Izvršni direktor OKEx-a odgovara na pitanja korisnika o nedavnoj pauzi povlačenja

Ovdje su najvažniji dijelovi sesije Jay Hao “Pitaj me bilo što” na Telegramu – OKEx AMA Series

26. studenoga, izvršni direktor OKEx-a Jay Hao pridružio se live sesiji Pitajte me bilo što na službenom kanalu OKEx Telegram i odgovarao na pitanja nekih od njegovih 27 000+ članova.

Svrha chata bila je povezati se sa zajednicom OKEx i pozabaviti se nedavnom pauzom povlačenja – koja su u međuvremenu nastavljena. OKEx se sada vratio na posao kao i obično – premda, kako objašnjava Jay, “posao kao i obično” izgleda malo drugačije.

OKEx je godinama gradio povjerenje nudeći raznolik i neprestano razvijajući se paket proizvoda, gradeći snažan odnos sa korisničkom zajednicom i – prije svega – pružajući vodeću sigurnost u industriji.

Tijekom AMA-e, Jay se zahvalio korisnicima OKExa na lojalnosti i podršci, istodobno priznajući nesigurnost koju je stvorila pauza za povlačenje.

Što se dogodilo i što se poduzima kako bi se ovakva situacija spriječila u budućnosti? Na ova i mnoga pitanja Jay je odgovorio u AMA-i – čiji su najvažniji dijelovi prikazani u nastavku – dok govori o tome kako je ovaj izazov stvorio još jači “posao kao i obično” u OKEx-u..

Dobrodošao, Jay! Bilo je teško vrijeme i za korisnike i za osoblje u OKExu ovih posljednjih nekoliko tjedana. Prošli smo golem izazov. Međutim, čini se da je sve krenulo u pozitivnom smjeru. Možete li nam reći što se točno dogodilo? Kako je to utjecalo na rad platforme?

Jay: Ovo je bilo izazovno vrijeme za sve nas – ali posebno za naše korisnike. Iako se nikada nisu morali brinuti o sigurnosti svoje imovine, jer smo ih više puta uvjeravali da su svi fondovi na sigurnom, morali su se nositi s neizvjesnošću, jer im nismo mogli dati točan datum kada će povlačenja biti otvorena. Neizvjesnost može uzrokovati neugodnosti i stres i zbog toga se možemo samo ispričati. Jako smo zahvalni našim korisnicima na kontinuiranoj podršci i postat ćemo jači i bolji zajedno s njima.

Sve ostale operacije na berzi OKEx ostale su nepromijenjene. Nastavili smo održavati a "posao kao i obično" pristup tijekom razdoblja suspenzije dok radite na poboljšanju sustava upravljanja rizicima tvrtke OKEx radi zaštite korisničke imovine, podržavajući hard fork Bitcoin Cash, uvrštavajući novo sredstvo (tj. BCHA) i airdopping tokene u novčanike vlasnika Bitcoin Cash-a.

Vidjeli smo razumljivo smanjenje trgovinske aktivnosti na burzi. Međutim, dobili smo i veliku podršku i poticaj od naših korisnika – ne samo putem poruka, već i kada gledamo podatke s vodećih platformi, kao što je iskrivljenost. Unatoč pauziranju povlačenja, OKEx se držao među vodećim BTC terminskim burzama i još uvijek predvodi kao najistaknutija razmjena derivata u smislu otvorenog interesa za BTC futures.

Također smo nastavili napredovati s popisom novih projekata i pregovaramo s novim tvrtkama s kojima ćemo se udružiti u nastojanju da dalje gradimo OKB ekosustav i poboljšamo korisničko iskustvo na našoj platformi. Znamo da je na mnoge kupce utjecalo njihovo povjerenje i iskreno se ispričavamo zbog toga. Naš rad od sada nadalje je jasan: pridržavat ćemo se naše posvećenosti povratku povjerenja korisnika i osiguravanju da OKEx ostane njihova odabrana platforma za ulaganje i trgovanje digitalnom imovinom.


Drago mi je vidjeti da se razvoj ekosustava OKB nastavio, kao i da su sve ostale operacije na burzi ostale nepromijenjene tijekom suspenzije povlačenja. Kakva su vaša razmišljanja o ovom incidentu i kako mislite da bi OKEx trebao nastaviti odavde kako bi povećao povjerenje zajednice za kripto trgovanje u platformu?

Jay: Mislim da je incident naglasio nekoliko vrlo važnih točaka. Otkrila je neke slabosti u našim unutarnjim procesima, koje sada nepokolebljivo ispravljamo. Međutim, također je istaknuo snagu naše infrastrukture i sigurnosti – time što smo uspjeli zaštititi svu korisničku imovinu, kao i nastaviti održavati rad na svim ostalim funkcijama burze.

Izvan OKExa, incident je naglasio zrelost tržišta kriptovaluta – što se odrazilo na cijenu BTC-a i druge glavne imovine u njihovoj otpornosti na vijesti. Također smo otkrili koliko su OKEx kupci podrška i vjernost te kako je povjerenje ostalo visoko u našoj platformi. Ne samo da ćemo im se zahvaliti izdašnim nagradnim programima, već se nadamo i vratiti svaki gubitak povjerenja.

Također ćemo nastaviti poboljšavati korisničko iskustvo, uvoditi nove proizvode i značajke i slušati povratne informacije kupaca. Osim što sam izvršni direktor OKExa, na burzi imam još jedan vrlo važan posao, a to je glavni službenik za korisnike. Redovito razgovaram s kupcima jedan na jedan kako bih prepoznao njihove bolne točke, poslušao njihove prijedloge i ubrzao njihove ideje i potrebe kroz naš proces razvoja proizvoda.

Kako planirate dugoročno riješiti problem s vrućim novčanikom i vlasnicima privatnih ključeva?

Jay: Još jednom se ispričavamo zbog svih neugodnosti i nastojat ćemo kontinuirano poboljšavati interne procese kako bismo spriječili da se slične situacije ponove u budućnosti. Iskreno cijenimo vaše strpljenje.

Dopustite mi da počnem odgovarati na vaše pitanje osvrćući se na neke netočne izjave dane u vezi s našim sustavom sigurnosti i upravljanja novčanikom:

  1. Naš sustav vrućih novčanika koristio je i uvijek će koristiti multisig mehanizam za autorizaciju.
  2. Svaki privatni ključ – da, imamo više držača privatnih ključeva – ima sigurnosnu kopiju. Nikada neće biti izgubljene imovine zbog nepredviđenih događaja koji se događaju privatnom ključu.
  3. Pauza za povlačenje nije bila povezana s bilo kakvim tehničkim problemima na našoj platformi.

Krećući se naprijed, želimo biti što transparentniji sa svojom zajednicom, a ovaj nas je incident doveo do nekoliko poboljšanja u našim internim procesima. Ažurirani detalji u vezi s upravljanjem privatnim ključevima uključuju:

  1. Generiranje privatnog ključa
  2. Sigurnosna kopija privatnog ključa
  3. Omogućavanje glavnog privatnog ključa
  4. Omogućavanje sigurnosnog kopiranja privatnog ključa

Evo pogleda našeg najnovijeg mehanizma za vruće novčanike:

Posjetite sljedeću stranicu za više pojedinosti, uključujući popis zaštitnih mjera i uvjeta:

https://www.okex.com/wallet-security

Nakon što je OKEx najavio obustavu povlačenja, pojavila su se izvješća o evidencijama transakcija u lancu u kojima se navodi da je i dalje postojao određeni odljev iz lanca iz OKExa. To je korisnike i cijelo kripto tržište zabrinulo više nego ikad. Umjesto da pobija glasine javnim izjavama, zašto OKEx ne bi izravno objavio sve adrese novčanika i transakcije u lancu? Ne bi li to bio transparentniji način za korisnike da prate situaciju?

Jay: Neke treće strane blockchain istraživači i kanali neke su adrese novčanika na OKExu javno označili. Međutim, ponekad kanali pogrešno označavaju druge adrese novčanika kao adrese naših novčanika – što je u prošlosti dovodilo do panike. Već neko vrijeme komuniciramo s tim kanalima, jedan po jedan, kako bismo ispravili ili uklonili pogrešna izvješća.

U narednim mjesecima pokrenut ćemo novi plan transparentnosti razmjene koji korisnicima omogućuje pažljivo praćenje adresa novčanika u bilo kojem trenutku.

Priča se da je nedavna obustava povlačenja posljedica optužbe kineskih vlasti za pranje novca. Kako možete ublažiti zabrinutost korisnika u vezi s ovim glasinama?

Jay: Kao jedna od najstarijih platformi u ovoj industriji, OKEx posluje pod pretpostavkom strogog poštivanja regulatornih okvira širom svijeta. To je jedan od naših glavnih principa. Ako smo uključeni u pranje novca ili druge sumnjive ilegalne operacije, ne možemo rasti s ovom industrijom.

Kao što je navedeno u mnogim prethodnim najavama, istraga nema nikakve veze s OKExom. Uspostavili smo, implementirali i nastavljamo usavršavati protupranje novca, financiranje terorizma i trgovinu & Program ekonomskih sankcija od našeg osnutka kako bismo osigurali robusnu i usklađenu platformu za digitalno trgovanje imovinom. Želimo promovirati legalne, transparentne poslovne aktivnosti i zadržati snažnu reputaciju među našim kupcima, regulatorima i industrijom digitalne imovine.

S nadolazećim ponovnim otvaranjem povlačenja, to sam čuo pripremio je niz korisničkih programa nagrađivanja. Jay, možeš li nam reći nešto više?

Jay: Da bismo se ispričali i zahvalili vjernim korisnicima na ukazanom povjerenju, pokrenut ćemo nekoliko programa nadoknade i nagrade.

Prvi će biti program nagrađivanja Happy Friday. Za korisnike koji su položili depozite, držali tokene ili trgovali tijekom vremenskog okvira u kojem su povlačenja zatvorena, OKEx će staviti 20% ukupnih ugovornih naknada u poticajni fond koji će se izdati kao jednokratna uplata korisnicima na temelju njihova imovina i uvjeti transakcije. Izračun mase imovine bit će dvostruk za vlasnike OKB-a.

Drugo, odreći ćemo se naknada za usluge i vratit ćemo ih korisnicima. Za korisnike čija je imovina premašila 10.000 USDT prije najave u 00:00 (HKT) 24. studenoga 2020., izdaje se kartica s popustom u iznosu od najmanje 100 USDT do maksimalno 1.000 USDT.

Za sve korisnike platforme daljnji poticaji za prihod od naknada od naknada od transakcija zamjene i dalje će se izdavati svakog petka, a nositelji OKB-a uvijek će imati mogućnost udvostručenja izračuna težine imovine OKB-a.

Na kraju, revizija OKEx protokola i procedura su u tijeku, a to će biti kontinuirani postupak. Da bi se izbjegli slični poremećaji platforme u budućnosti, postojat će stalna procjena raznolikog popisa čimbenika koji idu naprijed.

Jay i cijeli tim u OKExu izražavaju iskrenu zahvalnost zajednici na strpljenju i odanosti tijekom pauze. Tim zna da se treba zaslužiti povjerenje i odgovoran je izazovu.

Kako se kripto širi sve više u mainstream, OKEx će se ponizno fokusirati na izgradnju ekosustava OKB, poboljšanje ponude proizvoda, pozitivno povezivanje sa zajednicom i daljnje poboljšanje korisničkog iskustva na platformi.

OKEx ostaje nepokolebljiv u svojoj predanosti pružanju vrhunske trgovačke platforme i ostajanju pouzdanog i uglednog lidera u industriji.

Slijedite OKEx

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Web stranica: https://www.okex.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map