Neka se dogodi: budućnost CeFi-a i DeFi-a – OkExDeFi okrugli stol

U OKExu neprestano gledamo u budućnost – i vjerujemo da to znači decentralizirano financiranje.

Kako bi proširio poruku, naš izvršni direktor, Jay Hao, održava novu virtualnu seriju okruglih stolova #OKExDeFi s čelnicima iz različitih industrija kako bi razgovarao o njihovom napretku, uvidima i budućim planovima u DeFi-u..

U ovom okruglom stolu Jay intervjuira Gregoryja Di Prisca, voditelja poslovnog razvoja u Zakladi Maker. MakerDAO upravlja protokolom Maker i Dai, prvim svjetskim decentraliziranim stabilitetom s kolateralom na Ethereum blockchainu.

Ovdje su ključni naglasci s okruglog stola.

Zajednica MakerDAO dala je prošlog mjeseca zeleno svjetlo za prihvaćanje tokena PaperChain i ConsolFreight kao kripto osiguranja. Smijemo li u budućnosti vidjeti sve više i više stvarnih dobara dodanih u MakerDAO-ov ekosustav?

Dakle, prvo mi dozvolite da se povučem na trenutak i porazgovaram malo o našem postupku ulaska u kolateral jer od danas još ne možete zapravo generirati Dai protiv te dvije imovine. Ono što se dogodilo bilo je da su oni prošli kroz anketu zelenog svjetla.

Način na koji sada funkcionira naše upravljanje imovinom jest da je u potpunosti vođen zajednicom. Zaklada Maker nema podataka o tome koja imovina ulazi u protokol, a koja ne. Način na koji naša zajednica komunicira s protokolom putem je ovog društvenog okvira koji se naziva prijedlozi za poboljšanje proizvođača. 

Sada prijedlozi za poboljšanje proizvođača ocrtavaju puno stvari. Jedan od takvih je postupak kojim kolateral zapravo ulazi u protokol i generira Dai. Dakle, prvi korak u tom procesu je ono što nazivamo anketom zelenog svjetla – ovdje će glasovati nositelji Makera i oni će odrediti prioritete za koju imovinu žele vidjeti da ulazi u protokol. To će onda pokrenuti unutarnje i vanjske procese stvarnog uvođenja te imovine. 

Ono što ste vidjeli je da su ConsolFreight i PaperChain stavljeni vrlo visoko na popis zelenih svjetala, tako da vlasnici programa Maker silno žele ovu imovinu – ali sada treba još puno posla učiniti kako bi se ušlo u protokol. 

U tom smislu, mislim da će ovo biti glavni trend. Jedini način na koji DeFi postaje koristan bilo kome izvan prostora blockchaina jest ako ga možemo učiniti korisnim tim naslijeđenim sudionicima. Ako ne možemo servisirati svjetske ConsolFreights i PaperChains, onda ne možemo servisirati čak ni male banke – ako žele izvor kredita putem MakerDAO, a mi to ne možemo servisirati, onda zapravo nismo ništa postigli jer Dai opskrbu će uvijek podržavati blockchain ekosustav. 

Prema mom mišljenju, stvarna imovina bit će sljedeći glavni trend za DeFi tijekom sljedećih 12 mjeseci.

Potez dodavanja imovine iz stvarnog svijeta doista nas tjera da mislimo da MakerDAO više voli tradicionalne financijske sustave tretirati više kao suputnike nego kao konkurente. Možete li nam reći kako MakerDAO razmatra ulogu centraliziranih financija ili CeFi-a u razvoju DeFi-a. Dopunjuju li se ili odbijaju?

Rade oboje jer ćemo, u nekim slučajevima, imati konkurente. Ali u većini slučajeva imat ćemo komplemente i komponente. Mislim da je izvrstan način da se to naglasi – čak i na mikrorazmjeru na kojem smo danas – činjenica da su USDC i istinski USD obostrana imovina u Maker Protocol-u. Dakle, dok se na nekim frontovima natječemo s ova dva entiteta jer proizvode stabilne kovanice koje se natječu za potražnju s Daijem, oni su nam i vrlo korisni jer drugi dolari, posebno oni visokokvalitetni, koji su regulirani u Sjedinjenim Državama mogu biti stvarno dobri izvori osiguranja za generiranje Dai-a. 

Dakle, slikati DeFi i CeFi kao dva različita svijeta gotovo je pogreška jer na kraju dana govorimo o istom skupu vrijednosti i vraća se na koncept kako novac uopće potječe . Novac potječe kao kredit protiv imovine. Dakle, imovina je implicitno stvarna i tek nedavno imamo imovinu koja je izvorna za blockchains. Dakle, ako uopće želimo donijeti vrijednost na svijet, moramo biti u mogućnosti pristupiti što većem broju imovine. 


OKEx i MakerDAO ove godine vrlo dobro surađuju – Dai Stopa štednje integrirana je u OKEx Pool prije nekoliko mjeseci. Dakle, očekujete li da centralizirani igrači, poput nas, učine više kako bi olakšali DeFi prostor?

Mislim da je ovo što ste dosad učinili nevjerojatno. Znate da nam pružate taj vrlo važan most prema trgovcima koji trebaju naše proizvode. Dakle, budući da Dai ima veću stopu uštede, to je sjajno – ali ako nema distribucijske kanale, poput OKEx-a, kako bi to omogućilo krajnjim potrošačima, onda postoji u vakuumu. 

Dakle, da biste zapravo promijenili svijet, ne treba vam samo sjajan proizvod – potreban vam je sjajan distribucijski partner i mislim da je tu OKEx bio sjajan partner. 

Da li biste predložili jednu riječ koja će opisati budućnost DeFi-a i zašto?

Moja je jedna riječ nevidljiva, jer mislim da će DeFi biti sveprisutan i bit će svugdje. Nećete znati da koristite DeFi, ali polako će početi preuzimati globalni financijski sustav do te mjere da će svi koristiti DeFi. Gotovo će biti nevidljiv iza kulisa. 

Pridružite se našim kanalima da biste saznali više o blockchainu, kripto valuti i DeFi-u:

Jay Hao – izvršni direktor tvrtke OKEx 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

Službeni OKEx

Zasluga za našeg gosta okruglog stola #OKExDeFi:

Gregory Di Prisco – Voditeljica poslovnog razvoja @MakerDAO

https://twitter.com/g_dip

https://www.linkedin.com/in/gregory-di-prisco-0672a9125/

IzrađivačDAO

https://twitter.com/MakerDAO

https://www.linkedin.com/company/makerdao/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map