješava?

Fernando: Svakako! Crtica je digitalna valuta koja je usredotočena na slučaj upotrebe plaćanja.

Dash daje svojim korisnicima slobodu da svoj novac, bilo gdje, bilo kome, odmah premjeste bilo gdje, za djelić centa. Budući da su transakcije trenutne, to je jedna od jedinih kripto valuta pogodnih za upotrebu na blagajni ili za druge vremenski osjetljive transakcije.

Dash je također nevjerojatno siguran jer je eliminirao 51% napada kada smo uveli tehnologiju nazvanu ChainLocks. Uz to, značajke uključujući trenutne transakcije, mikro naknade, nepovjerljivu sigurnost i upravljanje omogućuju Dashu da pruži najsigurniji i najkorisniji blockchain do danas

Dash rješava mnoge izazove s naslijeđenim sustavima plaćanja.

Na primjer, u Venezueli se crtica široko koristi. Iako je hiperinflacija bolivara zasigurno pokretački čimbenik, s lokalnim načinima plaćanja postoje mnogi drugi izazovi.

Dolari počinju postajati sve uobičajeniji, ali nedostatak promjene i manji računi uzrokuju značajna trvenja za male transakcije. Prekogranična promjena vrijednosti također je značajan izazov kroz tradicionalne doznake zbog razlika u službenim tečajevima i crnom tržištu.

Sustavi plaćanja i električne usluge često su nepouzdani. Uz veliku i sve veću bazu trgovaca koji prihvaćaju Dash, korisnici mogu riješiti mnoga od ovih problema.

Oni mogu primati doznake u Dash-u, trošiti ih kod lokalnih trgovaca, a to djeluje čak i kad tradicionalna platna infrastruktura to ne čini.

Dash također eliminira povrate troškova za industrije usmjerene na prijevare, spori brzine transakcija i visoke naknade za doznake, između ostalog. Uvijek smo u potrazi za novim slučajevima korištenja s Dash-om, a izdavanjem platforme Dash, rješenja koja možemo riješiti masovno su se proširila.

Što se tiče trgovine, na čemu Dash Core Group radi u korist trgovaca?

Fernando: Crtica je i uvijek će biti oblik plaćanja. Naše strategije i tehnologija uvijek su se fokusirale na rješavanje problema s plaćanjima u više industrija. Međutim, burze i njihovi korisnici, sastavljeni od mnogih trgovaca, vrijedan su dio ekosustava.

Stoga nam je bilo važno izgraditi strategiju usmjerenu na razmjene kako bismo osigurali da:

– Pristup Dash-u je jednostavan (tj. Fiat parovi u strateškim zemljama u kojima Dash ima sve veću zajednicu)

– Stabilnost Dash cijene kako bi se osigurala održivost aktivnosti i upotrebe Dash-a.

– Zadržavanje korisnika – Nerealno je pretpostaviti da svaki kripto korisnik želi kriptovalutu koristiti samo za plaćanja. Sva istraživanja pokazuju da se većina obujma trgovine kriptovalutama odvija putem institucionalnih trgovina. Trgovci koriste mnoštvo usluga kako bi postigli svoje profitne ciljeve, stoga je logično osigurati da su te usluge dostupne kako bi trgovci održavali transakcije u Dashu.

Stoga je tim za razvoj poslovanja Dash Core Group razvio snažnu strategiju za postizanje svih ovih ciljeva. Naše dugoročno partnerstvo s OKExom ključni je dio ovoga.

S vremenom, kako sve više razmjena dodaje usluge (kao što su derivati) i značajke (kao što je InstantSend), brzina i sigurnost Dash-a omogućit će trgovcima da Dash koriste za sve svoje potrebe trgovanja na najvećim i najuglednijim burzama.

Pored toga, radimo s OTC radnim stolovima kako bismo našim korisnicima omogućili i pojedinačne i institucionalne, izvrsno korisničko iskustvo kada se bave velikom količinom crtica.

Zainteresirani smo za derivate, jer se tu industrija kreće, pa surađujemo s našim partnerima kako bismo dodali ove usluge na upotrebu.

Ukratko, integriramo naše značajke i udružujemo se s najuglednijim tvrtkama u cijelom ekosustavu kako bismo osigurali da usluge koje korisnici žele budu dostupne za upotrebu kad im zatrebaju. S poslovne strane, naši se platni partneri oslanjaju na ove usluge za svoje fiat i Dash potrebe.

Fernando, kako Dash gleda na porast derivata na tržištu kriptovaluta?

Fernando: Kratki je odgovor da vjerujemo da će se to u nekoj fazi dogoditi industriji. Uključivanjem institucionalnog trgovanja vidjeli smo da je vjerojatnost da će mnogi proizvodi dostupni na naslijeđenim tržištima biti uvedeni u kriptovalutnu industriju visoka. To je dobra stvar jer je pomoglo standardiziranju i sazrijevanju naše nove industrije.

Uz to, ovi su ugovori doveli više institucionalnih trgovaca što je rezultiralo većim zanimanjem za kriptovalutu općenito govoreći.

Još važnije, uvođenje derivata bilo je neizbježno zbog volatilnosti kripto tržišta. Mogu zamisliti da se većina, ako ne i svi korisnici ovog AMA-a, mogu odnositi na to koliko se brzo nečiji položaji mogu mijenjati iz jednog trenutka u sljedeći.

Blagodati derivata i mnogih vrsta derivata (swapovi, opcije, terminski poslovi, trajni naspram nestalnih, itd.) Mogu se svesti na zaštitu rizika od volatilnosti. Kako se industrija kriptovaluta većinom uglavnom kreće u istom smjeru kao i Bitcoin, teško je koristiti druge kriptovalute za zaštitu svojih ulaganja.

Na primjer, na naslijeđenim tržištima, bez upotrebe izvedenica, možete ulagati u protucikličnu ili alternativnu imovinu koja opada ili zadržava vrijednost kada tržište raste i obrnuto.

Unutar kriptovaluta ta sposobnost nije bila lako dostupna, a i dobit i gubici bili su podložni većini tržišnih sila. Institucije su sa zanimanjem promatrale tržište kriptovaluta, kao i njihovi klijenti, međutim, s tako visokom nestabilnošću cijena kao što je to slučaj u našoj industriji, institucije su trebale način za ublažavanje rizika i upravljale trgovinskim cijenama kako bi maksimizirale prinose.

Potonje pitanje riješeno je putem OTC-ovih stolova, međutim, komponenta ublažavanja rizika bila je dostupna samo institucijama s uvođenjem derivata u kriptovalutnu industriju.

Prednost za pojedinog korisnika je što sada također može iskoristiti ove metode ublažavanja rizika. Vjerujemo da će derivati ​​biti važna komponenta ekosustava trgovanja kriptovalutama, i pozdravljamo OKEx što je poduzeo korake za predstavljanje ovih usluga svojim korisnicima.

Dio 2. Trajno razmjensko trgovanje crticama na OKEx-u

Alysa – koliko vrsta proizvoda izvedenih iz Dash-a ODE SAD ima na popisu i koje prednosti imaju?

Alysa: To će biti dugačak odgovor, a ja ću pokušati biti kratak!

OKEx podržava 2 vrste izvedenica iz DASH-a: zamjena DASH s marginom i zamjena DASH s maržom USDT

Futures / swap s marginom maržiranog (obrnutog) poravnava se u osnovnoj kriptovaluti, odnosno valuta otvaranja i namire je određena valuta. Na primjer, investitori žele provoditi BTC ugovorene transakcije i otvarati pozicije s BTC-om kao maržom, konačna namira dobit i gubitak također će biti u BTC-u; ako investitori žele provoditi DASH ugovorene transakcije i otvarati pozicije s DASH-om kao maržom, konačna nagodba dobiti i gubitka također će biti u DASH-u.

Prednosti futures-a / swap-a s maržom na kovanicu: Futures / swap-ovi s marginom na kovanice prikladni su za korisnike koji trebaju dugo držati određenu valutu radi zaštite, a mogu uživati ​​u dobiti od rasta cijena i držanja duge pozicije ugovora s maržom marže

S druge strane, ugovor s USDT maržom naziva se terminskim ugovorom. Marža i namira ugovora s marginom USDT oba su u USDT, to jest: ako se USDT koristi kao marža za otvaranje pozicije, prihod će također biti u USDT. Vrijednost USDT marže je stabilna i može smanjiti rizik od smanjenja marže položaja korisnika na padu na tržištu; možete obavljati ugovorne transakcije u više valuta samo držanjem USDT-a, što također smanjuje troškove trgovanja promjenom pozicije; USDT ugovor o marži lako je prebaciti i izračunati dobit i gubitak, što je pogodno za početnike. Ako ste novi korisnik koji nikada nije imao ugovorne transakcije, preporučuje se započeti ugovor s marginom USDT.

Sljedeći će primjer pokazati razliku između prihoda dvaju ugovora kada tržište ide prema gore i prema dolje. Nakon što shvatite kako funkcioniraju, možete odabrati pravu vrstu ugovora na različitim tržištima.

Scenarij s kratkom prodajom:

Pod pretpostavkom da 1USDT vrijedi 1 USD kada je DASH cijena 50 USD:

Marža na kovanice (obrnuti ugovor): Prodajete kratki ugovor vrijedan 10 DASH s 1 DASH i 10x polugom, pod pretpostavkom da se zatvorite nakon što DASH cijena padne za 10% (vrijednost DASH-a padne s 50 na 45 USD), tada će vam prihod biti 1,1 Crtica, a stanje na računu iznosit će 95 USDT.

USDT-maržirani ugovor (terminski ugovor): Prodajete kratki ugovor vrijedan 10 DASH s 50 USDT i polugom x10, pod pretpostavkom da se zatvorite nakon što DASH cijena padne za 10% (vrijednost DASH-a padne s 50 na 45 USD), tada vaš prihod iznosit će 50 USDT, a stanje na vašem računu bit će 100 USDT.

Ukratko, kratki ugovor i s USDT maržiranim ugovorom i s Coin marginom može zaraditi dobit kada cijena BTC-a padne, ali zbog smanjenja fiat marže u Coin marginaliziranom ugovoru, konačni prihod Coin margined niži je nego onaj iz ugovora s marginom USDT. Smanjenje zarade povezano je s padom cijene DASH.

Scenarij s dugom kupnjom:

Pod pretpostavkom da 1 USDT vrijedi 1 USD kada je DASH cijena 50 USD:

Marža na kovanice (obrnuti ugovor): Kupite dugi ugovor vrijedan 10 DASH s 1 DASH i 10x polugom, pod pretpostavkom da se zatvorite nakon što DASH cijena poraste za 10% (vrijednost DASH-a poraste s 50 na 55 USD), tada će vam prihod biti 0,91 DASH, a stanje na računu iznosit će 105 USDT.

USDT-maržirani ugovor (terminski ugovor): Kupite dugi ugovor vrijedan 10 DASH s 50 USDT i 10x polugom, pod pretpostavkom da se zatvorite nakon što DASH cijena poraste za 10% (vrijednost DASH-a poraste s 50 na 55 USD), tada vaš prihod iznosit će 50 USDT, a stanje na vašem računu bit će 100 USDT.

Ukratko: dugi ugovor i s USDT maržiranim ugovorom i s Coin marginom može zaraditi dobit kad cijena BTC-a poraste, ali zbog povećanja fiat marže u ugovoru s maržom Coin, konačni prihod Coin margine veći je nego onaj iz ugovora s marginom USDT. Povećanje zarade povezano je s rastom DASH cijene.

Za više informacija, posjetite našu Akademiju i saznajte više – https://www.okex.com/academy/en/category/trading-ideas-en/quant-strategies-en

Recimo ako sam samo uobičajeni kripto trgovac, što nas derivatni proizvodi mogu dovesti izvan opsega spot trgovine?

Alysa: Prvo, poluga.

U ugovornim transakcijama korisnici mogu povećati svoj prihod prilagođavanjem poluge. Evo primjera koji će vam pomoći da bolje razumijete utjecaj: kada je cijena DASH-a 50 USD, korisnik A dobiva ugovor vrijedan 10 DASH-a s maržom od 50 USD i polugom od 10x. Ako DASH cijena poraste za 10% (s 50 na 55 USD), dobit ovog ugovora bit će 10 * 50 * 10% = 50 USD. Dakle, korisnik A zarađuje 50 USD polugom deset puta kada DASH cijena poraste za 10%. Treba imati na umu da kada se prihod udvostruči polugom, rizik također postane dvostruk. Zato vas molim racionalno koristite.

Drugo, živica.

Korisnici koji posjeduju digitalnu imovinu mogu koristiti fjučerse kako bi postigli zaštitu, posebno kada tržište opada. Zaštita se odnosi na zaštitu fluktuacija ciljne cijene kriptovaluta ugovora kako bi se izbjegli rizici uzrokovani fluktuacijama tijekom tog razdoblja. Odnosno, kupac uspostavlja obrnutu ugovornu poziciju, tako da su dobit i gubitak koji generira sama kriptovaluta upravo suprotni dobiti i gubitku generiranim ugovorom kada dolazi do kolebanja cijena, te ukupnom dobitku i gubitku kriptovalute, a ugovor ostaje isti.

Ponovno to stavite u scenarij. Pod pretpostavkom da je trenutna cijena DASH-a 50 USD, korisnik A drži 10 DASH-a i očekuje da će buduća cijena DASH-a pasti. Dakle, kako bi izbjegao gubitak uzrokovan padom DASH-a, korisnik A prodaje ugovor vrijedan 10 DASH; Pod pretpostavkom da nakon 1 mjeseca stvarna cijena DASH-a padne na 40 USD, tada će ugovorni prihod iznositi 2,5 DASH, što je ekvivalentno 100 USD. Izvorni DASH izgubit će 100 USD, a korisnik A dobit će. Unaprijed utvrdivši obrnuti ugovorni položaj, možete zaključati konačni prihod u USD.

Kako započeti s Dashom? Mogu li se prijaviti putem OKEx-a?

Alysa: Možete se postaviti putem OKEx-a, proći KYC postupak i prijaviti se za izravnu kupnju Dash-a na OKEx-u.

Da biste započeli s upotrebom crtice, preuzmite Dash novčanik na Apple ili GooglePlay, a nakon što kupite crticu putem OKExa, idite na Dash.org/where-to-spend/ pronaći trgovca u vašoj blizini za kupnju robe i usluga pomoću crtice.

Fernando: Na našoj web stranici također gradimo institucionalnu stranicu koja će pružiti sve na jednom mjestu za sve usluge koje bi jedna institucija trebala.

Dio 3. Razumijevanje crtice kao sofisticirane digitalne imovine

Fernando, možeš li nam reći više o tehničkim značajkama i razvoju Dash-a? Na primjer, na čemu još Dash radi izvan platforme i trgovanja?

Fernando: Naravno!

Uz naš fokus na burzama i trgovcima, imamo zemlje koje trpe hiperinflaciju i doznake kao ključna strateška područja za koja smo fokusirani. Vidimo i vidjeli smo brzi rast upotrebe i usvajanja.

Za zemlje hiperinflacije neumorno radimo unutar Venezuele. U suradnji s našim timovima na terenu, Ernesto Contreras, koji također radi u Dash Core Group i koji je i sam rođeni Venezuelac, radio je izuzetan posao u zemlji.

Imamo partnerstva u prostorima plaćanja, velikim maloprodajnim trgovinama, centrima, mobitelima, restoranima, ljekarnama … Svi oni čine Dash korisnim kao način plaćanja.

Da bismo Dash dospjeli u ruke ljudi, surađivali smo s timovima na održavanju edukativnih događaja, izradili promocije koje potiču upotrebu Dash-a za plaćanja i s dobavljačima plaća da Venezuelcima isplate dio / svu plaću u Dash-u, što olakšava koristiti Dash za kupnju robe i usluga.

Radimo na tome da Dash postane alternativna valuta nacionalnoj. Ima više stabilnosti, sigurnosti (korisnik ne nosi vreće gotovine za kupnju) i praktičniji je.

U istom smislu, svi znamo da je očit slučaj korištenja kriptovaluta doznake i prekogranično plaćanje.

Kako su se Venezuelci selili u inozemstvo radi boljih ekonomskih prilika, vraćanje novca njihovim najmilijima postalo je teško i skupo iz više razloga. Stoga smo se usredotočili na izgradnju kanala doznaka u Venezuelu i iz nje kako bismo riješili tu potrebu.

Uz to, gradimo kanale doznaka Dash gdje su tradicionalno visoki troškovi za naslijeđene doznake kao što su subsaharska Afrika, SAD-Meksiko i mnogi drugi.

Ove su strategije naravno hipoteze koje testiramo i, kao što smo to činili i prije, ovisno o novim saznanjima, prilagodit ćemo postojeću strategiju ili dodati dodatni fokus. Pažljivi smo, međutim, da se usredotočimo na mjerljive ciljeve i imamo robustan skup procesa i mjernih podataka koji pomažu utvrditi jesmo li uspješni u bilo kojoj strategiji.

Čuo sam da se na Dash stogu grade projekti i DAO organizacije. Što su oni?

Fernando: Imamo mnogo projekata širom svijeta gradeći na Dash-u kroz DAO (decentraliziranu autonomnu organizaciju) ili koji su integrirali Dash kao oblik plaćanja. U vezi s prvim, Dash DAO financira mnoge inicijative za rast ekosustava Dash. Cjelovit popis timova koji trenutno traže sredstva može se naći na dashnexus.org.

Jedna od naših najvećih koncentracija timova i napora je u Latinskoj Americi. U Brazilu Dash Brazil razvija obrazovne programe i uspostavlja partnerstva s velikim tvrtkama u regiji. To uključuje razmjene i slučajeve korištenja, poput plaćanja računa za komunalne usluge, između ostalog. U Venezueli imamo više timova koji rade na razvoju Dash-a.

Jedna od njih, Dash Help, organizacija je koja educira korisnike o tome kako nabaviti i koristiti Dash. Drugi, Dash Mall, pretvara lokalne centre u ekosustave Dash omogućavajući parkiralištima i ostalim trgovcima da prihvate Dash.

To je značajno poboljšalo učinkovitost parkirnih struktura unutar ovih trgovačkih centara u usporedbi sa sustavom koji je zahtijevao upotrebu kartica ili gotovine. Dash Text, još jedan venecuelanski tim razvio je tehnologiju koja omogućava korisnicima da šalju i primaju crticu putem telefona s omogućenom SMS porukom (nesametni telefon) kako bi Dash u potpunosti iskoristili za plaćanja. Naš tim, Dash Core Group, nadovezuje se na ove inicijative gradeći partnerstva i integracije u regiju. U Europi, azijsko-pacifičkom području, SAD-u / Kanadi i Subsaharskoj Africi možete vidjeti kako se mnoge neučinkovitosti prevladavaju pomoću Dash-a kroz naše DAO organizacije zajednice i tim u Dash Core Group.

Mnoge tvrtke u brojnim slučajevima korištenja, industrijama i regijama koriste Dash kao oblik plaćanja. Ako ste zainteresirani za pregled tvrtki u vašoj blizini koje prihvaćaju Dash: Dash.org/where-to-spend/. Da biste započeli s Dash-om, preuzmite Dash novčanik s Applea ili Google Play trgovine. Veze do oba novčanika možete pronaći u dash.org/downloads ili možete potražiti cedaljku u trgovinama.

Prijeđimo na masternode. Što su oni i koju ulogu igraju u mreži Dash?

Fernando: Masternode su moćni poslužitelji potpomognuti kolateralom koji se nalazi u Dashu, a dizajnirani su za pružanje naprednih usluga i upravljanja na blockchainu. Masternode su kritični dio mreže Dash otkako je Dash izumio koncept masternoda ubrzo nakon početka projekta 2014. godine.

Masternodes hostiraju pune kopije blockchaina i pružaju jedinstveni drugi sloj usluga mreži, olakšavajući napredne funkcije poput InstantSend, ChainLocks i korisnička imena na blockchainu. Trenutno Masternodes mora biti osiguran zalogom od 1.000 crtica, a zauzvrat za usluge koje pružaju mreži primaju redovite uplate s mreže.

Kao dio DAO-ove DAO mreže, 2015. godine uspostavljen je sustav glasovanja koji je mreži omogućio glasanje o strateškim inicijativama i potporama za inicijative koje su podnijeli pojedinci i tvrtke.

Masternode operatori glasaju svakog mjeseca do 10% blok nagrade za financiranje tih inicijativa.

Možete li mi reći nešto više o Dashovom sustavu glasanja? Također što je riznica i kako to funkcionira?

Fernando: Već sam malo objasnio na kraju prethodnog pitanja. Idemo dublje.

Način na koji to funkcionira je, recimo da imate sjajnu ideju o slučaju upotrebe, aktivnosti, tehnologiji itd. Koji će u konačnici imati koristi od mreže Dash. Međutim, potreban vam je iznos od X USD da biste svoju ideju pokrenuli iz temelja. Zatim biste sastavili prijedlog (zapravo poslovni prijedlog) s iznosom koji bi vam trebao da to postane stvarnost, s nekim prekretnicama / rezultatima koje obećavate zajednici koju ćete pružiti u određenim vremenskim razdobljima ili razvoju.

Taj se prijedlog zatim podnosi Dashcentral.org ili app.Dashnexus.org po cijeni od 5 crtica. Ovaj 5 crtica osigurava da korisnik razmisli o planu i ideji prije podnošenja (ako prijedlog prođe, korisnik može nadoknaditi 5 crtica utrošenih za objavljivanje prijedloga).

Vlasnici Masternode zatim glasuju o vašem prijedlogu. Ako neto glasovi (da minus minus glasovi) dosegnu 10% masternoda ili više, vaš će prijedlog proći i dobit ćete tražena sredstva.

Ovaj sustav glasovanja velik je izvor našeg rasta, omogućavajući financiranje timova na mnogim mjestima, a također nam je pomogao da donosimo važne odluke kada ga koristimo za anketiranje vlasnika masternode. Najveći primjer bio je kada je Dash glasovao za nadogradnju veličine bloka na 2 MB s 1 MB krajem 2017. Ova je odluka donesena u roku od 24 sata. Bitcoin je proveo veći dio 2-3 godine raspravljajući o povećanju svoje blok veličine i završio je u rašljama.

Financiranje gore navedenog sustava glasovanja dolazi iz blokovske nagrade. Većina kriptovaluta razvijena je za distribuciju 100% blok nagrade rudarima. Dash je zauzeo drugačiji pristup. Blok nagrade podijeljene su na tri načina: 45% rudarima, 45% vlasnicima masternode, a 10% ide u riznicu, koja plaća za one inicijative koje sam upravo opisao. Riznica financira tvrtku u kojoj radim, Dash Core Group, kao i društvene organizacije širom svijeta. Svi se natječemo kao jednaki za fondove, a vlasnici masternoda su ti koji odlučuju o dodjeli raspoloživih sredstava.

A nedavno smo čuli puno o InstantSendu i ChainLocks, što možete podijeliti o njima?

Fernando: Prvo bih želio reći da industrija puno duguje Bitcoinu.

Crtica kakvu znamo da postoji samo zbog Bitcoina (Dash je račva Bitcoina, što znači da smo njihov temelj koristili kao bazu za naš). Međutim, kako smo se usredotočili na plaćanja, pronašli smo mnogo načina na koje možemo pružiti ugodnije korisničko iskustvo i poboljšanu sigurnost koja čini Dash boljim za plaćanja od Bitcoina.

Crtica s InstantSendom omogućuje trenutne transakcije, uključujući namiru, po cijeni djelića američkog centa. Ova brzina transakcije događa se na lancu kroz masternode mrežu, koja potvrđuje transakciju prije nego što je blok miniran.

Na blockchainu dobivate brzinu i udobnost da je transakcija potvrđena.

Bitcoin sam po sebi ima daleko sporiju brzinu transakcija, premda se ta brzina može prilično razlikovati ovisno o brojnim čimbenicima. Transakcijski troškovi Bitcoina također su mnogo veći od Dash-a, što ga čini lošijim rješenjem za mikroplaćanja.

Mnogi će tvrditi da Lightning Network rješava mnoga od tih problema. Međutim, to može učiniti na neelegantan način. Potrebno je otvoriti kanale s centraliziranim čvorovima i transakcije se odvijaju izvan lanca, za razliku od Dash-a.

To ima implikacije na razmjene na mnogim tržištima koja su potrebna za izvještavanje o transakcijama s elementima privatnosti. Bitcoin se također koristi kao standard za mnoge regulatore, no Lightning Network izravno proturječi razlozima za prihvaćanje Bitcoina od strane regulatora.

Dash je također usredotočen na to da svima olakša upotrebu, što LN definitivno nije. Iako se putem nezavisnih platformi LN poboljšava, prosječnom je novom korisniku još uvijek jako teško kriptovati.

I Dash i Bitcoin su sigurni, ali to postižu na različite načine. Bitcoin je siguran sa stajališta svoje velike veličine (bilo bi nevjerojatno skupo izvršiti 51% napada na BTC mrežu). Dashova sigurnost dolazi iz inovativnog tehnološkog izdanja značajke nazvanog ChainLocks.

Kao što naziv implicira, značajka zaključava lanac pomoću masternoda, sprječavajući ponovno uspostavljanje lanca, što se može dogoditi kada netko kontrolira 51% rudara i može rezultirati povratnim transakcijama. To se dogodilo u nekim blokovima Proof of Work koji nemaju ChainLocks ili nisu veliki kao Bitcoin. Najznačajniji slučajevi ove vrste napada dogodili su se protiv Bitcoin Casha ili Ethereum Classic.

ChainLocks i InstantSend također se mogu integrirati zajedno kako bi se omogućilo 0 potvrda i 51% transakcija zaštićenih od napada. U stvari, to se ionako događa na mreži, pa integriranje značajki znači da integrira sposobnost otkrivanja ovih transakcija i smanjuje vrijeme potvrde za Dash, na 0.

Dio 4. Budući planovi & Promocija

Hej Fernando, kakvi su budući planovi za Dash? Imamo li nekih uzbudljivih stvari koje možemo podijeliti?

Fernando: Najuzbudljivije naše nadolazeće predstavljanje tehnologije je Dash platforma.

Dash Platform će mreži dodati mnoge nove mogućnosti. Omogućit će razvojnim programerima da na Dash-u na jednostavan način izgrade aplikacije koje koriste Dash kao način plaćanja, a istovremeno pružaju korisničko iskustvo koje potrošači očekuju od tradicionalnih aplikacija za plaćanje.

Dash Platform pretvara mrežu u decentraliziranu bazu podataka-kao-uslugu potpomognutu konsenzusom. Pružamo nedostajući sloj podataka u viziji decentraliziranog weba.

Našim je programerima analogno s decentraliziranom verzijom Cloud Firestorea iz Firebasea. Registrirajući ugovor o podacima na platformi, korisnici mogu iskoristiti Dash konsenzus koji se provodi protiv stanja vaših podataka dok korisnici dostavljaju i dohvaćaju podatke s mreže. Jedan od prvih slučajeva upotrebe platforme je naša decentralizirana usluga imena koja pruža čovjeku čitljiva korisnička imena koja će zamijeniti potrebu za razmjenom kriptografskih adresa radi plaćanja.

Dash platforma presudna je za glavne nadogradnje naših novčanika, što će omogućiti kontakte, plaćanje korisničkim imenom i općenito korisničko iskustvo, jednako kao i bilo koja glavna aplikacija za plaćanje. Sve će to doći bez žrtvovanja sigurnosti i privatnosti zbog kojih decentralizirane mreže postaju toliko vrijedne.

Što kažeš na tebe, Alysa? Recite nam više o nadolazećem planu OKExa.

Alysa: Isto kao i prošli AMA, moj suigrač i ja obećavamo da ćemo našim korisnicima pružiti najviše razmjenu digitalne imovine usmjerene na korisnike i izgraditi najbolji kripto ekosustav

Međutim, trenutno bih volio potrošiti neko vrijeme na guranje naše promocije ovdje – posebni bonus za trgovce Dash-om: od 29. travnja do 6. svibnja trgovci mogu podijeliti do 20.000 USD trgujući Dash ugovorima. Prvi dodje prvi je posluzen. Molimo provjerite više informacija na našoj web stranici ili mobilnim aplikacijama.

Slika

5. dio: P&A

Evo iz @ Wak33letal za Fernando: Možete li objasniti dinamiku ulaganja unutar crtice ekosustava i kakav učinak ima funkcija Instant Send ”na vrijeme transakcije i brzinu?

Fernando: Volim ovo pitanje jer se ljudi često miješaju. Dash nema ulog u tradicionalnom smislu izraza. Ono što Dash ima je masternode sloj, kao što sam gore spomenuo.

Masternode se plaćaju za obavljanje određenih mrežnih zadataka. Budući da također trebaju dokazati da posjeduju 1000 crtica, to može izgledati pomalo poput ulaganja. Unatoč tome, postoje usluge koje nude Dash "ulog".

Ono što rade je da prikupe sredstva mnogih korisnika kako bi došli do zahtjeva 1000 crtica, postavili masternodu, a zatim ta plaćanja rasporedili među njih. Dakle, izgleda slično uložavanju, ali nije. Stakeri obično stvaraju blokove, ali u Dashu taj zadatak obavljaju rudari, a masternode rade druge stvari.

InstantSend je jedna od stvari koju masternode rade. Odabere se 50 masternoda i provjeri valjanost transakcije čim je poslana. Jednom kada se 60% njih složi oko toga, rudari ne mogu iskopati ništa što je u suprotnosti. Dakle, za nešto više od sekunde transakcija je potpuno konačna. To ne bi bilo moguće bez masternoda, a vrlo je važno za dobro iskustvo plaćanja.

Alysa, @ Samet68756998 željela je znati, "Kako je nedavni COVID-19 utjecao na vaš projekt? Kako ćete preživjeti, recimo ako ovaj COVID-19 potraje godinu dana duže?"

Alysa: Budući da su razmjeri naših kupaca, ureda i posla uvijek globalni, rad na daljinu već je dugo vremena navika većine naših kolega. Zumirajte za pozive, Telegram ili WeChat za komunikaciju, Google pogon ili OneDrive za datoteke … toliko uobičajeni za globalni tim poput nas i ne propuštamo zadržati svoju dosljednost i učinkovitost kao profesionalna i svjetska klasa razmjene imovine.

Naravno, COVID-19 nas je uvelike zauzeo nego prije nekoliko mjeseci – više ljudi sada kupuje Bitcoin i kripto. Možete vidjeti da je cijena Bitcoina danas opet premašila 9.000 USD 🙂

Još jedno pitanje Fernandu „Zašto je Dash odlučio odabrati OKEX kao vodećeg partnera za vječne zamjene transakcija? Koje su njegove prednosti i hoće li dugoročno povećati vrijednost kovanica DASH? ” od @ nillerfect310

Fernando: Derivati ​​su složeni i povezani su s nekim rizicima, tako da ih želite trgovati samo na mjenjačnicama koje se jako poštuju, jesu sigurne i imaju

Derivati ​​su složeni i s njima su povezani neki rizici (kao što je Alysa objasnila gore), tako da ih želite trgovati samo na burzama koje se jako poštuju, sigurne su i imaju visoke tehničke mogućnosti.

Nema sumnje da je OKEx jedna od najboljih svjetskih burzi i da ima sve te stvari, tako da smo zaista sretni što radimo zajedno. Kao što je gore objašnjeno, derivati ​​su korisni za projekt jer povećavaju mogućnosti za trgovce i u konačnici povećavaju likvidnost, što je dobro za sve. Dakle, dugoročno, ovo će Dashu donijeti vrijednost bez ikakve sumnje.

Alysa sad si ti na redu! "Jedan od najzapaženijih nedostataka je taj što korisnici ne mogu izravno položiti novac u novac $ Da biste mogli raditi s OKExom, morate kupiti bitcoin u drugoj razmjeni, a zatim prenijeti svoja sredstva. Zašto, ako Dash želi biti žeton za brzu trgovinu, ne znači li to dogovori s drugom platformom?" od @DiegoanAntonio

Alysa: Među našim proizvodima, Buy Crypto i C2C tržišta su ona koja se uklapaju u korisnike koji su novi na kripto tržištima i žele se ukrcati.

Kako bi korisnicima omogućio izravnu i jednostavnu kupnju kripto s fiat valutama putem Buy Crypto, OKEx surađuje sa 7 fiat gateway partnera kako bi ponudio 8 vrsta kripto valuta (tj. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Tether, EOS i TRON). Pomoću kreditnih kartica možete kupiti ove kripto s više od 30 fiat valuta. Više pogledajte ovdje: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

Kripto s fiat valutama možete kupiti i na našim C2C ​​tržištima, gdje korisnici mogu međusobno trgovati između fiat valuta i kripto.

Završno pitanje s Twittera @ Trung34566, Fernando. Većina se ulagača usredotočuje samo na simboličnu cijenu u kratkom roku, umjesto na stvarnu vrijednost projekta. Može li mi DASH reći dugoročno dobrobiti za investitore koji drže DASH?

Fernando: Vjerujemo da stvarna vrijednost proizlazi iz korisnosti.

Mnogo je tokera s centraliziranim shemama koji se usredotočuju na cijenu imovine i ništa drugo, ali Dash je usmjeren na upotrebu. Ako je token koristan za mnoge korisnike, on će imati vrijednost, bez obzira na sve.

Povrh toga, Dash ima dugu povijest isporuke. Postojimo više od šest godina, a tim nastavlja gurati naprijed. Ovo nije novi sjajni projekt koji daje obećanja koja ne znaju može li ispuniti. Nećemo nestati u krizi kao što to čine drugi, već smo prošli nekoliko njih i nastavljamo inovirati.

@ MIVQ_3:

Hej @fernandogutierrez Dash zajednica jedna je od najstarijih BTC vilica, koliko je lako novom članu zajednice pokrenuti masternode? Koji su zahtjevi?

Fernando: Morate imati 1000 crtica. Razlog tome je što masternode izvode kritične zadatke za mrežu i ne želimo omogućiti postavljanje mnogih od njih i djelovanje zlonamjerno.

Tih 1000 crtica, međutim, uvijek ostaje u novčaniku, tako da nema rizika. Jednom kada mreži dokažete da imate 1000 crtica, postavite poslužitelj koji mora biti na mreži 24×7 kako bi mogao raditi radeći ono što mora. Tada mreža redovito plaća. Postavljanje poslužitelja nije trivijalno, morate biti u mogućnosti raditi neke tehničke stvari. Vodiča ima mnogo, ali ako vam je draže, možete i unajmiti druge da održavaju vaš poslužitelj. Uzimaju dio vaših nagrada u zamjenu za to. Dakle, svatko može postaviti masternode ako je voljan i ima dovoljno crtice.

@DeTuAnhButDepTrai:

Koje su prednosti nakon Dash Swap trgovanja? I posljedice toga?

Alysa: Divno pitanje.

Preduvjet je bio poluga. Što se tiče transakcija, korisnici mogu povećati svoj prihod prilagođavanjem poluge. Kad se prihod udvostruči polugom, rizik se također udvostruči. Molimo vas da to pažljivo iskoristite!

Živa mi je omiljena! Korisnici koji drže kriptore mogu koristiti futures za postizanje zaštite, posebno kada tržište opada. Odnosi se na hedžiranje fluktuacija ciljne cijene kriptovaluta ugovora kako bi se izbjegli rizici uzrokovani fluktuacijama tijekom tog razdoblja. Odnosno, kupac uspostavlja obrnutu ugovornu poziciju, tako da su dobit i gubitak koji generira sama kriptovaluta upravo suprotni dobiti i gubitku generiranim ugovorom kada dolazi do kolebanja cijena, te ukupnom dobitku i gubitku kriptovalute, a ugovor ostaje isti.

@bountycatcher:

Mnogo je kriptovaluta dostupnih za usluge plaćanja. Dakle, ono što Dash čini jedinstvenim i drugačijim?

Fernando: Dash je brz i siguran koliko god dobije, a naknade su gotovo nule. Također smo izuzetno jednostavni za upotrebu i postajemo još lakši. Povrh toga, aktivno radimo na usvajanju. Mnogi drugi dizajniraju stvari, ali ako ne idete na teren, razgovarate s korisnicima i trgovcima i prilagodite se onome što im treba, nećete postići ništa.

@CryptoZaratustra:

Jedna od najatraktivnijih novih značajki DASHPAY-a je mogućnost primanja i slanja DASH-a s korisničkim imenom, možete li objasniti malo kako ovo funkcionira?

Fernando: Slažem se! trenutno nije dostupan u glavnoj mreži, ali uskoro će biti završen nakon testiranja koje traje (testiranje je javno, ako želite dublje, provjerite dash.org/developers).

Kako to funkcionira je da korisnici mogu registrirati ime u blockchainu. Kad to učine, mogu ga dati kontaktima i samo ga trebaju uvesti u novčanik da bi im platili. Nije potrebno kopirati / zalijepiti duge adrese. Potpuno je decentraliziran i koristi adrese u pozadini, tako da je privatnost sačuvana.

@Maksyrn:

Zašto je trgovanje Dash-om na zamjeni OKEx bolje od drugog trgovanja?

Alysa: Prvo, trgovanje na našoj platformi vrlo je sigurno. Imamo savršen sustav upravljanja rizicima, poput dizajna označenih cijena i pravila gradijentne marže, koja su dobra za zaštitu korisnika od abnormalnih tržišnih kolebanja.

Drugo, brzina podudaranja našeg trgovinskog sustava najbolja je u industriji, pružajući vam ultimativno iskustvo trgovanja.

I na kraju, kada trgujete Dash-om s nama, možete uživati ​​u 0% za naloge na čekanju i do 0,035% popusta na proviziju.

@zaferce:

Kako doći do praćenja resursa za Evonet? Kako nadzirati memoriju, disk, IO, CPU i druge izvorne mjerne podatke kako bi sustav ostao živ i stabilan i kako prepoznati probleme?

Fernando: To je previše tehničko za mene, ali preporučio bih da provjerite dash.org/developers. Tamo imate puno informacija, pa čak i vezu do Discord poslužitelja na kojem se raspravlja o Evonetu.

@ MIVQ_3:

Što mislite o javnom lancu sa značajkama privatnosti? Mnogi javni lanci razmišljaju o dodavanju značajki privatnosti, poput dodavanja dokaza bez znanja, hoće li Dash razviti na ovom polju?

Fernando: Dash već ima poboljšanu privatnost, ali mi ga činimo neobaveznim. Zove se PrivateSend i temelji se na CoinJoin. Dostupan je u novčaniku za stolna računala. Vjerujemo da je privatnost zaštita za prosječnog korisnika, pa vjerujemo u olakšavanje dobivanja. Međutim, transparentnost je vrlo važna i za ostale slučajeve uporabe. Zbog toga ga činimo neobaveznim.

Dolazi još AMA

Javite nam bilo koju temu koju želite obraditi!

Svaki put kad završimo AMA, osjećamo se jako zaprepašteno i impresionirano koliko nestrpljivo naše zajednice žele saznati više o nama. Kao što je već rečeno, nastavit će dolaziti još AMA sesija. Ako imate bilo kakve sjajne ideje na temu koju možemo pokriti, slobodno nas obavijestite na našim kanalima na društvenim mrežama. Do sljedećeg puta, sretno trgovanje!

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner